To go nam przedstawmichal_ck pisze:...Mój podział bardzo się różni od zaproponowanego przez MeehoweCK
Podział dzielnicowy Kielc
Moderatorzy: Autor, sueno, Daniel, Sirek1
- michal_ck
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Jutro chcę złożyć wniosek na ręce prezydenta. Stwierdziłem, że jak teraz tego nie zrobię to później już wcale. Mam tylko nadzieję, że walka o budżet nie zepchnie na bok tego projektu.
1. Zastępca Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej SKI
2. Koordynator ds. zieleni miejskiej
3. Koordynator ds. zagospodarowania os. Dąbrowa II
A nie lepiej pierw go pokazać nam, żeby wykluczyć ewentualne błędy? Na tym forum jest wielu pasjonatów tego miasta, którzy tu mieszkają "parę" ładnych lat i myślę, że wspólnie, przed złożeniem takiego wniosku można by go dopracować do perfekcji. Wtedy byłaby to propozycja naszego forum a tak jest tylko Twoja.
- michal_ck
Jak będę mieć trochę więcej czasu to przygotuje elektroniczną wersję mapy. Ale to może trochę potrwać. W sumie rzeczywiście można było podyskutować na forum, aby wyeliminować ewentualne błędy. Czekam na odp. UM.
- michal_ck
Coś się ruszyło w sprawie podziału Kielc.
Tak więc czekamy do końca listopada. Ważne, że nie otrzymałem od razu odmownej odpowiedzi.
I dostałem ją dzisiaj. Właściwy wydział do rozpatrzenia sprawy poinformował mnie, że przedłuża termin do rozpoznania przedmiotowej sprawy do 30 listopada 2007r.michal_ck pisze:Czekam na odp. UM.
Tak więc czekamy do końca listopada. Ważne, że nie otrzymałem od razu odmownej odpowiedzi.
- Michel2
- Kontakt:
Uwazam ze w miescie wystraczy 5 dzielnic. Moim zdaniem w miare mozliwosci ich obszar powinien być wyznaczony tak aby mialy mniej/wiecej ta sama liczbe ludnosci bo przeciez podzial na dzielnice pociaga za soba udzial w budrzecie miasta. I dla przykladu dzielnica poludniowa która obejmowala by Sitkowke, Slowik, Poslowice i Dyminy liczylaby 3,5 tys. ludzi
Może dobrym pomyslem było by po prostu ustalenie granic 5 dzielnic wedlug granic okregow wyborczych z wyborow samorzadowych 
- michal_ck
Jeśli chodzi Ci o podział na dzielnice w oparciu o art. 5 ust. o samorządzie gminnym to się zgodzę. Natomiast w przypadku podziału TOPOGRAFICZNEGO tutaj wyznacznikiem ustalania granic poszczególnych dzielnic i osiedli nie może być kryterium ludnościowe, a historyczno-geograficzne.
- gaki majster
- Ranga: Kierownik budowy ;)
- Kontakt:
Ładnie pięknie dyskusja o dzielnicach, a tu zabrakło os. Chęcińskiego! Dla ułatwienia dodam: znajduje się ono pomiędzy os. Jagiellońskim, a Pakoszem.
Ostatnio zmieniony 28 listopada 2007, o 14:16 przez gaki majster, łącznie zmieniany 2 razy.
Kielce Kielce Kielce to jest to...
Powiem Ci, ze nie wszyscy w Kielcach slyszeli o takich osiedlach (pochodze z jednego z nichgaki pisze:Ładnie pięknie dyskusja o dzielnicach, a tu zabrakło os. Chęcińskiego! Dla ułatwienia dodam: znajduje się ono pomiędzy os. Jagiellońskim, a Pakoszem.
Znajomy gdzies na drugim koncu spotkal jakiegos czlowieka z Kielc i kiedy tamten go zapytal z jakiego os jest, znajomy uszlyszal odpowiedz, ze nie ma takiego os w Kielcach.
Sam sie spotkalem z takimi reakcjami