Church Land Development - Galeria Korona ul. Warszawska
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
- michal_ck
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Prawda jest taka, że wizulka jest kiepska. Być może na bardziej precyzyjnej zobaczymy piękno tego budynku, bo jak na razie to wygląda on jak z jakiejś kreskówki.
1. Zastępca Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej SKI
2. Koordynator ds. zieleni miejskiej
3. Koordynator ds. zagospodarowania os. Dąbrowa II
2. Koordynator ds. zieleni miejskiej
3. Koordynator ds. zagospodarowania os. Dąbrowa II
M@rcin, pokaż mi te oszklone "klocki" w Kielcach, ciekawi mnie, że masz ich dość, bo ja sobie aż tyle ich nie przypominam... W taką architekturę to się można bawić jak się ma sporo budynków-przedstawicieli wcześniejszych styli, jak to nazwałeś przeszklonych "klocków". A u nas prawie w ogóle nie ma dobrej architektury, więc zamiast bawić się w takie bunkry powinniśmy nadrabiać zaległości... Co do "szklanych domów" do chyba wielce szanone urzędasy nie czytały "Przedwiośnia", bo te budynki powinny być wykonane z wielkich kawałków szkła (jak choćby w drugiej wizualce) a tu widzimy ledwo co przeszklone mini okienka, które wyglądają jakby były zrobione z tych malutkich szklanych kwadracików, popularnych w PRLowskich toaletach, przez które nic nie widać... Nie zdziwiłbym się, gdyby to były właśnie one... Miała być przestrzeń gastronomiczna ze stolikami, krzesełkami i panoramą na Kielce (ulicę Warszawską) a będzie panorama za zamazane miniaturowe szybki... Nikt mnie nie przekona do tego projektu, zastąpił on według mnie najlepszą wizualkę w historii kieleckiego budownictwa, na którą tak bardzo czekałem - teraz to mi szczerze już wisi ta galeria... Nie ma co, w naszym mieście nie ma fajnych projektów a jak się już znajdą to zaraz je ktoś zmieni na inne, albo poleci po kosztach i zrezygnuje z różnych ciekawych dodatków, które świadczą o atrakcyjności budynku... Teraz czekam tylko na zmiany planów firmy Becher i ich biurowca przy IX Wieków, na którego również czekam z utęsknieniem - jak już miasto wraca do PRLu to może zamiast planowanego biurowca postawimy bloczek z dużej płyty? Mam nadzieję, że chociaż centrum handlowe w nowym dworu kolejowym będzie naprawdę pięknym obiektem, tyle, że na niego będziemy musieli jeszcze trochę poczekać, o ile w ogóle się doczekamy...
Nie podoba mi się. Nie lubię takiej architektury, a ten daszek nad wejściem, napis i loga firm są dla mnie wręcz osłabiające.
Może jak zobaczę jakieś lepsze wizualizacje, to chociaż trochę się przekonam - chyba nie mam innego wyjścia
...
Tradycyjnie już, jeśli jakiś projekt mi się bardzo podoba ( w tym przypadku wersja poprzednia), to do jego realizacji nie dochodzi...
Może jak zobaczę jakieś lepsze wizualizacje, to chociaż trochę się przekonam - chyba nie mam innego wyjścia
Tradycyjnie już, jeśli jakiś projekt mi się bardzo podoba ( w tym przypadku wersja poprzednia), to do jego realizacji nie dochodzi...
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)
- MeehoweCK
- Kontakt:
Grzesiek, mnie też ta wizualka się nie podoba, ale w jednym nie masz racji. To na pewno nie będą "miniaturowe szybki". Myślę, że ich rozmiar to min. 1 m kw.
Mamy na forum jednego (może więcej
) architekta i akurat jemu się podoba
Ciekaw jestem czy podoba się pani Kuźmuk. Zapytam przy okazji 
Mamy na forum jednego (może więcej
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji
- MeehoweCK
- Kontakt:
Bardzo dobre podsumowanie, rewelacjaMichał pisze:Apropos ostatniego zdania powyżej - taki mały oftopik: architekci nie są po to (a przynajmniej nie tylko po to) żeby im się podobało, tylko żeby się innym podobało
(albo żeby chociaż nie wzbudzało złych emocji
)
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji
A może powinniśmy uświadomić kogo trzeba, że kielczanie wolą poprzedni projekt? Przecież ten budynek będzie dla kielczan i to dzięki nim będzie zarabiać. Jestem przekonany, że większości spodobała by się poprzednia wizualizacja. Może jakaś ankieta w internecie z trzema (lub dwoma najnowszymi) projektami galerii, albo jeszcze lepiej, przeprowadzenie takiej ankiety na ulicach Kielc?