MZD Kielce - Węzeł ul. Radomska/Solidarności

Inwestycje zrealizowane

Moderatorzy: Nowak, Autor

Awatar użytkownika
Sirek1
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: Sirek1 » 23 maja 2007, o 19:59

Obrazek
Nowe utrudnienia na Alei Solidarności

Drogowcy zaczęli frezować nawierzchnię na zachodniej jezdni kieleckiej Alei Solidarności. Kierowcy muszą przygotować się na poważne utrudnienia, które potrwają aż do połowy czerwca.

Zachodnia jezdnia Alei Solidarności ma mieć nową nawierzchnię i krawężniki. Zmieniona zostanie również organizacja ruchu na przejściu dla pieszych tak aby było ono bezpieczniejsze. Uporządkowane będą skarpy przy ulicy. Drogowcy zaczęli prace od demontażu krawężników. Teraz frezują starą nawierzchnię.

- Te prace wykonywane są odcinkami pod ruchem, bo zamknięcie Alei Solidarności przysporzyłoby kierowcom jeszcze większych komplikacji – mówi Wojciech Kowalczyk z Miejskiego Zarządu Dróg. – Podobnie odbywać się będą prace przy kładzeniu wiążącej warstwy nawierzchni, dlatego trzeba będzie jeździć ostrożnie. Zamknięcie całego zachodniego pasma Alei Solidarności przewidujemy dopiero po 10 czerwca.

Wtedy drogowcy kłaść będą ostatnią warstwę ścieralną nawierzchni na całej szerokości jezdni według nowej technologii. Ruch od Warszawy w kierunku centrum Kielc zostanie skierowany na ulicę Warszawską. W przeciwnym kierunku będzie odbywał się normalnie nową wschodnią jezdnią Alei Solidarności. Remont zachodniej jezdni ma się zakończyć w połowie czerwca.

:arrow: http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... POWIAT0102

Awatar użytkownika
Michał
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Michał » 23 maja 2007, o 21:42

Zmieniona zostanie również organizacja ruchu na przejściu dla pieszych tak aby było ono bezpieczniejsze
Co to znaczy zmiana organizacji ruchu na przejściu dla pieszych??

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 23 maja 2007, o 21:46

Michał pisze: Co to znaczy zmiana organizacji ruchu na przejściu dla pieszych??
Strzelam - wysepki :] to potrafią zrobić :] Wolałbym info że planują wybudowanie kładki :]
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

Awatar użytkownika
Nowak

Post autor: Nowak » 23 maja 2007, o 22:45

Tak, dzisaij jechalem 2 razy tamtedy i ehh beda 2 pasy bo zrobili zwezenie na przejscie i za przejsciem dalej rozchodzi sie na 3 ale skrajny do zawrotki.. dajcie spokoj zamiast poszerzac ulice to w Kielcach jak zawsze uwstecznieni ludzie.. beda zwezac.. Teraz w Kielcach beda wezsze ulice budowac .. vide Łódzka.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 23 maja 2007, o 22:51

Kurde porazka goni porazke, co zrobic?!

Awatar użytkownika
Nowak

Post autor: Nowak » 23 maja 2007, o 23:13

Nie wiem polozyc sie w tym miejscu zeby nie ulozyli płyt czy co :)Pisanie sie na nic nie zdaje. Troche mi sie wydaje ze cala ta manie zwezania napedzaja gazety, bo ciagle sie sypie krytyka, tu niebezpiecznie tam niebezpiecznie i oni sluchaja i mamy zwezenie, a pewnie nie bylo go w planach.. Pisanie protestow sie na nic nie zda raczej juz. KLadki nie poloza bo za droga i kasy wiecznie brak.. podatek 22% jeden z najwyzszych w Europie i na nic kasy nie ma... to gdzie ona sie podziewa?

Awatar użytkownika
Sz.J.

Post autor: Sz.J. » 23 maja 2007, o 23:39

A wystarczy radar postawić. :idea:

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 24 maja 2007, o 05:23

Sz.J. pisze:A wystarczy radar postawić. :idea:
Pewnie postawią pustą skrzynkę i będą z siebie zadowoleni że dla bezpieczeństwa zrobili wszystko co sie dało zrobić. Chore :/ Zarówno na wysokości Exbudu jak i CH Echo na Świętokrzyskiej jestem za zrobieniem kładki. I kładkę w tym drugim przypadku właśnie CH powinno sfinansować/współfinansować.
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 24 maja 2007, o 07:02

Nooo świetnie z tym zwezeniem...
Nie no! Zwezenie na trzypasmowej ulicy!
Czy takie rozwiązania projektują specjalisci?

MATeo

Post autor: MATeo » 24 maja 2007, o 07:59

Dramat... wczoraj popołudniu przechodziłem tamtędy. Zwężenie będzie napewno jakieś 100m przed i za przejściem, ściągnęli warstwę utwardzoną na wewnętrznym pasie - i myślę żę lada dzień zasypią to ziemią :P

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 24 maja 2007, o 09:08

I co to KUR** zmieni, dwa czy trzy pasy :?: :!: :twisted:
Kilka dni temu tuz obok na teoretycznie bezpieczniejszej dwupasmowej ul. Swietoktzyskiej koles skosil cztery osoby na przejsciu dla pieszych.
To moze przed kazdym przejsciem niech stawiaja progi spowalniajace i zwezaja ulice do jednego pasa.
NIestety zyjemy jeszcze w polowie XXw. :twisted:

reed

Post autor: reed » 24 maja 2007, o 12:45

Bzdura, totalna bzdura! Czy ludzie za to odpowiedzialni w ogóle jeżdzą samochodami? Przecież to przyniesie zupełnie odwrotny skutek. Przykładem może być ul Ogrodowa, gdzie kierowcy jeszcze bardziej dociskali gaz, żeby tylko jeden zdążył przed drugim. Gdyby zostały trzy pasma każdy jechał by sobie spokojnie, miejsca wystarczyło by dla wszystkich, bez wpychania się na siłę i wyścigów. W tym wypadku sutyacja będzie taka sama. Panowie pomyślcie, tak na zdrowy rozsądek?

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 24 maja 2007, o 15:38

Idioci! Siedzą takie leśne dziadki, popijają kawki i czytają lokalne gazetki... Potem przychodzi genialny pomysł i mamy takie decyzje... My chcemy mieć gondolki zamiast tramwajów? Nie wiem kiedy, chyba w 3000 roku, jeśli o kieleckich drogach decydują tacy wielcy eksperci... Szkoda gadać...

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 25 maja 2007, o 19:19

Zdjęcia poniżej pozostawiam bez komentarza...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Koval

Post autor: Koval » 25 maja 2007, o 19:31

No, to blacharze mogą już zacierać łapki. Codziennym obrazkiem stanie się charakterystyczny "żwirek" z potłuczonych szkieł generowany przez pędzących lewym pasem specjalistów, co to muszą się wkleić PRZED ciebie, chociaż za tobą jest puste miejsce. Vide Ogrodowa. :evil:

ODPOWIEDZ