Kielce w sieci obwodnic!
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1, MeehoweCK, Masmix
Wariant VIa trasy S7 na odcinku Chęciny-Jędrzejów jest mocno wątpliwy, gdyż protestują przeciw niemu Gmina Chęciny, Starostwo Powiatowe w Kielcach a i Urząd Marszałkowski nie podchodzi do tej propozycji przebiegu z optymizmem. Powód? Proponowany wariant zakłada przebieg trasy S7 przez tereny przeznaczone pod Regionalne Centrum Naukowo-Technologiczne w Podzamczu.
- michal_ck
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Teraz mi się podoba 
Tylko drobna kosmetyka: w przyp. drogi nr 73 to ona idzie Morcinka (odbija od Radomskiej zaraz jak się ogródki działkowe zaczynają),a na mapie biegnie centralnie przez ogródki działkowe
Odrobinkę w lewo trzeba ten odc przesunąć.
Dobre rozwiązanie z tą s 74 jako wspólna s7 i s73.
Jeszcze jedno: nie znam parametrów drogi S (73) co do odległości zjazdów/wjazdów. Ale w Dąbrowie jeden zjazd wystarczy (Szybowcowa lub Warszawska), a na 363 nie może być zjazdu, bo wówczas ten odc. służyłby za obwodnice, nie będą nią faktycznie. Chociaż tu mogę się mylić. Jeżeli się mylę to na 364 nie powinno być zjazdu.
Obwodnica musi zachodzić o Sitkówkę-Nowiny bo to praktycznie Kielce (ze wzgl. na obszar funkcjonalny)- co zostało na mapie zaznaczone. I to jest super
Tylko drobna kosmetyka: w przyp. drogi nr 73 to ona idzie Morcinka (odbija od Radomskiej zaraz jak się ogródki działkowe zaczynają),a na mapie biegnie centralnie przez ogródki działkowe
Dobre rozwiązanie z tą s 74 jako wspólna s7 i s73.
Jeszcze jedno: nie znam parametrów drogi S (73) co do odległości zjazdów/wjazdów. Ale w Dąbrowie jeden zjazd wystarczy (Szybowcowa lub Warszawska), a na 363 nie może być zjazdu, bo wówczas ten odc. służyłby za obwodnice, nie będą nią faktycznie. Chociaż tu mogę się mylić. Jeżeli się mylę to na 364 nie powinno być zjazdu.
Obwodnica musi zachodzić o Sitkówkę-Nowiny bo to praktycznie Kielce (ze wzgl. na obszar funkcjonalny)- co zostało na mapie zaznaczone. I to jest super
1. Zastępca Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej SKI
2. Koordynator ds. zieleni miejskiej
3. Koordynator ds. zagospodarowania os. Dąbrowa II
2. Koordynator ds. zieleni miejskiej
3. Koordynator ds. zagospodarowania os. Dąbrowa II
OK nie ma sprawy, przesune S73/S74 w strone Radomskiej i zlikwiduje zjazdy na Dabrowie, zostanie tylko wezel na Warszawskiej
Jestem juz na ukonczeniu, poszerzylem troche mapke na polnoc, bo dorysowalem obwodnice Lacznej ( S7 ) i dalszy ciag S74
Jutro wrzuce!
EDIT
Dopiero do mnie dotarlo, ze niepotrzebna jest juz droga 745
To mi daje wolny numer na lacznik na Obice
Jestem juz na ukonczeniu, poszerzylem troche mapke na polnoc, bo dorysowalem obwodnice Lacznej ( S7 ) i dalszy ciag S74
Jutro wrzuce!
EDIT
Dopiero do mnie dotarlo, ze niepotrzebna jest juz droga 745
GOTOWE
Zamieszczam pod tekstem dwie mapki - Kielce w sieci obwodnic 2025 i sytuacje na dzien dzisiejszy
Korzystalem z materialow GDDKiA odnosnie:
S7 - obwodnica Lacznej, wezel Polnoc i odcinek Checiny - Jedrzejow ( wariant I )
S74 - odcinek wezel Niewachlow - Mniow ( wariant I ) oraz odcinek Cedzyna - Lagow
Po kolei co powstalo:
DROGI EKSPRESOWE
S7 - patrzac od polnocy: wezel Zalezianka, wezel Lekomin, wezel Polnoc ( zmodyfikowany, z uprzywilejowaniem S74 ), wezel Niewachlow I i II ( S74), wezel Jaworznia, wezel Checiny, wezel Wrzosy (S7a), wezel Brzegi
S7a - wezel Wrzosy ( S7), wezel Piaseczna Gorka (S73)
S73 - wezel Polnoc (S7/S74), wezel Warszawska, wezel Wschod (S74), wezel Zagorze, wezel Borki, wezel Piaseczna Gorka (S7a), wezel Morawica, wezel Lotnisko, wezel Piotrkowice
S74 - od wschodu: wezel Radlin, wezel Wschod (S73), wezel Warszawska, wezel Polnoc (S7), wezel Niewachlow I i II (S7), wezel Bugaj, wezel Bobrza, wezel Mniow
DROGI PRZYSPIESZONE
74 - droga krajowa na terenie miasta ma status drogi przyspieszonej z zakazem ruchu ciezkiego
DROGI WOJEWODZKIE
745 - lacznik z S73 do lotniska i 766
763 - Sukow - Dyminy - Slowik - Bialogon - Niewachlow
762 - przedluzenie Zelaznej do wezla Skrzetle
764 - obwodnica Daleszyc, obwodnica Sukowa oraz odcinek od ronda Czwartakow do Tarnowskiej
766 - obwodnica Morawcy plus lacznik z S7a do wezla Wrzosy
786 - przedluzenie Boh Warszawy do wezla Zagorze (S73) oraz obwodnica Piekoszowa
INNE
Lotnisko Kielce - Obice wraz z bocznica kolejowa
Dorysowalem tez istniejace lotnisko w Maslowie
Checiny dostaly dodatkowy fragment obwodnicy ( droga lokalna ) od 762 do drogi na Radkowice
W Kielcach przedluzylem Orkana do Zagnanskiej
STRACILY STATUS DROG WOJEWODZKICH
745 - Dabrowa - Maslow - Podmachocice - Leszczyny - Radlin
750 - Lekomin - Zagnansk - Samsonow - Cminsk Rzadowy
Mapka 2007

Mapka 2025

Mam jeszcze zamiar naniesc na mapke 2025 moj projekt tramwajow i SKM dla Kielc, ale to jak czas pozwoli
Zamieszczam pod tekstem dwie mapki - Kielce w sieci obwodnic 2025 i sytuacje na dzien dzisiejszy
Korzystalem z materialow GDDKiA odnosnie:
S7 - obwodnica Lacznej, wezel Polnoc i odcinek Checiny - Jedrzejow ( wariant I )
S74 - odcinek wezel Niewachlow - Mniow ( wariant I ) oraz odcinek Cedzyna - Lagow
Po kolei co powstalo:
DROGI EKSPRESOWE
S7 - patrzac od polnocy: wezel Zalezianka, wezel Lekomin, wezel Polnoc ( zmodyfikowany, z uprzywilejowaniem S74 ), wezel Niewachlow I i II ( S74), wezel Jaworznia, wezel Checiny, wezel Wrzosy (S7a), wezel Brzegi
S7a - wezel Wrzosy ( S7), wezel Piaseczna Gorka (S73)
S73 - wezel Polnoc (S7/S74), wezel Warszawska, wezel Wschod (S74), wezel Zagorze, wezel Borki, wezel Piaseczna Gorka (S7a), wezel Morawica, wezel Lotnisko, wezel Piotrkowice
S74 - od wschodu: wezel Radlin, wezel Wschod (S73), wezel Warszawska, wezel Polnoc (S7), wezel Niewachlow I i II (S7), wezel Bugaj, wezel Bobrza, wezel Mniow
DROGI PRZYSPIESZONE
74 - droga krajowa na terenie miasta ma status drogi przyspieszonej z zakazem ruchu ciezkiego
DROGI WOJEWODZKIE
745 - lacznik z S73 do lotniska i 766
763 - Sukow - Dyminy - Slowik - Bialogon - Niewachlow
762 - przedluzenie Zelaznej do wezla Skrzetle
764 - obwodnica Daleszyc, obwodnica Sukowa oraz odcinek od ronda Czwartakow do Tarnowskiej
766 - obwodnica Morawcy plus lacznik z S7a do wezla Wrzosy
786 - przedluzenie Boh Warszawy do wezla Zagorze (S73) oraz obwodnica Piekoszowa
INNE
Lotnisko Kielce - Obice wraz z bocznica kolejowa
Dorysowalem tez istniejace lotnisko w Maslowie
Checiny dostaly dodatkowy fragment obwodnicy ( droga lokalna ) od 762 do drogi na Radkowice
W Kielcach przedluzylem Orkana do Zagnanskiej
STRACILY STATUS DROG WOJEWODZKICH
745 - Dabrowa - Maslow - Podmachocice - Leszczyny - Radlin
750 - Lekomin - Zagnansk - Samsonow - Cminsk Rzadowy
Mapka 2007

Mapka 2025

Mam jeszcze zamiar naniesc na mapke 2025 moj projekt tramwajow i SKM dla Kielc, ale to jak czas pozwoli
- Jezpir
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Bardzo fajna i twórcza dyskusja. Mam nadzieję, że ludziska z kieleckiego GDDKiA czytają takie posty na forum'ach, bo mogliby się "cóś" nauczyć i dowiedzieć.
A'propos połączenia Krakowskiej (Białogon) z Łódzką, to istnieje chyba coś w planach miasta, bo na mapkach w wariancie I i II istnieje dwupasmowa droga miejska poniżej węzła S74/S7 na Niewachlowie.
(link http://www.gddkia.gov.pl/article/oddzia ... 2b7e5d1821)
A'propos połączenia Krakowskiej (Białogon) z Łódzką, to istnieje chyba coś w planach miasta, bo na mapkach w wariancie I i II istnieje dwupasmowa droga miejska poniżej węzła S74/S7 na Niewachlowie.
(link http://www.gddkia.gov.pl/article/oddzia ... 2b7e5d1821)
Jeżpir
- Michel2
- Kontakt:
Bart, ale jak ty chcesz poprowadzić drogę S7a przez Brzeziny. Nie wiem jakie są parametry drogi ekspresowej, ale jestem pewien ze droga wojewódzka prowadząca przez Brzeziny nie nadaje sie na ekspresówkę.
A S73 to ma przebiegać na dzisiejszej ul. Ściegiennego i przedłożeniu czy obok
Bo jak patrze na rysunek to nie jestem pewien.
A S73 to ma przebiegać na dzisiejszej ul. Ściegiennego i przedłożeniu czy obok