Ściąga dla MZD Kielce

Ulice, mosty, inżynieria ruchu oraz uwagi i propozycje.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1, MeehoweCK, Masmix

woj

Post autor: woj » 7 czerwca 2007, o 20:52

nie ma co ukrywać, że Bilcza staje się powoli sypialnią Kielc, więc przebudowa Ściegiennego powinna odbyć się jak najszybciej, a nie dopiero za 2 (podobno) lata.

No i jeszcze dojazd na lotnisko :D

Awatar użytkownika
Daniel
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: Daniel » 12 czerwca 2007, o 19:52

Kiba69 pisze:Odwiedzilem dzisiaj MZD, przedstawilem kilka pomyslow na usprawnienie ruchu w Kielcach (...)
Może przy najbliższej wizycie w zarządzie zwróciłbyś im uwagę, że współcześnie odchodzi się od dróg rowerowych wykonanych z betonowej kostki brukowej na rzecz asfaltu.
Obrazek

woj

Post autor: woj » 23 czerwca 2007, o 11:46

MZD mogłoby odnowić kamienne znaki informujące o wjeździe do Kielc (te z napisem CK Kielce). Ostatnio zwróciłem uwagę na ten stojący przy drodze z Tranowa obok schroniska dla zwierząt. Jest strasznie brudny i niestety nie jest dobrą wizytówka włodarzy naszego miasta

Awatar użytkownika
Jezpir
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Jezpir » 8 sierpnia 2007, o 11:53

Szykana na Łódzkiej? Gdzie? Na nowym paśmie czy na wyremontowanym starym? Jeżdżę czasem i nie zauważyłem.
Za to szykanę na wyremontowanym odcinku Solidarności zauważyłem. "Cudowne" rozwiązanie. Klasy wysepki ("schronu") dla pieszych na Ogrodowej - długo trwało zanim ktoś z decydentów się zorientował, że nie pomaga, a tylko przeszkadza.
Jeżpir

Awatar użytkownika
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel » 8 sierpnia 2007, o 12:21

Jezpir pisze:Szykana na Łódzkiej? Gdzie?
Dyskusje na temat szykany znajdziesz pod tym adresem
:arrow: http://inwestycje.jupiter.superhost.pl/ ... &start=135
Obrazek

Bartek

Krakowska/Gagarina

Post autor: Bartek » 17 sierpnia 2007, o 17:29

Ja mam taką podpowiedź dla MZD:

Odkąd pojawiła się inteligentna sygnalizacja na skrzyżowaniu ulic Krakowskiej z Gagarina zamontowane wcześniej azyle dla pieszych bardziej teraz przeszkadzają niż pomagają - proponuję je zdemontować i wykorzystać gdzieś indziej a zamiast nich zrobić takie małe lewoskręty na 1-2 samochody.
Teraz, gdy ktoś skręca z Krakowskiej w Gagarina lub Spacerową (a zwykle jest to nie więcej niż 1-2 aut), to najczęściej blokuje przejazd jadącym na wprost (których jest zdecydowanie więcej).

Pozdrawiam,
Bartek

Awatar użytkownika
gutek
Kontakt:

Post autor: gutek » 17 sierpnia 2007, o 18:50

SYGNALIZATORY KIERUNKOWE !!!
czyli standard w Polsce.
tylko nie w Kielcach.
MZD=DNO
słynne lewoskręty.

halny

Post autor: halny » 18 sierpnia 2007, o 13:34

halny pisze:W nawiązaniu do nowego sezonu targowego w Kielcach może MZD zauwazy że brakuje lewoskrętu w Zakładową .Zanim powstanie druga jezdnia doraznie można coś usprawnić.
MZD ? CZYTACIE COŚ CZASAMI ?? We wrześniu salon i dalej nic nie zmienione w oznakowaniu poziomym Łódzka /Zakładowa. Będzie super, totalny bałagan.

MATeo

Post autor: MATeo » 24 czerwca 2008, o 10:18

Mały OT.
Czy ktoś się orientuje czy nasze kochane MZD ma jakiś adres mailowy, na który można składać pytania. Szukałem na ich WWW i nie znalazłem. A pytam ponieważ chaiałem zapytać o poprawę studzienek na Jesionowej. Obiecywał pewien Dyrektor pół roku temu, że specjaliści sprawdzą, potwierdzą ze studzienki się jednak zapadają, że to co spartaczone wykonawca poprawi, a tu czas płynie gwaracja na drogę "leci" a poprawy nie widać.

halny

Post autor: halny » 29 czerwca 2008, o 14:33

Przy Sądzie Okręgowym na ul Seminaryjskiej jest odcinek pokryty kostką granitową. Kiedyś był tp odcinek ulicy służący jako parking. Obecnie jest w fatalnym stanie a służy jako normalny pas ruchu. Najwyższa pora aby wykonać tam jakąś naprawę !! Naprawdę :D

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 30 czerwca 2008, o 06:32

halny pisze:Przy Sądzie Okręgowym na ul Seminaryjskiej jest odcinek pokryty kostką granitową. Kiedyś był tp odcinek ulicy służący jako parking. Obecnie jest w fatalnym stanie a służy jako normalny pas ruchu. Najwyższa pora aby wykonać tam jakąś naprawę !! Naprawdę :D
No przydalo by sie cos zrobic z tym zapomnianym odcinkiem.

Awatar użytkownika
Petras
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: Petras » 30 czerwca 2008, o 10:38

Można też spojrzeć na to z innej strony, trochę ironicznie - bruk zmusza kierowców do zwolnienia przed skrzyżowaniem, co zwiększa bezpieczeństwo na nim, a poza tym zaraz obok i policja, i sąd :D

MATeo

Post autor: MATeo » 1 sierpnia 2008, o 14:33

Proponuję przypilnować wykonawcę, który układa "jakąś rurę" zdłuż ul. Jesionowej po południowej stronie. Prosty i w miarę nowopołożony chodnik z kostki na odcinku od Toporowskiego do Klonowej uwgląda tragicznie (przekrój paraboli, kostka porozjeżdżana, itd) po wkopaniu rury w ziemię. Jeździ tam ciężki sprzęt i tego wykonawcy nie odmawiam, tylko fajnie byłoby gdyby doprowadzono ten chodnik do stanu pierwotnego. Oj, oby tylko to chciało się przypilnować inwestorowi.

ODPOWIEDZ