Church Land Development - Galeria Korona ul. Warszawska

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

msz1
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: msz1 » 1 kwietnia 2007, o 09:49

voodoo pisze:Sklepy całkiem egzotyczne jak na Kielce :) Ciekawi mnie czy będzie H&M tu czy w Galerii Echo lub czy gdziekowlwiek w Kielcach będzie ?
Solar już w Kielcach istnieje od kilku lat, a DeniCler właśnie powstaje w tym pasażu w hotelu Łysogóry.

voodoo
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: voodoo » 1 kwietnia 2007, o 13:15

kon_rad pisze:Co to znaczy "jak na Kielce"??? Nie wiem, może voodoo dalej żyje zaściankowością tego miasta...
Nie no mi chodziło o to że w Kielcach brak jest takich marek i są one nowością dla naszego miasta

seba_ck

Post autor: seba_ck » 21 czerwca 2007, o 08:30

Z Echo dnia:

AKTUALNOŚCI
21 czerwca 2007 - 6:45

Kielce > Kiedy będzie nowa galeria handlowa?

- Jak rozpoczniemy budowę galerii, to powierzchnię handlową będziemy mieli wykupioną na pniu! - mówi Piotr Miklaszewski, reprezentant Theo Jongena, dewelopera, który chce wybudować największą w Kielcach i regionie galerię handlową.

Pełnomocnicy Holendra są zasypywani ofertami, mailami i telefonami od firm, które chcą mieć w przyszłej kieleckiej galerii swoje sklepy, mimo że inwestor nie dostał jeszcze od urzędników oficjalnego pozwolenia na budowę.

Przypomnijmy, że trzykondygnacyjna galeria o powierzchni 35 tys. metrów kwadratowych ma stanąć na terenie obok Domu Księży Emerytów, między ulicami Warszawską i Polną, który rok temu Holender wydzierżawił od Stowarzyszenia Wzajemnej Pomocy Kapłanów Diecezji Kieleckiej. Projekt galerii przedstawił już kieleckim radnym, którzy pozytywnie zaopiniowali tę inwestycję.

- Chyba niedługo już dostaniemy pozwolenie na budowę - ma nadzieję Piotr Miklaszewski i zapewnia, że holenderski inwestor nie zniechęcił się do budowy galerii w Kielcach, choć od roku płaci wysoki czynsz za dzierżawę terenu.
reklama

I wszystko wskazuje na to, że rzeczywiście doczeka się pozwolenia na budowę. Dowiedzieliśmy się, że kieleccy urzędnicy opracują plan zagospodarowania przestrzennego (bez takiego planu, nie można wydać pozwolenia na budowę) w pierwszej kolejności dla terenu obok Domu Księży Emerytów.

- Jak tylko będzie przygotowana uchwała w tej sprawie, od razu ją przegłosujemy - obiecuje Władysław Burzawa, przewodniczący Komisji Gospodarki Komunalnej.
Inwestor planuje zaś, że rozpocznie budowę galerii na wiosnę przyszłego roku. Oprócz sklepów, butików i hipermarketu, będą się w niej mieścić: kawiarnie, księgarnia, ścianka wspinaczkowa, plac z zielenią, zimowy ogród, kaskady wodne, telebim, restauracje, sale kinowe.

/mb/
:arrow: http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... I/70620110

P.S. Świetna informacja. Wszystko zmierza w dobrym kierunku. :D
Zmieniaj świat na taki, jaki sobie wymarzyłeś.

Awatar użytkownika
ice
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: ice » 21 czerwca 2007, o 08:39

seba_ck pisze: Oprócz sklepów, butików i hipermarketu, będą się w niej mieścić:
Hipermarketu :?:
To wkoncu bedzie tam hipermarket, czy to poprostu kolejne info echa ktore jak widac lubuje sie w hipermarketach :)

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 21 czerwca 2007, o 08:50

ice pisze: Hipermarketu :?:
To wkoncu bedzie tam hipermarket, czy to poprostu kolejne info echa ktore jak widac lubuje sie w hipermarketach :)
Podobnie jak kilku naszym radnym, Echu tez ciężno rozróżnić rodzaje sklepów. A zawsze to w tekście lepiej wygląda HIPERmarket niż zwykłe delikatesy :)
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

seba_ck

Post autor: seba_ck » 21 czerwca 2007, o 08:50

Wydaje mi się, że to już przypadłość Echa dnia. Jednym z warunków wyrażenia zgody na powstanie tam galerii handlowej był brak hipermarketu, więc sądzę, że nic się w tej kwestii nie zmieniło.
Zmieniaj świat na taki, jaki sobie wymarzyłeś.

Awatar użytkownika
MAŁY

Post autor: MAŁY » 21 czerwca 2007, o 09:54

budowa dopiero za rok :roll: :(
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!
Obrazek

Awatar użytkownika
Gandalf
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: Gandalf » 21 czerwca 2007, o 10:22

MAŁY pisze:budowa dopiero za rok :roll: :(
Szkoda, bo budowa już w tym roku właściwie zapewne mogłaby się rozpocząć. A tak za rok budowa, minimum 1,5 zapewne zajmie budowa czyli otwarcie Galerii dopiero w 2009/2010.

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 21 czerwca 2007, o 12:03

Ja już od dawna czekam na tą wiosnę 2008 - wtedy rozpoczną się największe kieleckie inwestycje :D Oj się będzie działo! :D Chyba od czasów masowej budowy bloków z "wielkiej płyty" nie budowało się w Kielcach tyle ile będzie się budować w najbliższych latach - od 2008 począwszy :D

Co do "hipermarketu" to jak już się przyzwyczailiśmy to każdy sklep spożywczy dla Echa Dnia 8) Z drugiej strony może to być element gry na "zwykłych" kielczanach i uświadamianie im, że tam powstanie kolejny hipermarket... Moim zdaniem Echo wciąż ma nadzieję, że to piękne centrum jednak nie powstanie :roll: Swoją drogą tą galerię "hipermarketem" nazywa wciąż pan Jagielski w rozmowach z prezydentem :roll: Jak widzimy dla ludzi nie będących "w temacie" hipermarket a galeria handlowa to dokładnie to samo... :roll:

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 14 lipca 2007, o 11:18

Galeria Handlowa u zbiegu ulic Warszawskiej i IX Wieków Kielc

Budowa Galerii Handlowej na działce u zbiegu ulic Warszawskiej i IX Wieków Kielc może rozpocząć się w połowie przyszłego roku. Praktycznie w centrum miasta inwestor chce wybudować obiekt o powierzchni 40 tysięcy metrów kwadratowych o funkcji rozrywkowo-gastronomiczno-handlowej. Ma tam też powstać około 1000 miejsc parkingowych. W tym tygodniu w ratuszu przedstawiono poprawiony projekt galerii. Jak mówi Piotr Miklaszewski, dyrektor zarządzający spółki zainteresowanej inwestycją prace nad koncepcją mają zakończyć się do końca wakacji. Artur Hajdorowicz, dyrektor Biura Planowania Przestrzennego w ratuszu szacuje, że budowę galerii uda się rozpocząć w przyszłym roku. Dyrektor potwierdził, że trwają prace nad opracowaniem planu zagospodarowania dla obszaru, na którym ma stanąć nowy obiekt. Jego zdaniem pozytywne jest to, że inwestor udoskonala koncepcje, co przybliża wizję galerii.

Radio Kielce
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2007, o 14:37 przez Autor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 14 lipca 2007, o 14:23

Nie podoba mi się to "udoskonalanie koncepcji" :? Oby nie popsuli tak dobrego projektu...

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 14 lipca 2007, o 14:38

Nie psuja mam nadzieje. Projekt robi zagraniczna pracownia, z Belgii czy Holandii, jakos tak :)

Awatar użytkownika
Charon

Post autor: Charon » 14 lipca 2007, o 14:55

To co ostatnio pokazali w ratuszu ma sie nijak do pokazanej publicznie koncepcji. Jest kompletnie nowa. I moim zdaniem kompletnie ... beznadziejna. Jest co udoskanalać ...

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 14 lipca 2007, o 15:23

Charon pisze:To co ostatnio pokazali w ratuszu ma sie nijak do pokazanej publicznie koncepcji. Jest kompletnie nowa. I moim zdaniem kompletnie ... beznadziejna. Jest co udoskanalać ...
no to ładnie...
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 14 lipca 2007, o 15:30

Charon pisze:Jest co udoskanalać ...
Tzn. co zmienili? Projekty powinienem miec jeszcze w tym miesiacu, ale ich nie widzialem. Na pewno nikt nie mial takich intencji, ze tniemy koszty itp., ale jakie zmiany zostaly wprowadzone to jestem ciekaw.

ODPOWIEDZ