Spacerkiem po placach budowy - raport
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
http://www.inwestycje.kielce.pl/sco_kielce_pet.htmmsz1 pisze:Zauważyłem dzisiaj żurawia między Artwińskiego a Grunwaldzką, co to jest za inwestycja?
- Sz.J.
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Spacerkiem po Herbach:
ul. Skrajna - remont dawnych budynków Chemadinu

ul. Skrajna - naprzeciw Chemadinu (teren ogradzany,przyjmowany gruz)

ul. Skrajna - serwis samochodowy

róg-Skrajna i Średnia - tablicy brak, ostatnio drgnęło po zastoju.

róg-Częstochowska-Curie - właściciel tej działki wystąpił do UM o wydanie warunków zabudowy. Ma tu powstać budynek mieszkalno usługowy. (Na pewno biuro rachunkowe)

ul. 1-go Maja- centrum osiedla - wszechogarniające budki

I tym "miłym" akcentem kończę wycieczkę.
ul. Skrajna - remont dawnych budynków Chemadinu

ul. Skrajna - naprzeciw Chemadinu (teren ogradzany,przyjmowany gruz)

ul. Skrajna - serwis samochodowy

róg-Skrajna i Średnia - tablicy brak, ostatnio drgnęło po zastoju.

róg-Częstochowska-Curie - właściciel tej działki wystąpił do UM o wydanie warunków zabudowy. Ma tu powstać budynek mieszkalno usługowy. (Na pewno biuro rachunkowe)

ul. 1-go Maja- centrum osiedla - wszechogarniające budki

I tym "miłym" akcentem kończę wycieczkę.
- Daniel
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Pan Roman Piwowar jest właścicielem Master-Kortu, tak więc śmiało można powiedzieć, że jest to inwestycja Master-Kortu. W wyższej części budynku będzie się mieścić przychodnia, a na ostatniej kondygnacji mieszkania, natomiast w niższej części (widać na 2 zdjęciu) będą 3 mieszkalne segmenty.Oskar pisze:Dopiero teraz się zorientowałem, że ta inwestycja nie należy do Master Kortu, a to dlatego, że zaczęto w tym samym czasie i jakoś się nie zastanawiałem jak te bloczki mają tam się wkomponować:

- Daniel
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
http://www.inwestycje.kielce.pl/xl_tape ... ennego.htmwoj pisze:Kto wie co powstaje przy Ściegiennego po prawej stronie jadąc w kierunku Tarnowa za skrzyżowaniem na Posłowice, ale przed BrukBet-em? Dzisiaj widziałem tam kilka samochodów, które przywiozły kontenery biurowe.

Daniel pisze:http://www.inwestycje.kielce.pl/xl_tape ... ennego.htmwoj pisze:Kto wie co powstaje przy Ściegiennego po prawej stronie jadąc w kierunku Tarnowa za skrzyżowaniem na Posłowice, ale przed BrukBet-em? Dzisiaj widziałem tam kilka samochodów, które przywiozły kontenery biurowe.
Nie o to mi chodzi. Tę znam, ale ona jest ZA BrukBetem, a ja widziałem dźwig i kilka samochodów PRZED Brukbetem na górce na drodze równoległej do Ściegiennego
A teraz z innej beczki...
Dzisiaj rzuciły mi się w oczy stojące od kilku tygodni konstrukcje metalowo-ziemne stojące w parku miejskim. W założeniu miały być obsadzone kwiatami, ale z 3 tylko 1 wygląda estetycznie. Jak wyglądają pozostałe - wystarczy spojrzeć niżej. W każdym razie w nocy można by się ich nieźle przestraszyć, a i w dzień nie dodają parkowi uroku.

Dzisiaj rzuciły mi się w oczy stojące od kilku tygodni konstrukcje metalowo-ziemne stojące w parku miejskim. W założeniu miały być obsadzone kwiatami, ale z 3 tylko 1 wygląda estetycznie. Jak wyglądają pozostałe - wystarczy spojrzeć niżej. W każdym razie w nocy można by się ich nieźle przestraszyć, a i w dzień nie dodają parkowi uroku.

- KamilEm
- Ranga: Kierownik budowy ;)
- Kontakt:
Z drugiej strony Krasickiego nazwozili troche cegieł i ogrodzili kawałek terenu więc to pewnie w tym miejscu ma być ten blok:autor pisze:Gdzies w tym rejonie sie blok projektowal, ale nie wiem czy to o to chodzi.KamilEm pisze:A nie wiecie co robią przy Krasickiego obok kościoła pw. Św. Jadwigi Królowej? Jakieś koparki tam ostatnio jeździły i ogrodzony jest teren (od jakichś 3 tygodni)