Church Land Development - Galeria Korona ul. Warszawska
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
- michal_ck
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Wnętrze super, trochę Złote Tarasy przypomina. Szkoda tylko, że z zewnątrz jest brzydka. Gdyby 2 projekt zwyciężył, to można by ją śmiało porównywać ze Złotymi Tarasami. Jedynie (w sumie to aż) kształtem szklanej ściany by się różniły- u nas by była kwadratowa, a w ZT nie (falista)
1. Zastępca Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej SKI
2. Koordynator ds. zieleni miejskiej
3. Koordynator ds. zagospodarowania os. Dąbrowa II
2. Koordynator ds. zieleni miejskiej
3. Koordynator ds. zagospodarowania os. Dąbrowa II
- MeehoweCK
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Na tej wizualizacji od północnej strony ulicy Warszawskiej (od zewnątrz nieco z boku) widać coś jakby wejście obrotowe. Na podstawie wysokości tego wejścia wnioskuję, że kondygnacji będzie 6. Na jednej wizualizacji od wewnątrz (tu na forum jest pokazany tylko jej fragment) również można zobaczyć min. 5 kondygnacji.hey pisze:Ile będzie poziomów/pięter ? Na wizualizacjach widać trzy,będzie więcej?
Wiadomo ile będzie sklepów?
No to myślę, że sklepów będzie ze 180...
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji
-
msz1
- Ranga: Kierownik budowy ;)
To nasz kolega "entrepreneur" tak twierdził, a on się chyba na elewacjach zna bo ich trochę robi. A w środku byłoby naprawdę super.autor pisze:A dla tych, ktorzy twierdzili, ze ostateczna wersja bedzie tansza, proponuje zorientowac sie, ile bedzie kosztowal dach. Ten projekt jest innowacja nie tylko na kieleckim placu budowy, ale takze na polskim, co pewnie kiedys dotrze do naszej swiadomosci.
-
Boss
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
wnętrze super!
natomiast zewnętrzny wygląd jak dla mnie - kicha a to z tego powodu ze cała elewacja to jakiś chaos. niby jednolita bryla a nazwa ginie gdzieś w gęstwinie kolorów/wystaw sklepowych od zewnątrz
pomijam już lipną czcionke ale myśle że ona będzie nieco innaczej wyglądac. i przedewszystkim te chaotyczne wstawki które wyglądają jak luxfery które często spotyka sie przy wejsciu do klatek schodowych
gdyby to wszystko było pokryte szkłem albo jakimś kamieniem a nie takimi chaotycznymi wstawkami to moze i by mi sie podobało
natomiast zewnętrzny wygląd jak dla mnie - kicha a to z tego powodu ze cała elewacja to jakiś chaos. niby jednolita bryla a nazwa ginie gdzieś w gęstwinie kolorów/wystaw sklepowych od zewnątrz
CK|PL|EU
Wnetrze bardzo ladne, ale nadal twierdze ze z zewnatrz budynek jest brzydki.
Tak jak pisze Boss strasznie chaotyczna elewacja
Tak jak pisze Boss strasznie chaotyczna elewacja
Wydaje mi sie, ze to jakies przypadkowo wstawione budynki do wizualizacji. Jesli sie przyjzec nieco dalej stoi taki sam budynek.MAŁY pisze:Na wizualizacji w oddali widać wieżowiec DEKOMU jakby po transformacji hihihi
- cm
Muszę przyznać że wnętrze robi wrażenie - wręcz futurystyczne, przynajmniej jak na to, do czego jesteśmy w Kielcach przyzwyczajeni. Ale wygląd budynku z zewnątrz raczej nie zachęciłby mnie do przekroczenia jego progów. Chociaż jestem pewien, że wobec braku jakiejś oszałamiającej ilości innych atrakcji, większość mieszkańców naszego województwa i tak przynajmniej raz z ciekawości tam zajrzy. Być może właśnie na to liczył projektant...
- MadMike
Wnętrze prezentuje się całkiem ciekawie. Gdyby tylko jeszcze poprawili elewację... Jak dla mnie sciana 1 kondygnacji powina być trochę 'cofnięta" względem wyższych. Zrezygnowałbym z wszelkich napisów na elewacji. Nazwę galerii zamieniłbym na jakieś wkomponowane w elewacje zgrabne logo, albo ostatecznie napis. Zmieniłbym artykulację elewacji na bardziej przejrzystą, poziomą lub pionową. Tą kratownicę przestrzenna nad wejsciem, zastąpiłbym czymś ciekawszym, albo w ogóle bym na niej oszczędził, bo w tej formie tylko pogarsza sytuację.
Jeszcze jedno... orientuje się ktoś, czy to jest tylko koncepcja, czy projekt architektoniczny do realizacji?? Bo to bardzo wazne...
Jeszcze jedno... orientuje się ktoś, czy to jest tylko koncepcja, czy projekt architektoniczny do realizacji?? Bo to bardzo wazne...
Jeśli budowa ruszy w przyszłym roku to w okolicy może być niezły boom inwestycyjny: hotel Ibis, remont kamienic między jezdniami,biurowiec Becher na IX wieków, może Urząd Marszałkowski na Niskiej, rozbudowa Galerii Echo,parking wielopoziomowy GE,hala sportowa Politechniki i aula, wyburzenie kamienic Warszawska 21 i 23, dokończenie Warszawska/Przecznica i zabudowa działki obok,do tego remont Rynku,może Dekom,most herbski,siedziba straży na Grunwaldzkiej,blok socjalny,komenda policji na Stoku,szkoła muzyczna,itp,itd. Będzie o czym pisać na forum...
-
Oskar
- Kontakt:
06.11.2007 
Mnie tam wszystko się podoba. Może z początku faktycznie wizualizacja zszokowała, jednak to z powodu diametralnej zmiany. Z każdym kolejnym oglądaniem jej jest lepiej. W dodatku jak słyszy się komentarze, że jest to innowacja na skalę nie tylko rynku kieleckiego to serce rośnie.
10.11.2007Grzegorz pisze:teraz to mi szczerze już wisi ta galeria...
Wybacz, ale nie mogłem się powstrzymaćGrzegorz pisze:Co do wizualizacji to powiem tylko tyle: czekam na wbicie pierwszej łopaty
Mnie tam wszystko się podoba. Może z początku faktycznie wizualizacja zszokowała, jednak to z powodu diametralnej zmiany. Z każdym kolejnym oglądaniem jej jest lepiej. W dodatku jak słyszy się komentarze, że jest to innowacja na skalę nie tylko rynku kieleckiego to serce rośnie.