Kolporter Development (Herby, Sł. Wzgórze, Podkarczówka) [M]

Inwestycje zakończone.

Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1

damzaw

Post autor: damzaw » 20 lipca 2007, o 21:38

Stary jak te bloczki Ci przypominają te z wielkiej płyty no to niezłą masz wyobraźnie, chociaż cieszy mnie to że Ci się podoba bloczek w którym będę mieszkał na domaniówce. A co do koloru rzecz gustu, jednemu podobają się blądynki inemu brunetki. Moim skromnym zdaniem bloki na ślichowicach: osiedle Gwarków, architektonicznie bardziej mi przypomina bloczki budowane na początku lat 90.

halny
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: halny » 20 lipca 2007, o 21:41

Popieram przedmówce. Nie są takie złe te budynki w Panoramie. Więcej udziwnień i ozdobników to koszt metra w górę.

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 20 lipca 2007, o 21:55

tract pisze:Cos mi sie te bloki nie podobaja nie roznia sie zbytnio od tych z wielkiej plyty pod wzgledem architektury i kolory cos smutne. Jednak bloki z dachami spadzistymi jak na Gwarkowie lub Slichowicach prezentuja sie lepiej, no i calkiem ladny jest ten na Domaniowce mimo ze nie ma spadzistego dachu.
Mi się bloczki podobają i fajnie ze kolorystyka jest spokojna, nie będzie się wyrózniała na tle Karczówki.

A czy to są bloki jak z wielkiej płyty - nie powiedziałbym ;)
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

Awatar użytkownika
Sirek1
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: Sirek1 » 20 lipca 2007, o 21:57

Coś z bloków z wielkiej płyty mają, szczególnie strona z wejściami do klatek.

tract

Post autor: tract » 21 lipca 2007, o 10:33

damzaw napisał:
Stary jak te bloczki Ci przypominają te z wielkiej płyty no to niezłą masz wyobraźnie, chociaż cieszy mnie to że Ci się podoba bloczek w którym będę mieszkał na domaniówce. A co do koloru rzecz gustu, jednemu podobają się blądynki inemu brunetki. Moim skromnym zdaniem bloki na ślichowicach: osiedle Gwarków, architektonicznie bardziej mi przypomina bloczki budowane na początku lat 90.
Szczerze powiedziawszy nie wiem co do tego ma wyobraźnia? Patrzę na zdjęcia i takie mam odczucie - może w rzeczywistości wygląda to lepiej, chociaż nie sądze. Szczerze powiedziawszy nie ma w tych blokach nic interesującego (poza okienkami na klatce schodowej) - jeżeli chodziło o obniżenie kosztów to rozumiem. Mnie osobiście podobają się bloki z dachami spadzistymi - innym może się podobać oczywiście coś innego - kwestia gustu.

P.S. Mnie się podobają blondynki :) Natomiast nie wiem jak wyglądają:
damzaw napisał:
blądynki
Chyba mam za małą wyobraźnię :?

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 21 lipca 2007, o 21:48

Jarek pisze:Jakoś nie było chętnych, więc sam się przejechałem :)

Obrazek
No, z tej strony to typowe brzydkie pudło z lat 70-tych :?

Z kolei od strony balkonów bardzo przypomina architekturę z I poł. lat 60-tych (np. Czarnów, ul. Targowa/Nowy Świat)
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 22 lipca 2007, o 16:13

Od strony wewnetrznej te bloki sa niemal identyczne jak bloki na Bocianku (tak mi sie kojarzy). Takie tam bloczki :)

bernard

Post autor: bernard » 23 lipca 2007, o 21:34

autor pisze:Od strony wewnetrznej te bloki sa niemal identyczne jak bloki na Bocianku (tak mi sie kojarzy). Takie tam bloczki :)
zgadza się! Bocianek II :lol:
bernard

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 24 lipca 2007, o 17:45

http://images27.fotosik.pl/32/f2c748afebc0476b.jpg - A fuj! Z innych stron nawet ładne...

tract

Post autor: tract » 24 lipca 2007, o 18:50

Może należy zmienić nazwę z "Panorama" na "Panorama Bocianka" :D

Porównajcie sobie "Panoramę":
Obrazek

z "Domaniówką Bechera":
Obrazek

"Panorama" jest całkiem niezła - ale trzeba mieć naprawdę dużą wyobraźnię.

Wilhelm

Post autor: Wilhelm » 25 lipca 2007, o 11:18

To sie popisał największy kielecki developer bloki pudła pożal sie boże i jeszcze dopłacać kazali

Diabeł

Osiedle Panorama

Post autor: Diabeł » 25 lipca 2007, o 12:18

Cóż - chwila prawdy. Ja już podpisałem aneks z II etapu osiadla Panorama - ale jak porównuję budynki innych deweloperów z tym co postawił Kolporter - to nasuwają mi się dwa wnioski:

+ po pierwsze żałuję, że powierzyłem Kolporterowi swe pieniądze (bloki przez nich budowane wyglądają tak jakby wzięli plany od samego Gierka)

+ a po drugie jaka kasa - takie budynki. (na planach to ładnie wyglądało - ale rzeczywistość jest taka jaką ją widać na załączonych wy żej zdjęciach) :(
Jestem stąd i ... tak już zostanie

tract

Post autor: tract » 25 lipca 2007, o 15:29

Bez wątpienia budynek na Domaniówce jest ładniejszy, ale zastanawia mnie jak jest w środku tych lokali. Jednak te okna są dość małe, czy nie będzie to powodowało, że pokoje będą niewystarczająco doświetlone?

Swoją drogą Kolporter powinien zastosować inną kolorystykę (np. taką jak Becher) wówczas może by było lepiej.

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 2 sierpnia 2007, o 21:00

Dzwoniłem do Condite dziś, wstępnie przewidują oddanie Panoramy I:

- 1 A - dwa pierwsze tygodnie września
- 2 A - dwa drugie tygodnie września
- 3 A - początek października

Przeglądnąłem umowę i jest w par. 10 pkt 1 informacja o karach umownych - czyli 0,05% za każdy tydzień zwłoki. Punkt ten odnosi się do par. 13, ale ja tam nie mam terminu oddania. Czy inne osoby podpisujące umowy o Panoramę I mają coś o terminie oddania w umowie?

Jedyne co, to w harmonogramie spłat, mam datę do 30.07.2007 jako datę ostatniej wpłaty po ustanowieniu aktu notarialnego.
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

capricorn80

Panorama I

Post autor: capricorn80 » 4 sierpnia 2007, o 20:54

Witam
Rzeczywiście, w mojej umowie także nie widzę terminu oddania mieszkania (blok A2). Ciekawe od czego więc mają być naliczane te kary...Obawiam się, że dzięki temu termin może być odsuwany w nieskończoność bez żadnych konsekwencji. Co do terminu ostatniej transzy, to nie mam go sprecyzowanego, jest jedynie zapis "do dnia podpisania aktu notarialnego", a z tego co się dowiedziałem akty mają być (oczywiście prawdopodobnie) podpisywane w listopadzie.

ODPOWIEDZ