Apollo Rida Centrum - ul. Radomska 8

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
Jarek
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Jarek » 21 kwietnia 2007, o 15:43

autor pisze:
Jarek pisze:No i u nas rozpoczęte prace. Dziś już jest grodzony teren przy Praktikerze.
Wykonawca Mitex?
Na dziś brak info, póki co metalowe ogrodzenia rozstawiane, doszli do ronda (bez boku). Wygląda na to, że nie bedzie tego parkingu z boku. Ciekawi mnie, co z placem zabaw.
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

voodoo

Post autor: voodoo » 21 kwietnia 2007, o 16:56

O nareszcie się ruszyło przybędzie nam kolejny blaszak do centrum :)
Może pora już na zmianę nazwy?

kon_rad

Post autor: kon_rad » 22 kwietnia 2007, o 00:01

Jak już zajęli budową parking to trzeba będzie do Praktikera iść kilkaset metrów... Ale to już mamy, wykorzystywanie parkingów na wielkie salony "Dom i ogród"..

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 22 kwietnia 2007, o 07:37

kon_rad pisze:Jak już zajęli budową parking to trzeba będzie do Praktikera iść kilkaset metrów... Ale to już mamy, wykorzystywanie parkingów na wielkie salony "Dom i ogród"..
Nie ten parking o którym myślisz :) Z boku Praktikera, od części niezagospodarowanej była taka zatoka-parking i kawałek dalej plac zabaw.
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

ratsu

Post autor: ratsu » 26 kwietnia 2007, o 09:24

Witam

Panowie... to mają być kolejne sklepy ?

Awatar użytkownika
Daniel
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: Daniel » 26 kwietnia 2007, o 09:33

Sirek1 pisze:Obrazek
Bum w niebo

Kielce czekają superinwestycje budowlane
(...)
Z kolei amerykańska firma Apollo-Rida, która w ubiegłym roku została właścicielem całego kompleksu handlowego przy ulicy Radomskiej, planuje wybudować kolejny obiekt. Hala powstanie na południe od hali Praktikera i ma mieć około 2000 metrów kwadratowych. Będą tu dwa sklepy międzynarodowej sieci handlowej nie spożywcze i nie budowlane, by nie tworzyć konkurencji Realowi i Praktikerowi.
(...)

:arrow: http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... tokrzyskie
Obrazek

Awatar użytkownika
tricky
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: tricky » 26 kwietnia 2007, o 10:23

A ja slyszalem ze w nowej hali ma byc kilka sklepow, nie 2, taka minigaleria.
ale zeby nie bylo to nic pewnego :D

ratsu

Post autor: ratsu » 27 kwietnia 2007, o 16:31

fajnie by było jak by było coś więcej... np. jakaś kręgielnia albo coś w tym stylu...

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 27 kwietnia 2007, o 18:41

Byłem tam dzisiaj - teren jest ogrodzony, a na ogrodzeniu widnieje logo Mitex'u. Budynek, który tam powstanie ładnie wkomponuje się w całość obiektu. Mam nadzieję, że nareszcie zmieni się nazwa centrum, np. na M1 - choć wątpię, inna nazwa też mile widziana - no i oczywiście jakieś fajne logo całego kompleksu :D

Ben
Kontakt:

Post autor: Ben » 27 kwietnia 2007, o 22:57

Cieszy fakt ,że rusza budowa nowego obiektu w zasadzie dwóch obiektów Apollo Ridy ale bardziej cieszy fakt zespolenia całości obiektów w jedność coś na wzór krakowski ,bo front Reala to niczym koszary więzienne jakie były kiedyś na Czarnowie.A po zmianie frontu to stanie się obiekt dosc ładny bo sami stwierdzicie ,ze blaszane panele to nie ciekawy front obiektu handlowego .Widać ,że jak się chce to można a zrobienie osklonego frontu i paru stoisk wystawowych odpowiednio podswietlonych to już coś a dodatkowo ładne kolumny dodadzą uroku blaszakowi.Wyprowadzenie reklam na dach tez zmieni wyglad podnesie wizualnie budynek.
Ben Kielce

Awatar użytkownika
cm

Post autor: cm » 28 kwietnia 2007, o 19:07

Obrazek
Obrazek

Ben
Kontakt:

Post autor: Ben » 28 kwietnia 2007, o 23:37

Są pewne plany co do terenu za Praktikerem w stronę na wschód-Dwie znane firmy niemiecko-holenderskie planują zakupić lub wydzierżawić ten teren przeznaczając go na budowę dwóch hoteli i obiektów rekreacyjnych oraz przedłużyć drogę przez teren wolny między ogrodami sziałkowymi do drogi masłowskiej .Jeżeli dobrze załatwią sprawy z prywatnymi włascicelami i miastem to w roku 2009 rozpoczęto by budowę.
Ben Kielce

msz1
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: msz1 » 29 kwietnia 2007, o 01:32

Ben pisze:Są pewne plany co do terenu za Praktikerem w stronę na wschód-Dwie znane firmy niemiecko-holenderskie planują zakupić lub wydzierżawić ten teren przeznaczając go na budowę dwóch hoteli i obiektów rekreacyjnych oraz przedłużyć drogę przez teren wolny między ogrodami sziałkowymi do drogi masłowskiej .Jeżeli dobrze załatwią sprawy z prywatnymi włascicelami i miastem to w roku 2009 rozpoczęto by budowę.
Znów nas pozytywnie zaskakujesz. :D

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 29 kwietnia 2007, o 13:58

Ben, a czy nie wiesz czasem o jakichś planach likwidacji działek? Pytam, bo właśnie mam zamiar w najbliższym czasie kupić jedną :-)

Ben
Kontakt:

Post autor: Ben » 29 kwietnia 2007, o 23:35

Działki pozostaną choć może okrojone w sektorze A od ul.Radomskiej za garażami-możesz kupować w ekt.B,C,D
Ben Kielce

ODPOWIEDZ