Stadion piłkarski - ul. Ściegiennego

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
Grzegorz
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: Grzegorz » 31 sierpnia 2007, o 23:25

Fotorelacja z budowy bocznego boiska:
http://www.koronakielce.net/kategoria/show/333/

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 1 września 2007, o 10:16

To boczne boisko?
A ja myslalem ze buduja parking :?

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 1 września 2007, o 12:29

Wielopoziomowy parking ma powstać od strony WDKu - takie są przynajmniej plany...

Awatar użytkownika
Sirek1

Post autor: Sirek1 » 4 września 2007, o 20:56

Będzie boisko ze sztuczną nawierzchnią przy Ściegiennego.

Komisja Budżetu i Finansów Rady Miejskiej w Kielcach pozytywnie zaopiniowała projekt wydatkowania kwoty 2,5 miliona złotych na budową pełnowymiarowego boiska ze sztuczną nawierzchnią obok stadionu przy ul. Ściegiennego. Jak poinformował Radio Kielce z –ca prezydenta miasta Andrzej Sygut, jeśli na czwartkowej sesji radni podejmą uchwałę w tej sprawie będzie można uruchomić procedurę przetargową na wykonanie tej inwestycji. Będzie to drugie boisko boczne w kompleksie stadionu, na którym swoje mecze rozgrywa Kolporter Korona. Na wiosnę przyszłego roku zostanie oddana do użytku treningowa płyta o nawierzchni naturalnej. Rafał Szymczyk

:arrow: http://www.radio.kielce.com.pl/index.php?go=3&id_k=6384

seba_ck
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: seba_ck » 4 września 2007, o 21:08

Super wiadomość :D Już myślałem, że nie będzie boiska ze sztuczną nawierzchnią obok stadionu. Pomału ruszamy więc z przygotowaniem do spełnienia wymogów na EURO 2012.
Zmieniaj świat na taki, jaki sobie wymarzyłeś.

seba_ck

Post autor: seba_ck » 6 września 2007, o 14:44

Sesja Rady Miejskiej w Kielcach

U zbiegu ulic Gagarina i Ściegiennego w Kielcach powstanie boisko treningowe ze sztuczną nawierzchnią. Rada miasta zgodziła sie przeznaczyć na ten cel 2,5 miliona złotych. Zastępca prezydenta miasta- Andrzej Sygut uważa, że po przykryciu boiska specjalnym balonem, mogłoby ono funkcjonować cały rok. Rozwiązałoby to problemy szkoleniowe zespołu Kolportera Korony. (...)

2007-09-06 15:21:05
:arrow: http://www.radio.kielce.com.pl/index.php?go=3&id_k=6421

hey

Post autor: hey » 7 września 2007, o 16:18

Korona zagra w listopadzie z Racingiem Santander!
Racing Santander dziesiąta drużyna minionego sezonu Primera Division w listopadzie przyjedzie do Kielc i rozegra mecz towarzyski z pierwszoligowym Kolporterem Koroną. Ten ciekawie zapowiadający się pojedynek piłkarski jest efektem rozmów z hiszpańskimi przedsiębiorcami zamierzającymi inwestować w Kielcach. Decyzja o rozegraniu spotkania już zapadła, pozostaje tylko ustalenie daty. Jak poinformował Radio Kielce prezes Kolportera Korony Adam Żak list z propozycjami terminów został do Santander już wysłany. Przypomnę, że w Racingu Santander, który nowy sezon rozpoczął od dwóch remisów, od niedawna występuje reprezentant Polski Euzebiusz Smolarek. Rafał Szymczyk
2007-09-07 15:49:28

Myśle,że chyba chodzi o inwestorów, którzy chcą zainwestować w Piekoszowie:

"* W gminie głośno jest o nowych inwestycjach, które realizuje gmina razem z Kielcami i Starachowicami. Co to za projekty?

- Razem z Kielcami, Agencją Nieruchomości Rolnych robimy ważny projekt - Inkubator Technologiczny. Będziemy przekształcać tereny ugorów, gdzie nic już nie rośnie w tereny, które będą służyć inwestorom pod inwestycje, związane z czystymi technologiami czy produkcją. Będą to firmy informatyczne, działające w zakresie biotechnologii czy odnawialnych źródeł energii. W Kielcach powstaną biurowce, a u nas tereny pod produkcje, czyli regionalne parki przemysłowe, gdzie my robimy koncepcję, dzielimy działki i sprzedajemy inwestorom. Pieniądze na to przedsięwzięcie będą pochodzić z dwóch źródeł, tak zwanej Polski Wschodniej z Programu Operacyjnego i Sektorowego i programu operacyjnego Innowacyjna Gospodarka. Jest bardzo duże zainteresowanie terenami, na przykład firma hiszpańska chce już rozpocząć inwestycję. Zgłosili się też inwestorzy z Niemiec i Austrii."

voodoo

Post autor: voodoo » 11 września 2007, o 10:36

Obrazek
Sport, biznes i kibice
Fragment artykułu:
(...)
BANDY I TELEBIMY

Gadżety, Internet i programy lojalnościowe to tylko jedne z wielu przykładów nowoczesnego marketingu w polskim sporcie. Równie istotne są inne działania i projekty. Chociażby bandy diodowe, które na stadionie w Kielcach są montowane na każdym meczu transmitowanym na żywo w telewizji. - Bandy mają ponad 105 metrów długości, są na nich emitowane reklamy sponsorów i partnerów klubu. To rewolucyjna oprawa reklamowa meczu w Orange Ekstraklasie. Niestety jest kosztowna i dlatego sięgamy po tę technologię tylko wówczas, gdy jest szansa, aby przyniosła korzyści dla klubu - mówi Bogdan Milczarek.

Kielecki klub rozważa też wzbogacenie oprawy multimedialnej meczów za sprawą telebimów. Znana z europejskich boisk technologia jest jednak bardzo droga - jeden nowoczesny telebim kosztuje aż 200 tysięcy euro, a na kieleckim stadionie przydałyby się dwa takie ekrany. - Telebim znacząco podnosi atrakcyjność widowiska sportowego i właśnie z tego powodu zainteresowaliśmy się tą technologią. Jednak ze względu na wysokie koszty nabycia tych urządzeń ich instalacja na kieleckim stadionie wydaje się być odległa - dodaje Bogdan Milczarek.

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 11 września 2007, o 10:44

pamiętam kiedyś jak jeszcze prezes Tkaczuk wspominał, że podoba mu się telebim w Bełchatowie. Otóż mnie się on bardzo nie podoba, jest beznadziejny. To zwyczajna lepsza tablica z wynikiem, a nie żaden telebim. Wychodzę z założenia, że gdy ma się kupować coś niesatysfakcjonującego, to lepiej się wstrzymać i w ogóle nie kupować bo w Polsce jest taka mentalność, że jak się coś nowego kupi, to nawet jeśli jest złe, nie należy przez kilka(naście) lat tego wymieniać.
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

seba_ck

Post autor: seba_ck » 11 września 2007, o 15:17

No cóż. Chyba jednak trochę jeszcze poczekamy na telebimy. Kolporter ostatnio wycofuje się z fajnych i odważnych projektów. Skoro nie zainwestuje w piłkarskie centrum szkoleniowe, to powinni mieć pieniądze na telebimy. Dobrze chociaż, że myślą o dwóch, a nie tylko o jednym telebimie. Myśleć niestety każdy może, zaś z realizacją już gorzej. Wolę jednak poczekać na fajny telebim, niż jakiś pierwszy z brzegu.

Awatar użytkownika
gutek
Kontakt:

Post autor: gutek » 11 września 2007, o 17:31

seba_ck pisze:No cóż. Chyba jednak trochę jeszcze poczekamy na telebimy. Kolporter ostatnio wycofuje się z fajnych i odważnych projektów. Skoro nie zainwestuje w piłkarskie centrum szkoleniowe, to powinni mieć pieniądze na telebimy. Dobrze chociaż, że myślą o dwóch, a nie tylko o jednym telebimie. Myśleć niestety każdy może, zaś z realizacją już gorzej. Wolę jednak poczekać na fajny telebim, niż jakiś pierwszy z brzegu.
następny "chłyt marketingowy" korony
najpierw na zanęte cuś fajnego obiecują - potem brak kasy
NO I MIASTO ZAKUPI
tak samo jak z centrum szkoleniowym na białogonie i boiskiem treningowym
wszystko dla korony!!! :evil:

seba_ck

Post autor: seba_ck » 17 września 2007, o 23:25

Z Echo dnia:

KOLPORTER KORONA
18 września 2007 - 0:01

Kibicu nie kombinuj...

(...)

* Co można jeszcze poprawić na najnowocześniejszym obecnie stadionie w Polsce?
- Stadion kielecki zakwalifikowany jest wprawdzie do I kategorii stadionów UEFA pod względem infrastruktury, ale staramy się praktycznie przed każdą rundą wprowadzać jakieś udogodnienia. Teraz udało się lepiej zorganizować parkowanie, uporządkować kwestię uczestnictwa w meczach kibiców niepełnosprawnych, m.in. poprzez powiększenie ich sektora, na sektorze rodzinnym wprowadziliśmy zakaz palenia, a w najbliższych tygodniach poszerzone zostanie wejście do sektora kibiców gości. Nasze działania spotykają się z pełną akceptacja i współpracą ze strony dyrekcji Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji, czyli właściciela obiektu.

(...)

* Dziękuję za rozmowę.

Sławomir Stachura
Cały artykuł: http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... TOKRZYSKIE

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 18 września 2007, o 00:17

Napisałem do klubu maila...
Witam serdecznie
Chciałbym się dowiedzieć kilku rzeczy odnośnie najbliższego meczu z Legią Warszawa, a konkretnie tematu wpuszczania na stadion kibiców z województwa Mazowieckiego. Jestem przeciwnikiem wpuszczania na stadion osób z aktualnym zakazem stadionowym, a więc w tym przypadku kibiców Legii Warszawa. Natomiast mam pewne wątpliwości odnośnie zakazu dla wszystkich osób zameldowanych w woj. Mazowieckim. Problem polega na tym, że już dosyć dawno umówiłem się z grupą przyjaciół z Przysuchy (woj. Mazowieckie) na wspólne obejrzenie tego meczu. Są to osoby wywodzące się z Kielc i Suchedniowa, które studiowały w Kielcach, kibicują Koronie, posiadają karty kibica i już nie raz były na meczu Korony - zarówno przy Ściegiennego jak i wyjazdach. Stąd moje pytanie - czy zakaz obejmuje również posiadaczy karty kibica kupujących bilety w przedsprzedaży - de facto kibiców Korony? Z całym szacunkiem, ale taka opcja wydaje mi się niepoważna.

Chciałbym też poruszyć inną kwestię - wydruków na biletach. W niektórych punktach sprzedaży (nie we wszystkich) tusz na biletach jest bardzo podatny na rozmazywanie i raz miałem związany z tym problem. Na któryś mecz poprzedniego sezonu kupiłem bilet na kilka tygodni przed meczem i do tego czasu nazwa przeciwnika i przede wszystkim data została całkowicie wymazana ze śliskiego kartonu. Bilet był oczywiście ważny więc bramka wpuściła mnie bez problemu na moją kartę kibica, ale musiałem bardzo długo przekonywać ochroniarza, że mój bilet jest ważny, że wpuściła mnie karta kibica, a daty na bilecie nie wymazałem umyślnie.

Bardzo proszę o odpowiedź i wymyślenie na przyszłość sposobu na rozmazujący się tusz;)
Pozdrawiam,
Michał Pajek
Co prawda nie nastawiam się, żeby odpisali, ale mooooże :roll:
Jak znam Daniela to mi powie, że nie odpisują na maile :lol:
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

seba_ck

Post autor: seba_ck » 30 września 2007, o 10:50

Zamontowali już oświetlenie na boisku treningowym. :D

Krystian
Kontakt:

Post autor: Krystian » 5 października 2007, o 09:59

pare zdjęć z budowy boiska :wink:

http://www.koronakielce.net/kategoria/show/372/ sie wczoraj świeciło :P

http://www.koronakielce.net/kategoria/show/371/ a tu troche starsze

ODPOWIEDZ