Na dziś brak info, póki co metalowe ogrodzenia rozstawiane, doszli do ronda (bez boku). Wygląda na to, że nie bedzie tego parkingu z boku. Ciekawi mnie, co z placem zabaw.autor pisze:Wykonawca Mitex?Jarek pisze:No i u nas rozpoczęte prace. Dziś już jest grodzony teren przy Praktikerze.
Apollo Rida Centrum - ul. Radomska 8
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
- Jarek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.
- Jarek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Nie ten parking o którym myśliszkon_rad pisze:Jak już zajęli budową parking to trzeba będzie do Praktikera iść kilkaset metrów... Ale to już mamy, wykorzystywanie parkingów na wielkie salony "Dom i ogród"..
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.
- Daniel
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Sirek1 pisze:
Bum w niebo
Kielce czekają superinwestycje budowlane
(...)
Z kolei amerykańska firma Apollo-Rida, która w ubiegłym roku została właścicielem całego kompleksu handlowego przy ulicy Radomskiej, planuje wybudować kolejny obiekt. Hala powstanie na południe od hali Praktikera i ma mieć około 2000 metrów kwadratowych. Będą tu dwa sklepy międzynarodowej sieci handlowej nie spożywcze i nie budowlane, by nie tworzyć konkurencji Realowi i Praktikerowi.
(...)
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... tokrzyskie

Byłem tam dzisiaj - teren jest ogrodzony, a na ogrodzeniu widnieje logo Mitex'u. Budynek, który tam powstanie ładnie wkomponuje się w całość obiektu. Mam nadzieję, że nareszcie zmieni się nazwa centrum, np. na M1 - choć wątpię, inna nazwa też mile widziana - no i oczywiście jakieś fajne logo całego kompleksu 
Cieszy fakt ,że rusza budowa nowego obiektu w zasadzie dwóch obiektów Apollo Ridy ale bardziej cieszy fakt zespolenia całości obiektów w jedność coś na wzór krakowski ,bo front Reala to niczym koszary więzienne jakie były kiedyś na Czarnowie.A po zmianie frontu to stanie się obiekt dosc ładny bo sami stwierdzicie ,ze blaszane panele to nie ciekawy front obiektu handlowego .Widać ,że jak się chce to można a zrobienie osklonego frontu i paru stoisk wystawowych odpowiednio podswietlonych to już coś a dodatkowo ładne kolumny dodadzą uroku blaszakowi.Wyprowadzenie reklam na dach tez zmieni wyglad podnesie wizualnie budynek.
Ben Kielce
Są pewne plany co do terenu za Praktikerem w stronę na wschód-Dwie znane firmy niemiecko-holenderskie planują zakupić lub wydzierżawić ten teren przeznaczając go na budowę dwóch hoteli i obiektów rekreacyjnych oraz przedłużyć drogę przez teren wolny między ogrodami sziałkowymi do drogi masłowskiej .Jeżeli dobrze załatwią sprawy z prywatnymi włascicelami i miastem to w roku 2009 rozpoczęto by budowę.
Ben Kielce
-
msz1
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Znów nas pozytywnie zaskakujesz.Ben pisze:Są pewne plany co do terenu za Praktikerem w stronę na wschód-Dwie znane firmy niemiecko-holenderskie planują zakupić lub wydzierżawić ten teren przeznaczając go na budowę dwóch hoteli i obiektów rekreacyjnych oraz przedłużyć drogę przez teren wolny między ogrodami sziałkowymi do drogi masłowskiej .Jeżeli dobrze załatwią sprawy z prywatnymi włascicelami i miastem to w roku 2009 rozpoczęto by budowę.