Becher - Platinum, Al. IX Wieków Kielc/ul. Cicha

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
AR
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: AR » 28 marca 2007, o 20:26

cm pisze:
Podoba mi się. Oby tylko (odpukać!) nie skończyło się jak z CityParkiem, gdzie wizualki były powalające, a efekt końcowy już jakby mniej... :?
...i mógłby być troszke wyższy :)
Nie to że się czepiam bo projekt nie jest zły :)

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 28 marca 2007, o 20:37

Zły nie jest, w stosunku do pierwotnego projektu zaszly pozytywne zmiany, ale mowienie, ze "takiego obiektu w Kielcach do tej pory nie było" jest stanowczo przesada. O Office Parku tak mozna mowic, bo tam bedzie duzo inteligencji, a tu tylko biurowiec.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 1 kwietnia 2007, o 22:09

Obrazek
Nowa inwestycja w centrum Kielc

Obrazek marc, 02-04-2007

Około 4,5 tys. m kw. powierzchni będzie miał budynek handlowo-usługowy, który ma powstać na roku ul. Cichej i al. IX Wieków Kielc. Inwestorem jest kielecka firma Becher.

- Budowa ruszy jesienią i potrwa około 14 miesięcy - mówi Mirosław Głowacki, współwłaściciel firmy deweloperskiej Becher.- Teraz ta okolica nie wygląda zbyt ładnie. Myślę, że obiekt dobrze będzie pasował do centrum miasta. Chociaż w tym miejscu najchętniej widziałbym budynek wyższy niż pięć kondygnacji - mówi Głowacki.

To kolejne podejście do zagospodarowania tej nieruchomości. Działka należała wcześniej do Wyższej Szkoły Ekonomii i Administracji, która chciał wybudować tam siedzibę wydziału informatyki i rektoratu. Do inwestycji jednak nie doszło, a WSEiA kupiła były biurowiec FŁT Iskra przy ul. Jagiellońskiej.

---

Na stronie od kilku dni zamieszczony jest projekt budynku, w lepszej rozdzielczosci niz ta, ktora jest na stronie Radia Kielce. To taka zapowiedz aktualizacji :)

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 2 kwietnia 2007, o 05:25

Cóż, biurowiec, jakich wiele w dużych miastach. Dużo będzie zależało od materiałów wykończeniowych. Ciągle nie mogę odżałować niezrealizowanego projektu WSEiA :roll:

Awatar użytkownika
tricky
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: tricky » 2 kwietnia 2007, o 09:37

Około 4,5 tys. m kw. powierzchni będzie miał budynek handlowo-usługowy, który ma powstać na roku ul. Cichej i al. IX Wieków Kielc.
mala literowka 8) a jesli chodzi o sama inwestycje bardzo mi sie podoba i czekam na realizacje :wink:

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 2 kwietnia 2007, o 09:55

Szkoda, że dopiero jesienią.

PS. Czy zwróciliście uwagę, że w gazetach jest coraz więcej literówek i źle złożonych zdań? Wg mnie najwięcej w Echu Dnia :)

voodoo
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: voodoo » 2 kwietnia 2007, o 13:51

Dla mnie ten projekt jest bardzo dobry, oby tylko dobrze współgrał się z otoczeniem

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 2 kwietnia 2007, o 16:54

AR pisze:Szkoda, że dopiero jesienią.

PS. Czy zwróciliście uwagę, że w gazetach jest coraz więcej literówek i źle złożonych zdań? Wg mnie najwięcej w Echu Dnia :)
Niech w Word'zie piszą to im popodkreśla ;>

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 2 kwietnia 2007, o 17:09

Jurek, czy mógłbyś zaznaczyć na tej fotce gdzie dokładnie ma powstać ten biurowiec (bo pokazana przez Ciebie lokalizacja trochę się różni od tej ze strony Becher'a) - jest to o tyle ważne, że trzeba wiedzieć ile ruder ten budynek zasłoni (mam nadzieję, że ta inwestycje przyciągnie niebawem kolejne, podobne i wszystkie ochydne rudery w tym miejscu zostaną zasłonięte...):

Obrazek

Swoją drogą wie ktoś jakie są plany zabydowy "trójkąta bermudzkiego"? Ja bym tam widział jakiś piękny wysoki wieżowiec, conajmniej 20-piętrowy, np. "Silnica Tower" (ładnie by współgrał z "Żółtym Wieżowcem" i tym 10-piętrowym budynkiem, który ma być wyremontowany - tym, na którego parterze jest Havana Club) :D

Awatar użytkownika
KamilEm
Ranga: Kierownik budowy ;)
Kontakt:

Post autor: KamilEm » 2 kwietnia 2007, o 17:46

Czy mi się wydaje czy na zdjęciu wklejonym przez Grześka widać wesołe miasteczko które właśnie rozłożyli przy IX Wieków? Jak często są aktualizowane zdjęca na tym geoportalu? Do Grześka: biurowiec przy Piotrkowskiej ma 8 pięter (chyba że liczysz z przyziemiem i tym tarasem na górze)

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 2 kwietnia 2007, o 18:07

To wesołe miasteczko jest tam dosyć często ;-) Zdjęcia są podobno z roku 2003. Co do Piotrkowskiej to napisałem 10-pięter, ponieważ zawsze myślałem, że ich tam tyle jest, więc mogę się troszkę mylić ;-)

reed

Post autor: reed » 2 kwietnia 2007, o 19:10

Ktoś już wspominał że tam tj w okolicach trójkąta na pewno nie powstanie budynek wyższy niż kilku piętrowy. Patrząc na zdjęcie, które wkleił Grszesiek przyszło mi do głowy czy dobrym pomysłem nie byłoby poprowadzenie prawego pasa Al. IXwieków równolegle do lewego(?), przebudowa ronda i dalej w strone Herbów(?) :wink:. PS. Havana od dawna nie istnieje, jest tam Efekt Motyla

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 2 kwietnia 2007, o 21:05

Zalaczam teren z naniesiononymi liniami terenu, na ktorym powstanie budynek.

Obrazek
Odnosnie projektu, to wydaje mi sie, ze gdyby szklana sciana od strony Al. IX Wiekow bylaby wykonana w ten sposob, ktory prezentuje zdjecie, budynek wydawalby sie lzejszy :)

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 2 kwietnia 2007, o 23:40

Tak właśnie myślałem, że budynek będzie w tamtym miejscu (na szczęście!) :D Tylko dziwne, że na stronie Becher'a pokazują inny teren/fragment "Trójkąta Bermudzkiego":

Obrazek

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 2 kwietnia 2007, o 23:59

Grzesiek pisze::D Tylko dziwne, że na stronie Becher'a pokazują inny teren/fragment "Trójkąta Bermudzkiego"
Pokazuja dokladnie to, co trzeba. Dzialka nie wchodzi w sklad "trojkata bermudzkiego". Jest to dzialka tuz za przystankami przy IX Wiekow, z ktorych autobusy odjezdzaja w strone ulicy Warszawskiej.

ODPOWIEDZ