Rewitalizacja Środmieścia Kielc - ul. Kaczyńskiego

Inwestycje zrealizowane

Moderatorzy: Nowak, Autor

Awatar użytkownika
Grzegorz
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Rewitalizacja Środmieścia Kielc - ul. Kaczyńskiego

Post autor: Grzegorz » 29 lipca 2007, o 13:00

Nie mogłem znaleźć na forum tematu o tej ulicy, więc założyłem nowy (jeśli już istnieje to proszę o przeniesienie mojego postu do odpowiedniego tematu). Otóż zastanawiałem się, gdzie mogła by być ulica Nowosilniczna, po której powstaniu ma być wyłączona z ruchu samochodowego śródmiejska część ulicy Warszawskiej i doszedłem do wniosku, że najprawdopodobniej będzie się ona zaczynała na Placu św. Wojciecha a kończyła tuż koło nowopowstającego budynku na samym początku ulicy Silnicznej. Byłem tam niedawno zobaczyć teren i tam naprawdę nie trzeba dużo burzyć, by powstała ta ulica - jedynie niewielkie garaże za blokami przy Warszawskiej. Oto moja propozycja nowej trasy ulicy Nowosilnicznej (napiszcie co o tym sądzicie, jeśli się nie zgadzacie to pokażcie swoje propozycje):

Obrazek

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 29 lipca 2007, o 17:23

wszystko ok, tylko po co ta ulica miałaby się kończyć na Pl. Św. Wojciecha? Mam nadzieję, że tamtędy samochody nie będą wyjeżdżały, więc co? ślepa?
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 29 lipca 2007, o 18:11

Zapewne przebieg ul Nowosilnicznej bedzie wygladal tak jak przedstawil LG.
Innej opcji nie widze.

Awatar użytkownika
Tomasso
Ranga: Kierownik budowy ;)
Kontakt:

Post autor: Tomasso » 29 lipca 2007, o 19:31

Chyba z tych planów będzie kicha....na tyłach Bodzentyńskiej koło muru Tepsy jest betonowe ogrodzenie i budowany jest budynek, coś jak warsztat. Tak że przejazd od Wojciecha do Warszawskiej raczej nie bedzie możliwy.

Awatar użytkownika
michal_ck

Post autor: michal_ck » 29 lipca 2007, o 20:05

Mam nadzieję, że jej tak nie nazwą (Nowosilniczna).

Słyszałem, że takie przejazd łączący Silniczną z Pl. św. Wojciecha kiedyś istniał.
1. Zastępca Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej SKI
2. Koordynator ds. zieleni miejskiej
3. Koordynator ds. zagospodarowania os. Dąbrowa II

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 29 lipca 2007, o 21:01

Tomasso pisze:Chyba z tych planów będzie kicha....na tyłach Bodzentyńskiej koło muru Tepsy jest betonowe ogrodzenie i budowany jest budynek, coś jak warsztat. Tak że przejazd od Wojciecha do Warszawskiej raczej nie bedzie możliwy.
Już jest uchwalony plan zagospodarowania przestrzennego i budowa ulicy jest pewna :) . Zresztą na samym jej przebiegu tak czy inaczej nic nie zbudują, bo tamtędy płynie zamknięta w kanał dawna Silnica (dzisiejsza Silnica nazywała się Dąbrówka)
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 19 sierpnia 2007, o 20:01

http://www.um.kielce.pl/gfx/kielce/file ... _planu.jpg - jednak ta ulica nie będzie się zaczynała na placu św. Wojciecha, tylko na IX Wieków! Czyli ulica przy kościele zostanie otwarta i zniknie kiosk :D Ale pewnie pozostanie też alternatywa od strony placu św. Wojciecha (przy takim rozwiązaniu ta ulica wcale nie musi być jednokierunkowa):

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Sporo ruder będzie od strony tej ulicy Nowosilnicznej... Miejmy nadzieję, że dosyć szybko zostaną zabudowane/wyburzone...

Awatar użytkownika
pawloz

Post autor: pawloz » 5 września 2007, o 00:47

Jeżeli rzeczywiście ta ulica ma powstać i ma się łączyć z Bodzentyńską to nie rozumiem po co miasto zdecydowało się na zagospodarowanie działki przy Bodzentyńskiej na Centrum Rehabilitacyjno - Integracyjne, bo to tamtędy powinna przebiegać ta ulica.

Z kolei jeżeli miałaby się ona łączyć z IX Wieków to chyba przydałoby się tam nowe skrzyżowanie z sygnalizacją świetlną (IX Wieków / Nowosilniczna / Radiowa), tylko że tych świateł zrobiło by się wtedy nieco za dużo. Ale tak to chyba właśnie ma wyglądać.
RZ pisze:tamtędy płynie zamknięta w kanał dawna Silnica (dzisiejsza Silnica nazywała się Dąbrówka)
To powinno być Starosilniczna, a nie nowo :lol:
A na serio to będzie ona przecież przedłużeniem Silnicznej, więc po co jej nowa nazwa? Po prostu Silniczna.

seba_ck
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: seba_ck » 5 września 2007, o 10:50

pawloz pisze: A na serio to będzie ona przecież przedłużeniem Silnicznej, więc po co jej nowa nazwa? Po prostu Silniczna.
Też jestem za takim rozwiązaniem. Nie mnóżmy nazw ulic, bo będzie małe zamieszanie dla ludzi nie mieszkających w Kielcach.
Zmieniaj świat na taki, jaki sobie wymarzyłeś.

Awatar użytkownika
michal_ck

Post autor: michal_ck » 5 września 2007, o 20:23

Ja proponuje nazwe Starowarszawskie Przedmieście.
1. Zastępca Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej SKI
2. Koordynator ds. zieleni miejskiej
3. Koordynator ds. zagospodarowania os. Dąbrowa II

Awatar użytkownika
KamilEm
Ranga: Kierownik budowy ;)
Kontakt:

Post autor: KamilEm » 5 września 2007, o 20:33

pawloz pisze:
(...)

A na serio to będzie ona przecież przedłużeniem Silnicznej, więc po co jej nowa nazwa? Po prostu Silniczna.
Może żeby numeracji nie musieli "przesuwać"?

Awatar użytkownika
pawloz

Post autor: pawloz » 5 września 2007, o 22:18

KamilEm pisze:Może żeby numeracji nie musieli "przesuwać"?
Nie ma potrzeby przesuwać. Numeracja rośnie w stronę Koziej.

mirstel
Kontakt:

Post autor: mirstel » 30 września 2007, o 21:49

Ulica może zostać połączona z Wesołą i Bodzentyńską przez istniejący tam parking. Wcale nie musi przebiegać przez wyremontowany plac obok Wojciecha.
Widać to na zdjęciu http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 82b780515c

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 1 października 2007, o 08:17

mirstel pisze:Ulica może zostać połączona z Wesołą i Bodzentyńską przez istniejący tam parking. Wcale nie musi przebiegać przez wyremontowany plac obok Wojciecha.
Nie rozumiem, piszesz ze Nowosilniczna nie musi przebiegac przez plac kolo Wojciecha, a jednak czerowna linia przeczy temu co napisales.
Ulica bedzie poprowadzona tak jak na zalaczonym obrazu, nie ma innego wyjscia.

Boss
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Boss » 1 października 2007, o 12:21

ice pisze:
mirstel pisze:Ulica może zostać połączona z Wesołą i Bodzentyńską przez istniejący tam parking. Wcale nie musi przebiegać przez wyremontowany plac obok Wojciecha.
Nie rozumiem, piszesz ze Nowosilniczna nie musi przebiegac przez plac kolo Wojciecha, a jednak czerowna linia przeczy temu co napisales.
Ulica bedzie poprowadzona tak jak na zalaczonym obrazu, nie ma innego wyjscia.
kolega mistrel ma racje. a ta fotka z "wizualizacją" jest poprostu uzyczona z wczesniejszych stron tego tematu. tak więc czerwona linia nie odzwierciedla słów mistrela :P

ps. aby nie było nieporozumień teraz ja zrobiłem "wizualizacje" :)
kolor żółty - droga której nie należy brac pod uwage w wypowiedzie kolegi mistrela
kolor niebieski - to właśnie o tą drogę chodziło mistrelowi
http://images13.fotosik.pl/120/10e1a6c2678247bf.jpg
CK|PL|EU

ODPOWIEDZ