To prawda, kasetony nad wejściami są okropne. Kilka dni temu zamontowali również na rogu hotelu od stronyy Żelaznej i Czarnowskiej duży podświetlany słup z logo Pasażu i każdego sklepu-też jest okropny, wykonany najmniejszym kosztem.AR pisze:Nie podobają mi się kasetony "Pasaż Zielony".
Zresztą moim zdaniem popełniono mnóstwo prostych błędów wizerunkowych przy tym Pasażu:
1. Sama nazwa kojarzy mi się z alejką z warzywami a nie z ekskluzywnymi butikami. Zresztą sama nazawa Hotelu Łysogóry też uważam, że jest za bardzo regionalna a przecież to najlepszy hotel jaki mamy w mieście. Trudno sobie wyobrazić jak goście hotelu-obcokrajowcy wymawiają tą nazwę.
Wiem, że w trakcie przebudowy hotelu rozważano nazwę Hotel Balzac, nie wiem dlaczego się z niej wycofano.
2. Kolor zielony, który jest użyty w logo Pasażu, w żaden sposób nie nawiązuje do ekskluzywnych marek, jest za jasny i zwykły jeśli już chcieli użyć zielonego, to powinien być w dużo ciemniejszym, dojrzalszym odcieniu. Moim zdaniem najlepsze kolory dla ekskluzywnych marek to biel-czerń (patrz: Vistula, Versace, Hugo Boss, Deni Cler, Armani, Simple) lub złoty (patrz: Apart, W.Kruk). Więc za logo DUŻY MINUS.
3. Naklejki na drzwiach wejściowych z logo każdego sklepu nie są jednolite. Każda jest innej wielkości i w innym odcieniu, jedna przyklejona na zewnątrz, inne wewnątrz. Okropnie to wygląda.
4. W środku brak jest znaków nawigacyjnych i tablic kierunkowych, przez co wchodząc od dołu nie wiadomo czy coś jest jeszcze w Pasażu i tak samo wchodząc od góry nie wiadomo jak się poruszać.
Jak wielkie ma to znaczenie niech świadczą dwa przykłady. Pierwszy to centrum Blue City w Warszawie, gdzie przez fatalną konstrukcję alejek i kiepskie oznakowanie wewnątrz, centrum to stało największą klapą handlową w Polsce. Drugi przykład to centrum handlowe Stary Browar w Poznaniu, gdzie na same tablice nawigacyjne wewnątrz wydano kilkaset tysięcy złotych (robione z 3-warstwowego szkła hartowanego i stali), przez co to centrum według ekspertów jest najlepiej oznakowanym obiektem handlowym w Polsce a młoda firma, która robiła to oznakowanie po raz pierwszy właśnie dla Starego Browaru obecnie jest najlepszą w tej części Europy firmą specjalizującą się w projektowaniu tablic nawigacyjnych wewnątrz budynków handlowych.
3 lata po otwarciu Blue City postanowiło skorzystać z ich usług efekty już są widoczne-centrum odwiedza znacznie więcej ludzi niż wcześniej.
5. Brak parkingu dla Kliantów. Ludzie przyzwyczaili się do tej wygody a tutaj tego brakuje.
6. Brak chętnych na lokale. Mija już rok od otwarcia pierwszego sklepu a 3 lokale nadal są wolne i szpecą wygląd Pasażu. Brak jest również nagłośnienia w mediach faktu otwarcia tego Pasażu, nie ma reklam.