PUK Kielce Centrum handlowe - ul. Planty 11

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

voodoo
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: voodoo » 5 lipca 2007, o 21:52

cm pisze:Naprawdę podoba mi się pomysł z wystawą zdjęć dawnych i współczesnych Kielc.
Też bardzo mi sie to spodobało, zakątki Kielc dawniej i dziś. Można zobaczyć bardzo wyraźnie co się zmieniło na przestrzeni lat :)

Awatar użytkownika
RZ
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: RZ » 6 lipca 2007, o 06:34

Przypomniało mi się, ze jak w latach 90-tych otwierali tam plac targowy, to przy mostku na Silnicy stał wynajęty gość i krzyczał "prosze państwa, to nie żarty, bazar Planty już otwarty!" :D
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

bernard

Post autor: bernard » 6 lipca 2007, o 09:27

Ja nie wiem, jak to jest, otwarcie hali, wszystko nowe a kilka lamp już nie działa :shock:

Obrazek
bernard

Awatar użytkownika
CKfan

Post autor: CKfan » 6 lipca 2007, o 15:07

A zna ktoś może godziny otwarcia?
Sorry, takiego mamy prezydenta...

Oskar
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Kontakt:

Post autor: Oskar » 6 lipca 2007, o 15:53

Byłem, widziałem i ogólnie na duży plus. Liczę, że sprzedawcy nie pozaklejają szyb. Trzeba jeszcze schody poprawić bo skrzypią, no i żarówki wymienić i będzie cacy.

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 12 lipca 2007, o 00:22

Ja także wreszcie tam dotarłem i muszę przyznać, że jest naprawdę bardzo ładnie :D Uważam, że kupcy, którzy protestowali i wyzywali prezydenta powinni go teraz przeprosić... Co do chodnika przed budynkiem to w dzisiejszej rozmowie dla radia Fama wizeprezydent Gruszewski powiedział, że miasto ma w planach rewitalizację koryta Silnicy i przyległych do niego ulic/chodników. Ma to być podzielone na dwa etapy: pierwszy, trochę mniej efektowny: od Zalewu do ulicy IX Wieków i drugi: od ulicy IX Wieków do parku miejskiego, tyle, że ten drugi odcinek ma być dużo bardziej elegancki z gejzerami wodnymi i pewnie lepszą nawirzchnią chodników :D
Oskar pisze:...Trzeba jeszcze schody poprawić bo skrzypią, no i żarówki wymienić i będzie cacy.
Nadal skrzypią a żarówki nadal nie wszystkie świecą :|

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 2 sierpnia 2007, o 20:46

Takie oto logo PUK pojawiło się na elewacji hali:
Obrazek

msz1
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: msz1 » 2 sierpnia 2007, o 21:03

Bardzo fajnie jest w tym centrum handlowym na Plantach, tylko, że towar jest strasznie kiepski, badziewny, bazarowy po prostu. Myślę, że mogłoby się tam usadowić kilka tańszych sklepów firmowych np: Levis, Reserved.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 2 sierpnia 2007, o 21:49

msz1 pisze:Myślę, że mogłoby się tam usadowić kilka tańszych sklepów firmowych np: Levis, Reserved.
To chyba niedopowiedni format dla tego typu sklepow.

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 3 sierpnia 2007, o 08:20

msz1 pisze:Bardzo fajnie jest w tym centrum handlowym na Plantach, tylko, że towar jest strasznie kiepski, badziewny, bazarowy po prostu.
A czego Ty sie spodziewales :?:
Zapomiales juz co tu bylo rok temu? Bazarki :)
Towar pozostal ten sam.
Mi w tej hali najbardziej podobaja sie stare zdjecia Kielc :lol:
Ale ogolnie Planty bardzo ladne.

Awatar użytkownika
Sirek1

Post autor: Sirek1 » 6 sierpnia 2007, o 21:56

Obrazek
Martwe Planty

Niedzielny handel w nowej hali na Plantach w Kielcach nie istnieje. Kupcy mają pozamykane stoiska. Dlaczego?

Stoiska centrum handlowego Planty były w niedzielne południe zamknięte na głucho. Na pustych korytarzach, dostępnych każdemu, można było grać w berka. (A. Piekarski) - W niedzielne południe weszłam do nowej hali targowej na kieleckich Plantach, a tam żadne stoisko nieczynne, chociaż na drzwiach jest napis, że handluje się od godziny 10 - mówiła nam wczoraj zdenerwowana Dorota Paprota.

- Przyjechałam z Wieruszowa do rodziny do Kielc i przy okazji chciałam kupić buty na wesele. Zależało mi na tańszych, więc skierowaliśmy się do zachwalanego mi przez szwagierkę nowego centrum handlowego przy Plantach. Weszliśmy tam i oniemieliśmy. Ruchome schody, klimatyzacja, efektowny wystrój i moc towarów, tyle że niedostępnych, za żaluzjami, bo wszyściutkie stoiska zamknięte.

- Dlaczego w takim razie napisano, że otwarte? Od ludzi, którzy tam też chcieli coś kupić, usłyszałam, że właściciele pewnie handlują na bazarze. Pojechaliśmy na targowisko przy ulicy Seminaryjskiej i buty kupiłam, było ich do wyboru, do koloru - opowiadała Dorota Paprota.

Wierzyć nam się nie chciało w tę relację, więc sprawdziliśmy. Faktycznie, w hali targowej przy Plantach w niedzielę cisza, jak makiem zasiał. Stoiska pozamykane. Na pustych korytarzach można grać w piłkę, jeździć na rolkach. Tylko w barku Kolportera na pierwszym piętrze dwie osoby trwają przy gazetach. I to wszystko. Twierdzą, że tak jest w każdą niedzielę.

I pomyśleć ile awantur było o to miejsce do handlowania, bez którego "nie sposób wyżywić rodziny”. Ile było marszów na magistrat, kłótni, kto zajmie poszczególne boksy. Przytaczaliśmy takie wypowiedzi: "A niech nas potopią w Silnicy, my się stąd nie ruszymy. Przykujemy się łańcuchami do budek albo pójdziemy do prezydenta i wrzucimy mu towar do gabinetu… Lubawski obiecał publicznie, że zapewni nam miejsce pracy, a teraz zostawił nas samych sobie”…

No, zostawił samych sobie i okazało się, że to dla właścicieli stoisk nie taki dramat. Co najwyżej kłopot dla klientów, zwodzonych, że w niedzielę coś kupią. Do sprawy powrócimy.

:arrow: http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... 4/70805058

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 6 sierpnia 2007, o 22:06

Sirek1 pisze:Obrazek
Martwe Planty

...Od ludzi, którzy tam też chcieli coś kupić, usłyszałam, że właściciele pewnie handlują na bazarze...

:arrow: http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... 4/70805058
:lol: Żałosne... :(

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 4 września 2007, o 16:48

Od soboty w ubikacjach centrum Planty haracz za załatwienie "potrzeby" zbierają "babcie klozetowe" :shock: To jest po prostu żałosne... Od kiedy ubikacje w centrach handlowych są płate? Swoją drogą jeśli miasto tak bardzo chce zarabiać nawet na ubikacjach to powinno zainstalować drzwi, które otwierają się po wrzuceniu monety, bo te panie w fartuszkach wyglądają po prostu komicznie. Miało być nowocześnie a skończyło się jak zawsze... Ciekawe na co pójdą pieniądze z toalet? Chyba na pensje dla "babci klozetowych"...

Awatar użytkownika
Gandalf
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: Gandalf » 4 września 2007, o 18:59

LOL

No muszę powiedzieć, że czegoś takiego sam bym nie wymyślił. Rzecz jest może nawet warta do wysłania do Teleexpressu. :D

ODPOWIEDZ