Ogólnie ogólne

Wszystko, co nie związane jest z tematyką forum.

Moderatorzy: Autor, sueno, Daniel, Sirek1

voodoo
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: voodoo » 15 września 2007, o 08:20

cm pisze:Próbowałem kiedyś szukać śladów w terenie, ale chyba nic nie zostało :(
Linia szła do Daleszyc, często jestem w tych rejonach więc poszukam jej tam jeszcze

Awatar użytkownika
michal_ck
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: michal_ck » 16 września 2007, o 07:46

Fragm. z "Wikipedii":
Przed II wojną światową Dąbrowa była siedzibą gminy. Południowa granica gminy sięgała do nieistniejącej już linii kolejowej, prowadzącej do wsi Daleszyce
źródło: http://pl.wikipedia.org/wiki/D%C4%85browa_%28Kielce%29

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 17 września 2007, o 13:36

Kontuzja stopy zaprzepaściła moje ambitne postanowienie o niekorzystaniu z MZK :roll: :(
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

voodoo

Post autor: voodoo » 18 września 2007, o 07:13

Głosować na Kielce w rankingu Gmin i Powiatów jesteśmy w tym momencie na 17 miejscu :!: http://www.gmina.pl/?dzial=gminy

Awatar użytkownika
Nowak

Post autor: Nowak » 5 października 2007, o 20:25

Pozdrowionka z grodu Kraka dla forumowiczow tych co znam osobiscie i innych :) ehh milo sie jezdzi klimatyzowanym autobusem i kiedy sie spoznia 2 min w godzinach szczytu albo nocna linia jezdzi cala noc co godzine, ale i tak kocham Kielce :D

Awatar użytkownika
Tomek

Post autor: Tomek » 8 października 2007, o 19:23

Dziś odbędzie się specjalne wydanie programu Tomasza Lisa "Co z Polską" gościem będzie Aleksander Kwaśniewski

Tylko w Internecie
:arrow: www.cozpolska.pl

andrzej

Post autor: andrzej » 8 października 2007, o 23:02

Oglądał ktoś dzisiaj jakieś informacje na tvn lub tvn24? Była relacja z konwencji partii rzadzącej która odbyła się wczoraj w Kielcach. Był też pokazany atak na kamerę tvn, pewnego jegomościa który wykrzykiwał jakieś hasła dotyczące platformersów. A koleżanka z Warszawy też to widziała i spytała czemu o tych Kielcach zawsze muszą coś dziwnego w tej telewizji mówić...

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 9 października 2007, o 09:17

widziałem... wstyd :? :shock: :x :evil:
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 9 października 2007, o 10:41

andrzej pisze: A koleżanka z Warszawy też to widziała i spytała czemu o tych Kielcach zawsze muszą coś dziwnego w tej telewizji mówić...
Bo to dziwne miasto :)
Ja tez "czasem jestem dziwny, jak to miasto" ;)

andrzej

Post autor: andrzej » 9 października 2007, o 12:38

ice pisze: Bo to dziwne miasto :)
Ja tez "czasem jestem dziwny, jak to miasto" ;)
Heh, dziwne miasto powiadasz. Dziwne miasto ale za to z fajnymi billboardami, słyszałem już od paru osób w stolicy same pozytywne opinie dotyczące kampanii promującej nasze miasto.

Awatar użytkownika
CKfan

Post autor: CKfan » 9 października 2007, o 13:05

Bo TVN to zawsze musi równo Kielce w g... obsmarować :( więc wcale im nie współczuję
Sorry, takiego mamy prezydenta...

Awatar użytkownika
Michał

Post autor: Michał » 9 października 2007, o 19:16

O Kielcach w Łodzi czyli fragmenty debaty wyborczej łódzkich kandydatów na posłów (http://miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,4557453.html):
Joanna Kluzik-Rostkowska (PiS) zapewniła, że będzie nie mniej skuteczna jako łódzka posłanka niż wicepremier Przemysław Gosiewski dla Kielc.
Mirosław Drzewiecki (PO): - Boję się, że nie ma pani takiej siły przebicia jak hetman Gosiewski. To gość, który lata z szablą. Może jeszcze będzie chciał przenieść Pałac Kultury do Kielc?
- Jestem gotowa walczyć nie tylko z premierem Gosiewskim - odparła pani minister.

(...)

Joanna Kluzik-Rostkowska (PiS): - Nie było mnie w parlamencie, gdy trwała walka o lotnisko. Ale już teraz zapewniam, że sprawa lotniska łączy mnie z moimi przeciwnikami, bo wszyscy chcemy porządnego Lublinka i dobrych dróg. Ale obiecuję, że nie będę wzorem premiera Gosiewskiego budowała dworca kolejowego w małej wsi.

(...)

Mirosław Drzewiecki (PO): - Okazuje się, że Kielce są ważne, bo stamtąd jest wicepremier Gosiewski i tam ma być gigantyczne lotnisko. Na Boga! Najpierw wielkie miasta, a potem małe powinny mieć lotniska. Trzeba znać proporcje. Hetman Przemysław Gosiewski gotów jest Pałac Kultury i Nauki przenieść do Kielc! Nawet premier mówił, że wstydzi się, jak pomyśli, ile Gosiewski załatwił Kielcom.

(...)

Wojciech Olejniczak (LiD): - Zawsze głosowaliśmy za pieniędzmi na Lublinek w przeciwieństwie do PiS, które stawiało na lotnisko w Kielcach. Łódź nie może tracić na rozwoju transportu kosztem pomysłów wicepremiera Gosiewskiego. Warto by się też zastanowić nad koncepcją wielkiego lotniska pomiędzy Łodzią a Warszawą, by do obu miast było blisko. Wtedy nie byłoby potrzeby rozbudowywania do gigantycznych rozmiarów Lublinka.

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 10 października 2007, o 22:18

Jeśli chodzi o przeniesienie PKiNu do Kielc to Warszawa mogłaby tylko zyskać - ja bym go w Kielcach nie chciał 8)

andrzej

Post autor: andrzej » 10 października 2007, o 23:09

Wojciech Olejniczak (LiD): Warto by się też zastanowić nad koncepcją wielkiego lotniska pomiędzy Łodzią a Warszawą, by do obu miast było blisko. Wtedy nie byłoby potrzeby rozbudowywania do gigantycznych rozmiarów Lublinka.
Heh na szczęście czasy gdzie centralne planowanie było w modzie już minęły panie O. :)
A ja przeciwko patykowi w Kielcach bym nie protestował, jeśli nie byłby samotnym dwustumetrowym kikutem i nie byłby planistycznym bublem zaburzającym siatkę ulic w centrum. Ja lubię ten budynek, jego historia to osobny temat.

Awatar użytkownika
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel » 11 października 2007, o 09:58

andrzej pisze:Oglądał ktoś dzisiaj jakieś informacje na tvn lub tvn24? Była relacja z konwencji partii rzadzącej która odbyła się wczoraj w Kielcach. Był też pokazany atak na kamerę tvn, pewnego jegomościa który wykrzykiwał jakieś hasła dotyczące platformersów.
:arrow: http://www.tvn24.pl/1278,2,szklo_kontaktowe.html
Obrazek

ODPOWIEDZ