Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
-
AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
-
Kontakt:
autor pisze:Jakas wieksza tablica informacyjna z boku powstaje

Pylon wg mnie będzie oświetlony i będą na nim loga 3 firm.
Bardzo ładnie

-
msz1
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Grzesiek pisze:hey pisze:...Do tego wąski chodnik dla studentów...
Jakaś aluzja?

Jeszcze niedawno Sołowow straszył, że chodnika może nie być, ale pewnie uświadomił sobie, że studenci i tak by sobie wydeptali ścieżkę i infrastruktura wokół jego odpicowanych na maksa "pudełeczek" troszkę by ucierpiała

No nie koniecznie, bo mógłby np: ogrodzić cały teren i nikt by nie przeszedł, dobrze, że tego nie zrobił i ta przestrzeń pozostanie otwarta.
-
hey
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Przecież chcieli rozmawiać z Akademią na temat tego przejścia, ale rzecznik AŚ o nazwisku Biskup stwierdził, że przejście nie jest potrzebne bo wykładowcy jeżdżą swoimi samochodami.
-
Gandalf
- Ranga: Kierownik budowy ;)
autor: Gandalf » 10 września 2007, o 18:21
-
Jarek
Ponoć 'lekkie' 2 tyg. przesunięcie w przeprowadzce. Plany planami, a ponoć pokoje powstały lekko klitkowate i się nie da do nuch biurek wstawić

Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.
-
cm
-
Autor
- Site Admin
-
Kontakt:
Mmmm bomba

-
lekomin
autor: lekomin » 17 września 2007, o 10:30
Pokoje są bardzo ładne. Nie podoba mi się sufit podwieszany na parterach, ale znając życie będą go zmieniać. Poza tym bez uwag. Przenosiny przeniesiono z 17 września na 2 października bodaj.
-
cm
Muszę stwierdzić, że nadal nie rozumiem idei takiego a nie innego rozmieszczenia budynków względem siebie. Wątpliwości miałem od początku, ale będąc osobą pozbawioną wyobraźni przestrzennej wystarczającej do ogarnięcia wizji architekta, nie chciałem się odzywać zanim nie zobaczę efektu końcowego. Przypuszczałem, że widząc gotowy obiekt, zobaczę "to coś". Ale nie zobaczyłem. Mogę jedynie podejrzewać, że projektant za wszelką cenę chciał uniknąc stawiania ich w jednej linii, co prawdopodobnie zostałoby uznane za banał. Więc trochę je poprzestawiał. Może się nie znam, ale kompletnie tego nie czuję - chyba wolałbym je w jednej linii, a tak - zamiast koncepcji widzę chaos, zamiast harmonii - czuję dysonans.

-
Boss
cm pisze:chyba wolałbym je w jednej linii, a tak - zamiast koncepcji widzę chaos, zamiast harmonii - czuję dysonans.

pierwszy i ostatni budynek(z tych trzech) są w jednej lini a ten środkowy jest lekko cofniety w tył
ps. ten jeden lekko na uboczu póki co jeszcze nie został wybudowany

a co do samego office parku to też mnie nie zachwyca. pomimo że jestem raczej minimalistą i lubie prostote, symetrie itp to te 3 budynki uważam poprostu za zwyczajne. o tym że architektura jest dobra nie świadczą materiały jakie uzyto do jej budowy/wykończenia.
Ostatnio zmieniony 17 września 2007, o 13:57 przez
Boss, łącznie zmieniany 1 raz.
CK|PL|EU
-
cm
Boss pisze:pierwszy i ostatni budynek(z tych trzech) są w jednej lini a ten środkowy jest lekko cofniety
Tak, wiem, ale nie rozumiem co autor projektu chciał przez to osiągnąć.
Efekt jest taki, jaki widać na zdjęciu:

- patrząc z boku mam wrażenie, że pierwszy i drugi budynek (licząc od lewej) stoją blisko siebie, a trzeci - gdzieś w ogóle z boku. Jeśli spojrzeć pod jeszcze mniejszym kątem, środkowy budynek całkiem ginie z pola widzenia, jeśli pod większym - nie widać różnicy (ale wtedy nie wiadomo po co ten zabieg z cofnięciem środkowego). Cóż, kwestia gustu - mnie się nie podoba. Do samych budynków nie mam zastrzeżeń, chociaż na kolana może nie rzucają.
-
michal_ck
autor: michal_ck » 17 września 2007, o 15:34
Nawet mi się podoba, nie jest to może najlepsze rozwiązanie jakie można było tu zastosować, ale w skali 1-6 "4" mogę dać.
-
ice
OP wyglada dobrze, ale podzielam zdanie Bossa.
Boss pisze:
a co do samego office parku to też mnie nie zachwyca. pomimo że jestem raczej minimalistą i lubie prostote, symetrie itp to te 3 budynki uważam poprostu za zwyczajne. o tym że architektura jest dobra nie świadczą materiały jakie uzyto do jej budowy/wykończenia.
-
AR
-
Kontakt:
Jarek pisze:Ponoć 'lekkie' 2 tyg. przesunięcie w przeprowadzce. Plany planami, a ponoć pokoje powstały lekko klitkowate i się nie da do nuch biurek wstawić
Wg moich informacji opóźnienie spowodowane jest reklamacjami dot. niedoróbek i złego wykonania.
-
Autor
- Site Admin
-
Kontakt:
To ja sie z Bossem zdecydowanie nie zgodze. Dobre wykonanie to bardzo wazny element caloksztaltu architektury. A te budynki sa mniej wiecej tak na 2 lata za Warszawa, w ktorej powstaje zdecydowanie najlepsza architektura w Polsce. Pewnie w trakcie projektowania byly na tym samym poziomie. Office Park to dobra architektura i jesli ktos nazywa to klocuszkiem, to w takim razie wiekszosc znanych mi parkow biurowych to klocuszki. Obecnie trend, ktory zauwazam to aluminium, szklenie na wylot oraz materialy szlachetne.