Osiedle na Stoku - remonty informacje

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
MAŁY
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: MAŁY » 27 czerwca 2007, o 21:30

To nie tyczy sie Stoku ale na Świętokrzyskim na przeciw Stokrotki co maja zaraz coś budować to wjazd jak już pewnie wiecie jest od warszawskiej i jest wywieszona wizualizacja od 2 dni to będą 2 budynki na ok 2 piętrowe niezachwycające (widziałem z autobusu więc więcej nie mogę powiedzieć)
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!
Obrazek

Wilhelm

Post autor: Wilhelm » 27 czerwca 2007, o 21:48

Grzegorz pisze:Niektóre rejony Stoku wyglądają naprawdę w porządku! Jak pomalują już całe, lub prawie całe osiedle to zrobię sporo zdjęć i sami zobaczycie, że nie jest tragicznie :-)
sorry Grzegorz ale wszystkie co do jednego są beznadziejne, wojskowy też jest kiepski, być może jako mieszkaniec osiedla przyzwyczaiłeś się, może po paru piwkach wygląda to śmiesznie i wesoło czy kolorowo ale tak naprawde to jest skandal. W cywilizowanym kraju byłoby niemożliwe aby zrobić coś takiego! U nas ktoś powie że hołocie nigdy nic nie pasuje że wszyscy powinni się cieszyć że wogóle remontują i jest po sprawie uwierz mi że zrobili najgorsze co można było zrobić.

Awatar użytkownika
Grzegorz
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: Grzegorz » 27 czerwca 2007, o 22:14

Akurat "wojskowy" nie jest Na Stoku 8)

PS - Takie jest Twoje zdanie - masz do niego prawo. Swoją drogą ja jak już pisałem nie twierdzę, że jest to pomalowane jakoś super, po prostu się cieszę, że jest w ogóle. Tak między nami... Jestem trzeźwy ;-)

Wilhelm

Post autor: Wilhelm » 27 czerwca 2007, o 22:26

absolutnie nie próbuje sugerować że pijesz. wiem że wojskowy jest na świętokrzyskim. porównaj zdjęcia z warszawy kolor i wykonanie. oczywiście te bloki w warszawie same w sobie są ładniejsze ale uznajmy że to jest szczyt marzeń 100punktów. ile punktów dostaje stok? wg mnie mniej niż zero

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 27 czerwca 2007, o 22:39

Niewatpliwie nastąpiła poprawa - spółdzielnia zmieniła rodzaj farb i teraz wygląda to wyraźnie lepiej. Pocieszające jest też, że zaczęli poprawiać spartaczony blok (mam nadzieję, że nie tylko ten :!: ). Biorąc pod uwagę, że te widoczne zmiany zaszły W TRAKCIE tegorocznego malowania można to uznać za mały sukces. Trudno było liczyć, że zatrzymają w pół drogi cały proces inwestycyjny. Teraz trzeba czekać, jak zaplanuja malowanie przyszłoroczne.

Wojskowy blok na Świętokrzyskim bardzo mi się podoba, nie podoba mi sie za to malowanie Bocianka - nie ma żadnego charakteru. Te nudne jednakowe betonowe pudła na Bocianku wyglądają prawie tak samo przed malowaniem jak i po.
Wszystko wskazuje na to, ze będzie mi się podobać malowanie długiego bloku na Uroczysku za PKO BP przy Warszawskiej.

Szkoda, że GW nie pociągnęła wątku w kierunku "podniesienia wyżej poprzeczki" - nie popytała o zdanie architektów, plastyków, nie próbowała uświadomić zarządcom bloków, że dzięki zlecaniu takich projektom prawdziwym fachowcom Kielce mogłyby mocno zyskać na wyglądzie...
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

Awatar użytkownika
Sirek1

Post autor: Sirek1 » 2 lipca 2007, o 21:47

Obrazek
Walne z przebojami

Długo trwało walne zgromadzenie przedstawicieli członków w Spółdzielni Mieszkaniowej Na Stoku.

Delegaci byli żywo zainteresowani działaniami zarządu. Jego poczynania negowali, ale absolutorium przyznali. Wybrano także nową Radę Nadzorczą.

Zgromadzeni narzekali na jakość sprzątania oraz prac remontowych w blokach na osiedlu Na Stoku, jako przykład fatalnych prac podawali te wykonane na blokach 33 i 34.

Byli też tacy, którzy głośno manifestowali złe gospodarowanie funduszami przez zarząd spółdzielni oraz na niedorzeczności w statucie. Mimo to nikt nie był przeciwny udzieleniu zarządowi absolutorium za rok 2006.

Za przyznaniem absolutorium prezesowi Zdzisławowi Wojciechowskiemu opowiedziało się 34 spośród 41 zebranych przedstawicieli członków. Reszta wstrzymała się od głosu.

Zmianie ma ulec statut Spółdzielni Mieszkaniowej Na Stoku, prace nad nim będzie prowadziła powołana na zebraniu walnym komisja statutowa.
W dwóch turach głosowania spośród 28 zgłoszonych kandydatów wybrano nową, jedenastoosobową Radę Nadzorczą.

Wyjaśniono kwestię parkingu przy kościele Ducha Świętego, zarząd poinformował, że należy on do mieszkańców i mogą na nim parkować. Dyskutowano, czy wykup gruntów od gminy Kielce będzie dla mieszkańców korzystniejszy niż wieczyste użytkowanie. Spółdzielnia ma ponowić zapytanie skierowane do wszystkich mieszkańców, czy są zainteresowani wykupem.

Delegaci złożyli 15 wniosków. Zebranie przedstawicieli członków zobowiązało zarząd do wystąpienia do Urzędu Miasta Kielce o wybudowanie ekranów dźwiękochłonnych, które chroniłyby mieszkańców bloków 7, 8, 9 oraz 139 a, b, c przed hałasem z ulicy Radomskiej.

Zarząd spółdzielni ma informować mieszkańców o terminach odbioru robót remontowych, aby mogli oni w nich uczestniczyć, o terminach i częstotliwości sprzątania w blokach oraz przekazać członkom spółdzielni informacje dotyczące planu remontów na rok 2008. Przegłosowano między innymi wnioski dotyczące wzbogacenia w nowe urządzenia dla dzieci placu zabaw przy bloku numer 69, obsadzenia krzewami placu od południowej strony bloków 69 i 70, remontu chodnika przy blokach 8 i 9, rozwiązania problemu wody zalegającej na ulicach, m.in. przy blokach 48 i 49 oraz założenia lamp przy chodniku obok tych bloków.

Nie przeszedł wniosek przywracający współczynnik atrakcyjności mieszkań oraz te kontrowersyjne, między innymi wniosek jednej z delegatek, aby kontrolę nad działalnością zarządu spółdzielni oraz nad pracami remontowymi w osiedlu sprawowała… Najwyższa Izba Kontroli.

:arrow: http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... 4/70701088

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 1 sierpnia 2007, o 15:09

Mała panoramka części Stoku, która była pomalowana na samym początku (szary blok w oddali na Świętokrzyskim psuje efekt ;-) ):

Obrazek

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 1 sierpnia 2007, o 16:50

LG pisze:Mała panoramka części Stoku, która była pomalowana na samym początku (szary blok w oddali na Świętokrzyskim psuje efekt ;-) ):
Ten blok (J.N.Jeziorańskiego 133) też przynależy do Stoku.
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

jasiek
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: jasiek » 2 sierpnia 2007, o 09:10

RZ pisze:
LG pisze:Mała panoramka części Stoku, która była pomalowana na samym początku (szary blok w oddali na Świętokrzyskim psuje efekt ;-) ):
Ten blok (J.N.Jeziorańskiego 133) też przynależy do Stoku.
Moze osiedla tak ale nie spoldzielni, to wspolnota mieszkaniowa. Zarzadza nim pgm. Raczej nie predko doczeka sie renowacji.

Awatar użytkownika
Mnik

Post autor: Mnik » 8 sierpnia 2007, o 14:20

blok 133 nie bedzie remontowany bo jest to wspólnota mieszkaniowa z duzymi problemami. Jest to tak zwany "DRUKARZ" mieszkaja w nim pracownicy dawnego zakladu zwanego Kieleckie zaklady wyrobow papierowych" przy ul. Malików 150. Dzisiejszy Dawid Smitch.

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 11 sierpnia 2007, o 15:02

Gratuluję poczucia dobrego smaku...:

Obrazek

Ja rozumiem, że to blok a nie zabytkowa kamieniczka, ale jeśli na całym osiedlu balkony są białe to po co robić taki odpust?... Bardzo mi przykro, że na osiedlach nikt tego nie kontruluje... Ciekawe jak to będzie wyglądało za rok, jak blok zostanie pomalowany... :oops:

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 11 września 2007, o 18:33

Dla tych, którzy uważają, że Stok to szczyt szczytów w malowaniu bloków:
Gdańsk (co oni nam chcą zrobić z Polski? :x ):
Obrazek

Awatar użytkownika
Michał

Post autor: Michał » 11 września 2007, o 18:42

ten blok najbardziej po prawej, z tulipanem czy czymś - calkiem fajny ;) :D

Boss

Post autor: Boss » 11 września 2007, o 22:12

Michał pisze:ten blok najbardziej po prawej, z tulipanem czy czymś - calkiem fajny ;) :D
hehe no faktycznie bardzo fajny :D
CK|PL|EU

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 12 września 2007, o 19:12

Mam nadzieję, że nie piszecie tego serio...

ODPOWIEDZ