MZD Kielce - [DK 74] ul. Łódzka
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1, MeehoweCK, Masmix
- Daniel
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:

1 maja 2007 - 15:15
Zmiana organizacja ruchu na ulicy Łódzkiej
Organizacja ruchu na kieleckiej ulicy Łódzkiej zostanie zmieniona w nocy z 4 na 5 maja. Będziemy jeździć nową północną jezdnią w obu kierunkach.
Zmiana organizacji ruchu związana jest z zakończeniem etapu robót na ulicy Łódzkiej – powiedział Wojciech Kowalczyk z Miejskiego Zarządu Dróg w Kielcach –
Od 5 maja będziemy jeździć północną nowowybudowaną jezdnią w obu kierunkach. Dotychczas otwarta jezdnia południowa zostanie zamknięta i wyremontowana.
Prace będą wykonywane przy całkowitym zamknięciu dla ruchu jezdni południowej ulicy Łódzkiej. Ulice Wróbla i Robotnicza zostaną zamknięte na skrzyżowaniach z Łódzką bez możliwości wjazdu w tę ulicę.
Dojazd do ulicy Wróblej z kierunku Piotrkowa Trybunalskiego poprowadzony będzie ulicami: Hubalczyków, 1-go Maja, Sowią i Przemysłową natomiast z centrum ulicami Skrzetlewską i Helenówek. Wjazd w ulicę Robotniczą będzie możliwy od ulicy Zagnańskiej. W związku z zakazem skrętu w lewo z ulicy Łódzkiej w ulicę Olszewskiego, dojazd pojazdów jadących ulicą Łódzką do ulicy Olszewskiego, będzie możliwy po dokonaniu „zawrotki” na skrzyżowaniu ulic: Jesionowa – Łódzka – Zagnańska (węzeł Skrzetle), a następnie trzeba będzie pojechać nowo wybudowaną jezdnią ulicy Łódzkiej do Olszewskiego.

- tom
- Kontakt:
W linii prostej na początkowym odcinku (jak było na jakiejś wizualizacji) tej drogi nie dało się poprowadzić, co najlepiej widać na tym zdjęciu:

http://www.inwestycje.kielce.pl/
Ale dalej mogła przebiegać trochę inaczej, z bardziej wyprofilowanymi skrętami.
Czy Łódzka po przebudowie będzie dostosowana do standardu drogi GP?

http://www.inwestycje.kielce.pl/
Ale dalej mogła przebiegać trochę inaczej, z bardziej wyprofilowanymi skrętami.
Czy Łódzka po przebudowie będzie dostosowana do standardu drogi GP?
Komisja Rewizyjna czuwa!
Pieprzą się za przeproszeniem z tą Łódzką... Ktoś wie, kiedy otworzą drugą "starą" nitkę ?
W nocy z piątku na sobotę zmieni się organizacja ruchu na ul. Łódzkiej - kierowcy będą mogli przejechać nową jezdnią, ale drogowcy zamkną starą. Szykują się też do otwarcia ul. Krakowskiej.
To początek drugiego etapu modernizacji ulicy. Drogowcy wybudowali już północną jezdnię i przebudowali skrzyżowanie z ul. Olszewskiego. - Po nowej jezdni będą jeździły teraz samochody w obu kierunkach, a rozpocznie się remont starej - mówi Piotr Wójcik, dyrektor Miejskiego Zarządu Dróg.
W nocy z piątku na sobotę, poza wyłączeniem starej jezdni, drogowcy zamkną też wjazd w ul. Wróblą i Robotniczą. Dojazd do Wróblej od strony Piotrkowa wyznaczono ulicami: Hubalczyków, 1 Maja, Sowią i Przemysłową. Natomiast z centrum miasta będzie można tam dojechać ul. Skrzetlewską i Helenówek.
Wjazd w ul. Robotniczą wyznaczono od ul. Zagnańskiej. Ponadto z ul. Łódzkiej nie będzie można skręcić w lewo, w ul. Olszewskiego, a dojazd tam będzie możliwy dopiero po zawróceniu na skrzyżowaniu z Zagnańską.
---- > Civitas Kielcensis < ----
- AR
- Kontakt:
...ale mnie np cały czas chodzi o ten pierwszy zakręt, za przystankiem. Dalej to niech będzie zakręcać.
BTW to jechałem ostatnio na rowerze tą nową nitką. Asfalt wygląda jakby miał 15 lat, szczególnie przy skrzyżowaniu z Olszewskiego. Polepiony, pocięty. Mam nadzieję że to jest jakaś pierwsza warstwa...
BTW to jechałem ostatnio na rowerze tą nową nitką. Asfalt wygląda jakby miał 15 lat, szczególnie przy skrzyżowaniu z Olszewskiego. Polepiony, pocięty. Mam nadzieję że to jest jakaś pierwsza warstwa...