HSD Inwestycje - ul. Planty 13

Inwestycje zakończone.

Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1

Awatar użytkownika
Grzegorz
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: Grzegorz » 28 sierpnia 2007, o 20:42

Ciekawe czy zabudują przestrzeń pomiędzy tym budynkiem a tym znajdującym się przy ulicy Sienkiewicza? Jeśli by nie mieli zabudowywać to raczej tam gdzie jest wielka biała ściana znalazły by się okna. Wiadomo coś na ten temat?

Awatar użytkownika
marcinwalas

Post autor: marcinwalas » 28 sierpnia 2007, o 21:07

Grzesiek pisze:Ciekawe czy zabudują przestrzeń pomiędzy tym budynkiem a tym znajdującym się przy ulicy Sienkiewicza? Jeśli by nie mieli zabudowywać to raczej tam gdzie jest wielka biała ściana znalazły by się okna. Wiadomo coś na ten temat?
jesli coś mieli by wybudować to na pewno nie w najbliższym czasie, jest kilku właścicieli działki, niektórzy niewiadomo gdzie są, a poza tym, ma tam być parking dla mieszkańców plant 13 w echu dnia tak mówił p.SIWIEC

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 28 sierpnia 2007, o 21:57

Czyli "biała ściana" pewnie przeznaczona pod reklamy :?

Awatar użytkownika
marcinwalas

Post autor: marcinwalas » 29 sierpnia 2007, o 11:51

Grzesiek pisze:Czyli "biała ściana" pewnie przeznaczona pod reklamy :?
niekoniecznie, wszystko zależy od tego co ustalą właściciele Plant 13 :D,
choć to dobry pomysł

seba_ck
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: seba_ck » 17 września 2007, o 22:17

Nie ma już rusztowań od strony Plant. Akurat jechałem dziś rowerem, więc pstryknąłem fotkę. Mi się podoba :D

Obrazek
Zmieniaj świat na taki, jaki sobie wymarzyłeś.

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 17 września 2007, o 22:35

Ładny, nawet bardzo :D Bardzo lubię czerwone akcenty w nowym budownictwie :-)

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 17 września 2007, o 22:43

Byloby gorzej, gdyby nie te kolory.

voodoo

Post autor: voodoo » 18 września 2007, o 07:06

autor pisze:Byloby gorzej, gdyby nie te kolory.
Dokładnie, kolory ratują całość. Architektura też dość ciekawa choć trochę za ciężka, klockowata.

Awatar użytkownika
michal_ck

Post autor: michal_ck » 18 września 2007, o 10:41

Budynek nawet, nawet. W skali 1-6, 4,ale nie podoba mi się lokalizacja (2+)Troszkę za bardzo nowoczesny jak na to miejsce, ale muszę przyznać, że sądziłem, że bardziej będzie kontrastował, więc jestem ostatecznie w stanie go zaakceptować.

Awatar użytkownika
marcinwalas

Post autor: marcinwalas » 18 września 2007, o 10:49

michal_ck pisze:ale nie podoba mi się lokalizacja (2+)Troszkę za bardzo nowoczesny jak na to miejsce, ale muszę przyznać, że sądziłem, że bardziej będzie kontrastował, więc jestem ostatecznie w stanie go zaakceptować.
co masz na myśli mówiąc o lokalizacj przecież to najlepsza w mieście

Awatar użytkownika
michal_ck

Post autor: michal_ck » 18 września 2007, o 10:53

Troszkę zbyt nowoczesny jak na to miejsce. Tam bardziej by pasował taki budynek jak Planty 16, ale narożny oczywiście. Ale ogólnie nie akceptuję, ale toleruję ten budynek w tym miejscu.
1. Zastępca Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej SKI
2. Koordynator ds. zieleni miejskiej
3. Koordynator ds. zagospodarowania os. Dąbrowa II

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 18 września 2007, o 19:29

Dla mnie nie ma czegoś takiego jak "zbyt nowoczesny", czy "nie pasujący". Albo budynek jest dobry, albo nie, jeśli jest to wszędzie będzie wyglądał dobrze. Oczywiście pomijam fakt, że powinien być zbliżony rozmiarami do sąsiadów, ale to jest chyba oczywiste. Swoją drogą uwielbiam uliczki z budynkami z różnych styli - Sienkiewicza jest trochę taką ulicą, choć to jeszcze nie to co lubię najbardziej - może nowy obiekt w miejscu Katarzyny niedługo to zmieni :-)

A tak w ogóle to ktoś kto kupił to mieszkanie będzie na pewno bardzo zadowolony - wspaniała lokalizacja na mieszkanie w Kielcach.
Tylko ciekawe ile kosztowało? ;-) :
Obrazek

Boss

Post autor: Boss » 19 września 2007, o 11:35

wg mnie to wręcz jedna z najgorszych lokalizacji do mieszkania. centrum miasta zgiełk, hałas - z racji tego ze to centrum i bliskośc deptaka, ów zgiełk i hałas towarzyszy także w weekendy, tuż obok dyskoteka(mefisto), vis a vie restauracje/knajpy/lokale gastronomiczne - miłego wypoczynku, pozatym w znaczącym stopniu przekłada sie to na zero prywatności. chyba że ktoś mieszka na ost. kondygnacji (w dodatku z tarasem) wtedy ma faktycznie nieco większy komfort. pozatym teren plant w tym rejonie jest bardzo często zalewany zwłaszcza podczas roztopów także mieszkańcy tego budynku przynajmniej raz na kilka lat będa mieli niemiłego psikusa w postaci wody pod drzwiami budynku, ewakuacji aut i osuszania gadżetów z piwnic.
CK|PL|EU

Awatar użytkownika
marcinwalas

Post autor: marcinwalas » 19 września 2007, o 14:57

Grzesiek pisze:Dla mnie nie ma czegoś takiego jak "zbyt nowoczesny", czy "nie pasujący". Albo budynek jest dobry, albo nie, jeśli jest to wszędzie będzie wyglądał dobrze. Oczywiście pomijam fakt, że powinien być zbliżony rozmiarami do sąsiadów, ale to jest chyba oczywiste. Swoją drogą uwielbiam uliczki z budynkami z różnych styli - Sienkiewicza jest trochę taką ulicą, choć to jeszcze nie to co lubię najbardziej - może nowy obiekt w miejscu Katarzyny niedługo to zmieni :-)

A tak w ogóle to ktoś kto kupił to mieszkanie będzie na pewno bardzo zadowolony - wspaniała lokalizacja na mieszkanie w Kielcach.
Tylko ciekawe ile kosztowało? ;-) :
Obrazek
można powiedzieć że okazjonalnie

Awatar użytkownika
marcinwalas

Post autor: marcinwalas » 19 września 2007, o 15:04

Boss pisze:wg mnie to wręcz jedna z najgorszych lokalizacji do mieszkania. centrum miasta zgiełk, hałas - z racji tego ze to centrum i bliskośc deptaka, ów zgiełk i hałas towarzyszy także w weekendy, tuż obok dyskoteka(mefisto), vis a vie restauracje/knajpy/lokale gastronomiczne - miłego wypoczynku, pozatym w znaczącym stopniu przekłada sie to na zero prywatności. chyba że ktoś mieszka na ost. kondygnacji (w dodatku z tarasem) wtedy ma faktycznie nieco większy komfort. pozatym teren plant w tym rejonie jest bardzo często zalewany zwłaszcza podczas roztopów także mieszkańcy tego budynku przynajmniej raz na kilka lat będa mieli niemiłego psikusa w postaci wody pod drzwiami budynku, ewakuacji aut i osuszania gadżetów z piwnic.
częśc ludzi wybiera wieś inni miasto ci którzy decydują się na miasto wybierają osiedla (decydują się na blokersów) a inni centrum (wolą zgiełk i hałas)
zapewniam Cie że żadnych odgłosów z mefisto nie słychać w środku
ZERO PRYWATNOŚCI ? toć to mieszkanie w bloku czy tu czy gdzie indziej,
a kiedy ostatnio zalało planty?

ODPOWIEDZ