Geoprojekt - ul. Krakowska
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
Też to widziałem, wcale to Kielcom chluby nie przyniosłoOskar pisze:Fotki znaleźć nie mogę, a nazwy też nie pamietam. Piszę o walącym się budynku przy ul. Krakowskiej, obok Kadzielni, który doczekał się debiutu w TVP1. Na zakończenie "Teleekspresu" pokazane było jego zdjęcie z reklamą "Domu Mody Fantazjusz"
Michał pisze:Była piękna reklama Fantazjusza
od 15 minuty
22 sierpnia 2007 - 15:15
Kielce > Straszydło do wyburzenia
Budynek przy ulicy Krakowskiej w Kielcach po dawnym Geoprojekcie zostanie wyburzony. Jeśli właścicielka będzie odmawiała wykonania tej decyzji, to miasto zrobi to za nią i obciąży kosztami rozbiórki.
Budynek jest własnością prywatnej osoby, która nie chce go wyburzyć. Argumentuje, że go wyremontuje i w ratuszu złożyła nawet wniosek o wydanie warunków zabudowy i zagospodarowania terenu. Nadzór budowlany stracił jednak cierpliwość, bo te obietnice są skalane od kilku lat i wydal decyzje o natychmiastowej rozbiórce.
Więcej jutro w Echu Dnia.
Więc jednak można zmusić właściciela do wyburzenia? Może zrobimy spis takich ruder i prześlemy do nadzoru budowlanego.
Moja pierwsza propozycja to ruiny spalonego budynku kolejowego pomiędzy Żelazną a torami. Do tej pory nic z tym nie zrobiono a nie jest to dobra wizytówka Kielc dla podróżujących pociągami przez nasze miasto.
Kielce > Straszydło do wyburzenia
Budynek przy ulicy Krakowskiej w Kielcach po dawnym Geoprojekcie zostanie wyburzony. Jeśli właścicielka będzie odmawiała wykonania tej decyzji, to miasto zrobi to za nią i obciąży kosztami rozbiórki.
Budynek jest własnością prywatnej osoby, która nie chce go wyburzyć. Argumentuje, że go wyremontuje i w ratuszu złożyła nawet wniosek o wydanie warunków zabudowy i zagospodarowania terenu. Nadzór budowlany stracił jednak cierpliwość, bo te obietnice są skalane od kilku lat i wydal decyzje o natychmiastowej rozbiórce.
Więcej jutro w Echu Dnia.
Więc jednak można zmusić właściciela do wyburzenia? Może zrobimy spis takich ruder i prześlemy do nadzoru budowlanego.
Moja pierwsza propozycja to ruiny spalonego budynku kolejowego pomiędzy Żelazną a torami. Do tej pory nic z tym nie zrobiono a nie jest to dobra wizytówka Kielc dla podróżujących pociągami przez nasze miasto.
- Jarek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Jestem jak najbardziej za. Szczególnie, że miasto ostatnio nie kwapiło się do takich posunięć. Ale skoro już się wzieli, to są szanse, że i inne, nie dodające uroku naszemu miastu rudery zostaną zrównane z ziemią.hey pisze: Więc jednak można zmusić właściciela do wyburzenia? Może zrobimy spis takich ruder i prześlemy do nadzoru budowlanego.
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.
Niemożliwe! Dzisiaj tam jechałem około 9:00 rano i patrząc na ten budynek pomyślałem sobie kiedy go wyburzą
Fotki, bo nie uwierzę
Co do budowania w tym miejscu jakiegoś innego budynku to mam nadzieję, że miasto do tego nie dopuści, bo Kadzielnia wreszcie stanie/stała się widoczna od strony ulicy Krakowskiej