Napis jest super moim zdaniem. Nawiązuje do lat trzydziestych i przede wszystkim: nie jest tandetny. Jako "antyprzykładu" użyłbym nawet nie tyle G.Cz., co beznadziejnych szyldów na domku przy Bodzentyńskiej nazwanego chyba dla śmiechu "galerią handlową".AR pisze:Ładnie, przedwojennievoodoo pisze:Całkiem ładny ten napis, pasujący do reszty. Dobrze że nie jest w stylu Galerii Czarnowskiej
PUK Kielce Centrum handlowe - ul. Planty 11
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
- cm
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Mnie sie też bardzo podobacm pisze:Napis jest super moim zdaniem. Nawiązuje do lat trzydziestych i przede wszystkim: nie jest tandetny. Jako "antyprzykładu" użyłbym nawet nie tyle G.Cz., co beznadziejnych szyldów na domku przy Bodzentyńskiej nazwanego chyba dla śmiechu "galerią handlową".AR pisze:Ładnie, przedwojennievoodoo pisze:Całkiem ładny ten napis, pasujący do reszty. Dobrze że nie jest w stylu Galerii Czarnowskiej
A napisy na Bodzentyńskiej to jest horror
Na początku czerwca będzie już można prawdopodobnie robić zakupy w nowej hali targowej na kieleckich Plantach
Obecnie w obiekcie trwają prace począdkowe, 15 maja zaplanowano jego odbiór- poinformował Krzysztof Solecki, prezes Przedsiębiorstwa Usług Komunalnych w Kielcach. Wówczas oficjalnie zakończy się budowa hali. Dopiero po 15 maja zostaną przydzielone pawilony dla kupców. Bądzie ich ponad 100. Prezes Krzysztof Solecki tłumaczy, że wcześniej nie rozlokowano handlujących, aby nie przeszkadzać wykonawcy. Jeśli odbiór przebiegnie sprawnie i bez komplikacji zakupy będzie można w niej robić już za około trzy miesiące. (chyba tygodnie powinno być)
Radio Kielce
Obecnie w obiekcie trwają prace począdkowe, 15 maja zaplanowano jego odbiór- poinformował Krzysztof Solecki, prezes Przedsiębiorstwa Usług Komunalnych w Kielcach. Wówczas oficjalnie zakończy się budowa hali. Dopiero po 15 maja zostaną przydzielone pawilony dla kupców. Bądzie ich ponad 100. Prezes Krzysztof Solecki tłumaczy, że wcześniej nie rozlokowano handlujących, aby nie przeszkadzać wykonawcy. Jeśli odbiór przebiegnie sprawnie i bez komplikacji zakupy będzie można w niej robić już za około trzy miesiące. (chyba tygodnie powinno być)
Radio Kielce
- MAŁY
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Zarządca przejmuje halę na Plantach
Przedstawiciele wykonawcy - firmy Miteks - spotkali się wczoraj na Plantach z zarządcą hali - dyrekcją Przedsiębiorstwa Usług Komunalnych. Uzgodnili, że 14 maja PUK rozpoczyna odbiór inwestycji.
Takie uzgodnienia zapadły podczas wczorajszego spotkania na placu budowy z wykonawcą firmą Miteks. Przez najbliższe dwa tygodnie trwać będą odbiory techniczne, halę obejrzeć muszą m.in. nadzór budowlany, straż pożarna, sanepid. To też czas na przydzielenie boksów dla kupców. By uniknąć konfliktów, zamierza to zrobić PUK.
- Mamy przygotowaną koncepcję. Nie chcę na razie zdradzać szczegółów, zanim nie zaprezentujemy jej kupcom - zastrzega prezes Krzysztof Solecki.
Wcześniej dwie organizacje kupieckie zrzeszające handlowców na Plantach same miały dokonać podziału. Jednak do porozumienia nie doszło.
Znane są już koszty wynajmu boksów. Nie przekroczą 72 zł za m kw. Boksy mają od 8 do 20 m kw. - Jest też kilka stoisk po 4-6 m kw., dla tych, którzy chcą mieć niewielkie punkty z drobnym asortymentem - mówi prezes Solecki.
Kiedy w hali będzie można robić zakupy, zależy od handlowców. Umówili się z zarządcą, że dopiero jak urządzą swoje stoiska i przeniosą towar z tymczasowego placu handlowego przy ulicy Solnej, hala zostanie otwarta. - Myślę, że stanie się tak do końca maja - zapowiada prezes Solecki.
Źródło: Gazeta Wyborcza - Kielce
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!

http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/tn ... s=Itemnr=1
Mam wrazenie, ze chyba kostka brukowa zostala zastapiona zwykla. Gdyby ktos mial mozliwosc zweryfikowania, to byloby milo. Niby pierdolka, ale jak sie robi projekt, to nie wprowadza sie na koncu oszczednosci kosztem estetyki.
Mam wrazenie, ze chyba kostka brukowa zostala zastapiona zwykla. Gdyby ktos mial mozliwosc zweryfikowania, to byloby milo. Niby pierdolka, ale jak sie robi projekt, to nie wprowadza sie na koncu oszczednosci kosztem estetyki.

Odbiór hali na Plantach
Do oddania obiektu pozostaje już tylko kilkanaście dni. Prawdopodobnie pierwsze zakupy w hali targowej na kieleckich Plantach, będzie można robić na początku czerwca.
Hala już czeka na kupców i kupujących, ale został jeszcze odbiór techniczny obiektu. Potrwa co najmniej 2 tygodnie. Bo halę muszą obejrzeć m.in. pracownicy sanepidu, nadzoru budowlanego czy strażacy. Wszystko musi być zgodne z wymogami bezpieczeństwa. Dopiero wtedy do hali zostaną wpuszczeni kupcy.
Kiedy zostanie otwarta? Najprawdopodobniej na początku czerwca, ale wszystko będzie zależało od handlowców. Przedsiębiorstwo Usług Komunalnych, które zawiaduje obiektem, otworzy go, kiedy wszyscy kupcy przeniosą swój towar z ul. Solnej. W sumie w hali targowej są 103 pawilony. Najmniejszy ma 9 m, największe po 20. Nowa inwestycja kosztowała miasto 12 mln zł. Ma zwrócić się po 15 latach.
-
młody przedsiębiorczy
- Kontakt: