Kolporter Development (Herby, Sł. Wzgórze, Podkarczówka) [M]

Inwestycje zakończone.

Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1

zuzka

Post autor: zuzka » 27 kwietnia 2007, o 07:28

no niestety w takim razie to już miesiąc poślizgu. Ciekawe jak będą szły prace później.

damzaw

Post autor: damzaw » 27 kwietnia 2007, o 19:10

Byłem na domaniówce, prace idą słabo instalacje nie porobione (elektryka, centralne) o tynkach i wylewkach nie wspomnę, w garażu chodzi się po piachu, chłopaki walczą z elewacją ale jest ich tam niewielu, mam wątpliwości czy aby nasz bloczek zostanie skończony do końca sierpnia.

lucas

Post autor: lucas » 27 kwietnia 2007, o 19:42

Ja faktury z ostatniej wpłaty jeszcze nie dostałem (miesiąc właśnie mija). Pan Kamil twierdzi, że księgowa nie wysłała jeszcze, ale pracuje nad tym... i jeszcze teraz te opóźnienia o których pisze domzaw. No nic, mam nadzieję, że jak zaczęliśmy z Kolporterem współpracę profesjonalnie to również profesjonalnie ją w sierpniu skończymy.
Łukasz

Piotrek

Post autor: Piotrek » 27 kwietnia 2007, o 19:44

damzaw pisze:Byłem na domaniówce, prace idą słabo instalacje nie porobione (elektryka, centralne) o tynkach i wylewkach nie wspomnę, w garażu chodzi się po piachu, chłopaki walczą z elewacją ale jest ich tam niewielu, mam wątpliwości czy aby nasz bloczek zostanie skończony do końca sierpnia.
Też to mnie niepokoi. Jak chodzę co jakiś czas na budowę to w zasadzie od miesiąca niewiele się zmienia :(
Zima była lekka więc spodziewałem się, że prace pójdą jak po maśle. Szczerze powiedziawszy miałem małą nadzieję na wcześniejsze oddanie. No ale zostało jeszcze trochę czasu więc może będzie ok.

Czy cos wiadomo o remoncie Domaniówki?
Piotrek

Awatar użytkownika
Sirek1
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: Sirek1 » 27 kwietnia 2007, o 21:41

W związku z przeprowadzką Kolportera Development do nowej siedziby przy ul. Zagnańskiej 61 w Kielcach w dniach 27.04.-2.05.2007, prosimy Państwa o kontakt z Działem Obsługi Klienta do 4 maja 2007 roku tylko za pomocą podanych numerów telefonów. Po tym terminie zapraszamy również do naszej nowej siedziby w sprawach związanych z bieżącą obsługą prowadzonych inwestycji.

Wszystkie mieszkania etapu drugiego osiedla "Panorama" zostały sprzedane. Trwają obecnie prace przygotowawcze etapu trzeciego osiedla "Panorama". O terminie rozpoczęcia sprzedaży będziemy informować Państwa na stronach WWW.
:arrow: http://www.mieszkania.kolporter.com.pl/

Tosiek
Kontakt:

Post autor: Tosiek » 28 kwietnia 2007, o 06:38

Nie wiem czy to niepokoi tylko mnie , ale zastanawiam sie w jaki sposob rozwiazana bedzie sprawa smietnikow. Bo wg. tego co jest na stronie koportera to dwa pomiedzy blokami 1b a 2b i 2b a 3b pod samymi oknami.

jasiek
Ranga: Kierownik budowy ;)

Domaniówka

Post autor: jasiek » 1 maja 2007, o 18:40

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Jarek
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Jarek » 10 maja 2007, o 21:00

Obrazek

Kołłątaja zamknięta do połowy czerwca?

Tymczasem wymuszone spacery mieszkańców Podkarczówki mogą nie skończyć się 31 maja, jak przewidywał MZD, bo budowlańcy napotkali niespodziewane przeszkody. - Grunt ma odmienne warunki niż w projekcie wykonawczym. To są tzw. kurzawy, woda wybijająca piasek pod ciśnieniem. Musimy to odsączać, zabezpieczać i betonować, zanim położymy rury - mówi Roman Kędziora, właściciel ZRB Premus II w Kielcach, wykonawca robót. Jego zdaniem dotrzymanie terminu 31 maja jest mało realne. - Jeśli dalsze wykopy będziemy musieli robić w takich warunkach, to praca wydłuży się o 2-3 tygodnie - mówi.

całość na:

http://miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255,4122278.html

Ciekawe jak będzie z odbiorem Panoramy, czy dotrzymają terminu.
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

plum
Kontakt:

Post autor: plum » 11 maja 2007, o 09:48

Jarek pisze:
Ciekawe jak będzie z odbiorem Panoramy, czy dotrzymają terminu.
nie dotrzymają, wszystkie bloki będą oddawane razem we wrześniu.
(informacja z pewnego źródła)

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Sirek1

Post autor: Sirek1 » 12 maja 2007, o 18:00

Obrazek
Paraliż Podkarczówki?

Od wczoraj utrudnienia na skrzyżowaniu ulic Kołłątaja i Poklasztornej. Problemy z wyjazdem będą do końca maja.

Kłopoty zaczęły się już dzisiaj od zamknięcia skrzyżowania Podklasztornej i Kołłątaja. Będzie ono nieprzejezdne do środy, 9 maja. Od czwartku czekają kierowców kolejne utrudnienia. Zostanie zamknięta ulica Kołłątaja, od Podklasztornej do Jagiellońskiej. Nieprzejezdny będzie odcinek mierzący około 100 merów długości. Droga ma być zamknięta do końca maja. W tym czasie zostanie ułożony w ulicy wodociąg i kanał sanitarny.

ZAKOPIĄ RURY

- Sieci te są niezbędne, aby oddać do użytku nowe bloki, budowane przy Kołłątaja przez spółkę Kolporter - informuje Sławomir Nowiński, dyrektor Wydziału Realizacji Inwestycji w kieleckim magistracie. - W tym miejscu nie ma ani wodociągu, ani kanalizacji. Z rozbudowanej sieci skorzystają także właściciele posesji przy ulicy Podklasztornej, którzy w przyszłości będą chcieli postawić domy.

Dodaje, że inwestycja jest wspólnie finansowana przez miasto i spółkę Kolporter. - Zgodnie z uchwałą gmina może zawiązywać inicjatywy społeczne zarówno z prywatnymi osobami, jak i spółkami, czy spółdzielniami, wszyscy są jednakowo traktowania, tyle że mieszkańcom często dajemy zniżki, a firmy płacą maksymalną stawkę. Kolporter pokryje 35 procent kosztów budowy wodociągu i 20 procent kanalizacji sanitarnej. Zapłacił także za wykonanie projektu. W sumie inwestycja będzie kosztowała 109 tysięcy złotych - tłumaczy dyrektor Nowiński.

Na czas zamknięcia skrzyżowania Podkasztornej i Kołłątaja objazd dla kierowców poprowadzono ulicami: Jagiellońską, Krakowską, Podklasztorną, Kryształową, Krzemionkową i Fosforytową. Natomiast po zamknięciu ulicy Kołłątaja kierowcy mogą poruszać się Jagiellońską i Krakowską.

BĘDĄ KŁOPOTY

- Jest to utrudnienie dla mieszkańców Podkarczówki. Pozostaje mi wyjazd z osiedla ulicą Podklasztorną do Krakowskiej i na pewno przez ten miesiąc będzie trudniej będzie wjechać i zjechać z tego skrzyżowania - tłumaczy dyrektor Miejskiego Zarządu Dróg w Kielcach Piotr Wójcik. - Ulicę trzeba zamknąć ponieważ ułożenie kanalizacji wymaga potężnych wykopów.

Niewykluczone, że ulicę uda się otworzyć kilka dni wcześniej. - Wykonawca na pewno będzie się spieszył z zakończeniem robót i jak tylko będzie to możliwe otworzy ulicę wcześniej ponieważ za każdy dzień płaci kolosalne stawki za zajęcie pasa drogowego - dodaje dyrektor Sławomir Nowiński.

:arrow: http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... 4/70508010

Awatar użytkownika
Jarek
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Jarek » 13 maja 2007, o 12:51

Zdjęcia z dziś.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

Awatar użytkownika
Sirek1

Post autor: Sirek1 » 16 maja 2007, o 19:28

Szanowni Państwo!
Uprzejmie informujemy, że wszystkie mieszkania etapu drugiego osiedla "Panorama" zostały sprzedane.
Trwają obecnie prace projektowe i przygotowawcze dla etapu trzeciego osiedla "Panorama".
Poniżej przedstawiamy Państwu planowany harmonogram czasowy prowadzonych prac :

- złożenie dokumentacji projektowej etapu trzeciego w Urzędzie do dnia 20 maja 2007 roku,
- uzyskanie decyzji pozwolenie na budowę do 1 sierpnia 2007 roku,
- dostępność kart mieszkań na stronach WWW do 1 września 2007 roku,
- rozpoczęcie rezerwacji i sprzedaży etapu trzeciego może nastąpić na przełomie miesiąca września i października 2007 roku,
- przybliżony cykl realizacji poszczególnych budynków 1,2,3,4 etapu trzeciego (C) 14-16 miesięcy od daty uzyskania prawomocnej decyzji pozwolenie na budowę
:arrow: http://www.mieszkania.kolporter.com.pl/

Rafał
Kontakt:

Osiedle Panorama - II etap

Post autor: Rafał » 22 maja 2007, o 09:23

Witam wszytskich przyszłych lokatorów...
Czy ktoś coś wie kiedy zaczną budowę drugiego etapu? Uzyskałem dziś wiadomość, że Kolporter chce nas "obdarować" aneksem do umów, w którym ma BYĆ PODWYŻKA CEN naszych mieszkań!!!! :twisted:
Chcą nam podwyższyć cenę - a jeśli się to komuś nie spodoba - to z chęcią oddadzą kasę. Na razie nie będę tego komentował - dopóki nie zobaczę tego w aneksie - ale jeśli okaże się to prawdą - proponuję wspólnie się zjednoczyć przeciwko takiemu podejściu do klientów. Byłby to skandal i czarna plama na wizerunku Kolportera.

Rafał
Kontakt:

[size=18]Podwyżka cen mieszkań w Kolporterze[/size]

Post autor: Rafał » 22 maja 2007, o 09:34

:evil: :shock:

Mam dobrego prawnika, który stwierdził, że można "sporo" z tym tematem zrobić - tak aby co niektórzy mocno odczuli "próby zabaw z umowami".

Podpisując umowę z Kolporterem wierzyłem, że wybieram RENOMĘ i KOMPETENCJĘ. Że podpisuję umowę z wiarygodnym partnerem :evil:
Czas pokaże co za niespodzianki Nam szykują.

Łączmy siły i zwierajmy szeregi !!! :twisted:

zuzka

Post autor: zuzka » 22 maja 2007, o 09:49

No tego to się nie spodziewałam po Kolporterze.
Jeśli okaże się to prawdą to nie można tego tak zostawić.
Miejmy nadzieję, że to tylko plotki.

ODPOWIEDZ