Osiedle na Stoku - remonty informacje

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
RZ
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: RZ » 1 czerwca 2007, o 21:51

Nie jestem jakimś szczególnym fanem dotychczasowego malowania osiedla, bo te różne odcienie żółtego często nie bardzo do siebie pasują, a poza tym było to dość banalne (chociaż poprawne). Ja bym nie bardzo chciał, żeby wszystkie 90 ( :!: ) bloków pomalowali na żółto. :)
Część jednak wyszła zdecydowanie fajnie, a najlepsze efekty osiągnęli w zeszłym roku. Oto kilka przykładów malowań z zeszłego roku, które wg mnie wyszły bardzo dobrze:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tylko te trzy pasujące do siebie odcienie można wykorzystać na różne sposoby. Np. "odwrócić" kolorystykę - zamiast jasnego żółtego tła i ciemniejszych zielonych i pomarańczowych dodatków dać zielone tło z żółtymi lub pomarańczowymi dodatkami, lub pomarańczowe tło z dodatkami zielonymi lub żółtymi... Najprostsze wariacje na temat juz zastosowanego pomysłu i jak ciekawe efekty możnaby osiągnąć. I wszystko by harmonizowało ze sobą
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 3 czerwca 2007, o 22:07

Grzegorz pisze:...Za jakiś czas postaram się zrobić zdjęcia blokom, które były malowane jako pierwsze - moim zdaniem zdecydowanie najlepsze - jak dla mnie wszystkie bloki na osiedlu mogłyby tak wyglądać.
RZ pisze:Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Właśnie o te bloki mi chodziło :D

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 5 czerwca 2007, o 20:26

Obrazek

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 5 czerwca 2007, o 23:30

Modernizacja osiedla na Czerniakowie w Warszawie (Powsinka-Idzikowskiego)

Przed modernizacja:

Obrazek

Obrazek

Efekt prac:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 6 czerwca 2007, o 06:47

autor pisze:Modernizacja osiedla na Czerniakowie w Warszawie (Powsinka-Idzikowskiego)
bardzo mi się podoba :!: :)

Awatar użytkownika
Michał
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Michał » 6 czerwca 2007, o 07:54

Wow! Nieźle odmłodzone.
Tylko, ze od początku mialy tynk, a na stoku są nieotynkowane.

Awatar użytkownika
MAŁY

Post autor: MAŁY » 6 czerwca 2007, o 11:26

Powalający efekt, naprawdę ile to daje kolorystyka odpowiednia oczywiście!
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!
Obrazek

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 6 czerwca 2007, o 13:31

Super wyszło! Jak nówki!

osmański zaklinacz węży

Post autor: osmański zaklinacz węży » 6 czerwca 2007, o 14:14

wow :shock:

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 6 czerwca 2007, o 14:40

Tyle, że te bloki to nie typowe "kloce" jak Na Stoku ;-) Ale efekt super :D

Awatar użytkownika
Michał

Post autor: Michał » 6 czerwca 2007, o 14:54

Przede wszystkim to zasługa tynku :) Gładka elewacja, równe kanty i krawędzie, ozdobne wyżłobienia... Do tego ładna kompozycja kolorów i efekt super, bez porównania w ogóle z tym co u nas się dzieje. Na Stoku zmarnowano szansę.

Awatar użytkownika
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel » 12 czerwca 2007, o 21:24

KIELCE
12 czerwca 2007 - 0:01
Remonty i inwestycje
W osiedlach Na Stoku i Świętokrzyskie powstaną nowe parkingi i chodniki. Wkrótce będą też hipermarket i nowoczesny apartamentowiec.

Zastanawiające mieszkańców Świętokrzyskiego wykopy od strony ulicy Biskupa Jaworskiego, to powstająca droga dojazdowa do sklepu Stokrotka. - Wybudowany zostanie tam również parking na kilkadziesiąt samochodów - informuje Krystyna Lipko, prezes Spółdzielni Mieszkaniowej "Wichrowe Wzgórze”.

W osiedlu Świętokrzyskim wkrótce będzie więcej ażurowych parkingów. W nowych miejscach będą mogli parkować samochody również mieszkańcy Na Stoku. - Wybudujemy zatoczki parkingowe przy bloku numer 58 oraz 79 - deklaruje Zdzisław Wojciechowski, prezes Spółdzielni Mieszkaniowej "Na Stoku”. W osiedlach powstaną także nowe chodniki. - Między innymi wybudowany zostanie chodnik od bloku przy Nowaka - Jeziorańskiego 85 do 97 oraz schody - zapewnia prezes Krystyna Lipko.

Nowych budynków spółdzielnie nie planują, będą natomiast remontować i konserwować te istniejące. - Kontynuujemy malowanie bloków, do końca roku chcemy zakończyć malowanie 60 budynków, wówczas na kolejne lata zostanie nam jeszcze 33 bloki - tłumaczy prezes Wojciechowski. Odnawiane będzie osiedle Świętokrzyskie. - Mamy w planach malowanie bloków oraz usuwanie azbestu z budynków, na których jeszcze on jest. Dużym problemem są wybicia fekaliów, sukcesywnie będziemy wymieniać kanały sanitarne w blokach - mówi prezes Lipko.
(...)
Kinga Anioł
:arrow: http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... 1/POWIAT01
Obrazek

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 15 czerwca 2007, o 15:28

Oto najnowszy pomalowany blok (nr 46), o którym mówiłem na spotkaniu (moim zdaniem całkiem ładny):

Obrazek

I nowy plac zabaw:

Obrazek

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 17 czerwca 2007, o 11:39

Z cyklu "Wesołe wizje Prezesa":

Obrazek

Obrazek

Kiba69

Post autor: Kiba69 » 17 czerwca 2007, o 23:02

Proponowal bym zobaczyc co "wymyslili" na Swietokrzyskim, nie wiem jaki to numer bloku ale to jest pierwszy blok od Krasickiego jadac ul Sawickiej. Narazie pomalowany jest tylko od strony osiedla, ale juz wydaje mi sie ze nalezy mu sie nagroda pierwszego najbardziej spieprzonego malowania plyty w tej czesci miasta... jak nie w calym.... Malowanie mozna nazwac ala "sraczka na trawie" i to juz mowi wszystko...
A z tego co widzialem to na bloku przy Warszawskiej (Uroczysko) ktory jest w tej chwili docieplany pojawiaja sie juz kwadraty i inne ciekawe uklady figur... pozazdroscili chyba calorocznego odpustu os. na Stoku... :/

ODPOWIEDZ