Promocja Kielc i regionu - realizacja

Moderatorzy: Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
Michał
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Michał » 17 sierpnia 2007, o 09:22

A o co w ogóle chodzi z tym banerem? Co to w ogóle za treść, do kogo to jest skierowane...? "don't give up, you are in kielce" - przecież to całkowicie bez sensu

Awatar użytkownika
cm

Post autor: cm » 17 sierpnia 2007, o 10:33

Michał pisze:A o co w ogóle chodzi z tym banerem? Co to w ogóle za treść, do kogo to jest skierowane...? "don't give up, you are in kielce" - przecież to całkowicie bez sensu
Też do mnie nie trafia przekaz tego banera. Do kogo on jest skierowany? Do mieszkańców (dlaczego po angielsku?) czy do przyjezdnych? Jeśli do przyjezdnych, to dlaczego właściwie mają się nie poddawać? Czy ktoś ich zmusza do poddania? Przyznaję, że nie rozumiem.

jasiek
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: jasiek » 17 sierpnia 2007, o 15:29

jak dla mnie to do masowki wyjezdzajacej na wyspy.

Awatar użytkownika
Michał

Post autor: Michał » 17 sierpnia 2007, o 21:14

wyjeżdżających na wyspy wypadałoby po polsku zachęcać do pozostania, i na pewno nie słowami "nie poddawaj się" (chyba że "nie poddawaj się - naszym zdaniem za granicą też nie dostaniesz pracy" ;) )
jako napis witający gości z zagranicy to zupełnie nie pasuje, nie wiem jak można było taką głupotę napisać ale może autor tego dzieła powie co miał na myśli...

Awatar użytkownika
Tomek

Post autor: Tomek » 18 sierpnia 2007, o 08:05

A może tu chodzi o tego raczkującego na trawie malucha (bez mamy) żeby sie nie poddawał 8)

hey

Post autor: hey » 18 sierpnia 2007, o 08:26

Kielce > Baner za 20 tysięcy ma pomagać kielczanom
- "Nie poddawaj się... jesteś w Kielcach” - to hasło sam wymyśliłem - przyznaje prezydent Kielc Wojciech Lubawski.

W Kielcach nie wolno się poddawać.

Okazały baner zasłonił front kamienicy przy ulicy Sienkiewicza 25 w Kielcach. Ma on dopingować kielczan do działania. Czyli obecnie maszerowania na drugi koniec miasta, bo autobusy nie kursują.

- Obrazuje go dziecko, które mozolnie wspina się pod górę. To nie jest reklama miasta, ale raczej przypomnienie kielczanom i gościom, że my tacy jesteśmy i nie możemy się poddawać w swoich dążeniach - dodaje prezydent.

Za baner miasto zapłaciło 20 tys. zł. - Dobre rzeczy kosztują dużo - wyjaśnia prezydent Kielc.

Awatar użytkownika
RZ
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: RZ » 18 sierpnia 2007, o 08:34

hey pisze:Kielce > Baner za 20 tysięcy ma pomagać kielczanom
- "Nie poddawaj się... jesteś w Kielcach” - to hasło sam wymyśliłem - przyznaje prezydent Kielc Wojciech Lubawski.

W Kielcach nie wolno się poddawać.

Okazały baner zasłonił front kamienicy przy ulicy Sienkiewicza 25 w Kielcach. Ma on dopingować kielczan do działania. Czyli obecnie maszerowania na drugi koniec miasta, bo autobusy nie kursują.

- Obrazuje go dziecko, które mozolnie wspina się pod górę. To nie jest reklama miasta, ale raczej przypomnienie kielczanom i gościom, że my tacy jesteśmy i nie możemy się poddawać w swoich dążeniach - dodaje prezydent.

Za baner miasto zapłaciło 20 tys. zł. - Dobre rzeczy kosztują dużo - wyjaśnia prezydent Kielc.
:shock: :shock: :shock:
:lol: :cry: :lol: :cry: :lol: :cry:

nie wiadomo czy śmiać się czy płakać...
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 18 sierpnia 2007, o 09:20

hey pisze:Dobre rzeczy kosztują dużo - wyjaśnia prezydent Kielc.
Ja tam nie wiem czy ten baner taki znowu dobry...

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 18 sierpnia 2007, o 11:55

Jak dla mnie wyrzucone w błoto 20 tysięcy...

Awatar użytkownika
cm

Post autor: cm » 18 sierpnia 2007, o 20:43

Ma on dopingować kielczan do działania.
Dlaczego po angielsku? Chyba, że chodzi o zdopingowanie kielczan do nauki angielskiego :wink: (mnie by nie zmotywował :?)
Obrazuje go dziecko, które mozolnie wspina się pod górę.
Dziecko jest przodem do widza, podobnie jak pałac znajdujacy się się za nim. Pałac jest na wzgórzu, więc dziecko nie wspina się, lecz raczej schodzi z góry (skoro reklama jest adresowana do kielczan - ci raczej wiedzą, że pałac jest na wzgórzu)
To nie jest reklama miasta, ale raczej przypomnienie kielczanom i gościom, że my tacy jesteśmy i nie możemy się poddawać w swoich dążeniach - dodaje prezydent.
Szkoda 20 tys. na coś tak bezsensownego - ale to oczywiście moje zdanie.
Strasznie mi przykro, ale nie uważam tego banera za dobry. Pomysł tandetny, wykonanie również. Bardzo chciałbym nie mieć racji, ale jedyne wyjaśnienie, jakie mi się nasuwa, jest takie, że trzeba było komuś tam dać zarobić... :(

Awatar użytkownika
Michał

Post autor: Michał » 18 sierpnia 2007, o 21:05

Michał pisze:nie wiem jak można było taką głupotę napisać ale może autor tego dzieła powie co miał na myśli...
to hasło sam wymyśliłem - przyznaje prezydent Kielc Wojciech Lubawski (...) - Obrazuje go dziecko, które mozolnie wspina się pod górę. To nie jest reklama miasta, ale raczej przypomnienie kielczanom i gościom, że my tacy jesteśmy i nie możemy się poddawać w swoich dążeniach - dodaje prezydent.
Dziękuję za wyjaśnienie ;) Można się było spodziewać, że takiego czegoś nikt związany z promocją nie wymyślił... Bezsens.
I na dodatek coś chyba za drogo. Ile mniej więcej metrów kw. powierzchni ma ten baner?

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 18 sierpnia 2007, o 21:09

Nie potępiajmy tak bardzo prezydenta :)
Myśle że nie można mowic o tym ze dal komus zarobic bo to nie sprawiedliwe.
Coż, ten baner mu nie wyszedł i juz.

Awatar użytkownika
Michał

Post autor: Michał » 18 sierpnia 2007, o 21:33

Jak się nie potępi to za parę dni wpadnie na kolejny genialny pomysł i zrobi coś gorszego. Przecież w mieście powinni byc ludzie zajmujący się profesjonalną promocją, można zatrudnić _profesjonalną_ agencję reklamową, a nie wymyślać takie głupoty samemu i jednoosobowo akceptować wszystko co się wymyśli. Powinna być ekipa ludzi, którzy zamują się jednolitą promocją miasta.

Druga sprawa to to, że baner na oko ma ze 100-150 metrów kw. czyli wychodzi po 140 do 200 zł/m2 czyli przynajmniej 2, jak nie 3 czy 4 razy za drogo.

hey

Post autor: hey » 5 września 2007, o 11:35

Kampania reklamowa Kielc 2007-09-05

1 października Biuro Projektów Aktywizujących Gospodarczo Miasto Kielce rozpoczyna kampanię reklamową Miasta oraz Kieleckiego Portalu Gospodarczego. Na ok. 100 billbordach w największych miastach Polski m.in. Warszawie, Krakowie i Wrocławiu zostaną zamieszczone plakaty reklamowe.

Portal internetowy www.invest.kielce.pl zostanie uruchomiony także 1 października br.

www.um.kielce.pl

Co sądzicie o projekcie tej reklamy? Join an win !!!

http://www.um.kielce.pl/gfx/kielce/imag ... bordow.pdf
Ostatnio zmieniony 5 września 2007, o 17:06 przez hey, łącznie zmieniany 1 raz.

seba_ck

Post autor: seba_ck » 5 września 2007, o 14:07

Powoli zaczynamy się promować na większą skalę w innych miastach. Bardzo mi się podobają projekty billbordów. Posiadają jasne przesłanie. Umieszczenie stadionu jest trafionym pomysłem. Z pewnością wielu przechodniów nie raz zatrzyma wzrok na tych billbordach. Już nie mogę doczekać się ujrzenia ich na żywo.
Ostatnio zmieniony 5 września 2007, o 17:26 przez seba_ck, łącznie zmieniany 1 raz.
Zmieniaj świat na taki, jaki sobie wymarzyłeś.

ODPOWIEDZ