Przebudowa Hotelu Łysogóry - Best Western Grand Hotel
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
zaczerpnięte z http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=61743673
Co prawda do uroczystego otwarcia jeszcze trochę poczekamy ale do 15 maja
polowa lokali będzie już funkcjonować. (w sumie jest ich 15)
Dzialają już:
1.Olsen - damska marka o korzeniach skandynawskich, ceny dość przystępne,
2.Camel Active - typowo męska marka, ceniona na calym świecie za jakość o
charakterze casual i sportwear, ceny wysokie,
3.Denny Rose - droga wloska marka dla kobiet, kolekcje raczej dla odważnych -
krótkie spódniczki, duże dekolty,
4.Multibandowy sklep - marki damskie m.in. Tuzzi, kolekcje klasyczne, raczej
dla kobiet w średnim wieku,
5.Fryzjer - podobno najlepszy w mieście.
W przyszlym tygodniu podobno otwiera się Deni Cler i bielizna Triumph a w
późniejszych terminach: Benetton, porcelana Rosendal, multibrandowy butik z
markami Versace, Dolce&Gabanna, Hugo Boss.
Muszę przyznać, że wnętrza pasażu robią wrażenie i jak już calość będzie
oddana do użytku, to naprawdę będziemy mieli w Kielcach przyjemne miejsce na
zakupy dla zamożnych ludzi. Spokojna muzyka, brak tlumów z wózkami z
hipermarketu, obsluga nie natrętna, w sąsiedztwie najlepsza restauracja w
mieście.
Co prawda do uroczystego otwarcia jeszcze trochę poczekamy ale do 15 maja
polowa lokali będzie już funkcjonować. (w sumie jest ich 15)
Dzialają już:
1.Olsen - damska marka o korzeniach skandynawskich, ceny dość przystępne,
2.Camel Active - typowo męska marka, ceniona na calym świecie za jakość o
charakterze casual i sportwear, ceny wysokie,
3.Denny Rose - droga wloska marka dla kobiet, kolekcje raczej dla odważnych -
krótkie spódniczki, duże dekolty,
4.Multibandowy sklep - marki damskie m.in. Tuzzi, kolekcje klasyczne, raczej
dla kobiet w średnim wieku,
5.Fryzjer - podobno najlepszy w mieście.
W przyszlym tygodniu podobno otwiera się Deni Cler i bielizna Triumph a w
późniejszych terminach: Benetton, porcelana Rosendal, multibrandowy butik z
markami Versace, Dolce&Gabanna, Hugo Boss.
Muszę przyznać, że wnętrza pasażu robią wrażenie i jak już calość będzie
oddana do użytku, to naprawdę będziemy mieli w Kielcach przyjemne miejsce na
zakupy dla zamożnych ludzi. Spokojna muzyka, brak tlumów z wózkami z
hipermarketu, obsluga nie natrętna, w sąsiedztwie najlepsza restauracja w
mieście.
-
msz1
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Właściciele tych sklepów liczą pewnie w dużej mierze na gości hotelowych/targowych. Ale taki np: Olsen sprzedaje się w Kielcach od kilku lat tylko że wcześniej nie było sklepu firmowego.AR pisze:Pamięta ktoś sklep Benettona w Kielcach?
Prawie na rogu Leśnej i Sienkiewicza. Nie pamiętam co się tam teraz mieści (SKOK czy coś takiego?).
Początek lat 90-tych.
- Jarek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
No i donoszeAR pisze:To się tam wszystko zmieści? Ja zauważyłem tylko jeden pusty lokal w pasażu. Między DB a Rossmanem.
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Wg mnie zrobiono błąd przy wykonywaniu chodnika od strony Czarnowskiej. Chodnik nie jest dociągnięty do samej ulicy. Zostało tam miejsce na trawnik (Na temat trawników już się wypowiedziałem w temacie placu przy Św. Wojciechu). Jeśli nie postawią tam barierek to zostanie on rozdeptany przez wszystkich przechodzących przez przejście i idących w stronę Romanicy(ki).
Oczywiście jeśli tam będzie trawnik a wg mnie na to wygląda.
Oczywiście jeśli tam będzie trawnik a wg mnie na to wygląda.

Salon Deni Cler w Kielcach
Joanna Gergont, 09-06-2007Wyjątkowe stroje z kolekcji Deni Cler będzie można wylicytować na aukcji podczas uroczystego otwarcia salonu Deni Cler w Pasażu Zielonym w hotelu Łysogóry.
Pieniądze z aukcji połączonej z pokazem mody wiosenno-letniej, która odbędzie się w przyszłą sobotę, zostaną przeznaczone na fundusz stypendialny dla utalentowanej i aktywnej społecznie młodzieży z regionu świętokrzyskiego, działający pod egidą Fundacji Rozwoju Demokracji Lokalnej.
To pierwszy salon tej marki w Kielcach. - Siedem lat zabiegałam o tę markę. Jest ekskluzywna, wyrafinowana, a ekspozycja wymaga odpowiedniej oprawy - opowiada Agnieszka Migoń, właścicielka salonu. Marka Deni Cler obecna jest w największych miastach Polski.

Otwarcie luksusowego pasażu w Kielcach
12-06-2007
Już nie tylko najdroższe kosmetyki z najwyższej półki, ale także markowe ubrania i buty można znaleźć na kieleckim rynku.
Pasaż Zielony w hotelu "Łysogóry” chce być tego luksusu kwintesencją.
Pionierami w dziedzinie dostaw dóbr luksusowych w Kielcach są Barbara i Kazimierz Słapkowie, posiadający obecnie trzy perfumerie oferujące najdroższe kosmetyki świata oraz Monika Bartosiewicz - Nowak, która w swojej galerii wnętrz "Ambiente” prezentuje choćby porcelanę sygnowaną przez dom mody Versace. Do grona dostawców luksusu w naszym regionie aspirują także właściciele kieleckiej galerii wnętrz "Szumen - Jawex”, Małgorzata i Waldemar Kempińscy. Stopniowo rezygnują oni z tanich mebli na rzecz produktów z wysokiej półki.
- Na takie drogie, krótkie kolekcje zaczyna być w Kielcach coraz większy zbyt. Ludzie są gotowi zapłacić za mebel kilka tysięcy złotych zamiast kilkuset, byle mieć pewność wysokiej jakości i niepowtarzalności wzoru - mówi Waldemar Kempiński z galerii "Szumen Jawex”.
Teraz do grona dostawców dóbr luksusowych dołączy "Pasaż Zielony” otwarty w hotelu "Łysogóry”, który w założeniu cały ma być skierowany do klientów z grubszymi portfelami.
- Dobór najemców trwał długo i jeszcze część lokali mamy wolnych, ale to dlatego, że wielu sieciom odzieżowym odmówiliśmy. Wybieramy tylko tych z wyższej półki - informuje kierownik ds. eksploatacji kieleckiego hotelu "Łysogóry” Piotr Dwurnik, który odpowiada za proces komercjalizacji powierzchni w pasażu.
I rzeczywiście widać, że pasaż ów to miejsce dla zamożniejszej klienteli. Do wykończenia wnętrz, użyto, nie tanich płytek i gips - kartonu, a drewnianej boazerii, kryształowych żyrandoli i kamiennych podłóg, zaś pierwsi najemcy oferują znane marki. Już działają między innymi sklepy tak znanych sieci jak renomowana Deni Cler, Olsen, Camel Active, czy Triumph. Za kilka zostanie uruchomiony sklep w butami marki Venezia, zaś w lipcu będzie otwarty firmowy salon włoskiej firmy Benettona o powierzchni 170 metrów kwadratowych.
- Nie wykluczam, że w przyszłości nasz pasaż będzie oferował także modę od najbardziej znanych włoskich projektantów, ale sprowadzenie takich kolekcji wymaga długich pertraktacji i działania z wielomiesięcznym wyprzedzeniem, dlatego obecnie za wcześnie cokolwiek deklarować. Mamy jednak nadzieję, że nasz pasaż stanie się elitarnym miejscem zakupów - dodaje Piotr Dwurnik z Przedsiębiorstwa Turystycznego "Łysogóry”, które jest właścicielem Pasażu Zielonego.
Jarosław Panek