RUDERY - wyburzenia, rozbiórki

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
cm
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: cm » 26 marca 2007, o 07:19

KamilEm pisze:Chodzi Ci o tą przy Jarońskich? Słyszałem że w niej straszy :wink:
Przede wszystkim to ona straszy - swoim wyglądem :?
Ktoś wie, jak długo już stoi w takim stanie? Odkąd pamiętam, to tak wyglądała... I jak długo jeszcze tak postoi?

halny

Post autor: halny » 26 marca 2007, o 10:23

Przy skrzyżowaniu Ściegiennego/Husarska stoi dom jednorodzinny z ogrodzeniem w coraz gorszym stanie.Sam dom tez wyglada że opuszczony i chyba obiekt do wyburzenia.Moze skrzyżowanie poszerzą>

Awatar użytkownika
Daniel
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: Daniel » 26 marca 2007, o 10:40

halny pisze:Przy skrzyżowaniu Ściegiennego/Husarska stoi dom jednorodzinny z ogrodzeniem w coraz gorszym stanie.Sam dom tez wyglada że opuszczony i chyba obiekt do wyburzenia.Moze skrzyżowanie poszerzą>
Może i wygląda na opuszczony ale opuszczony nie jest. Mieści się tam skup złomu i moi koledzy oddają tam puszki po piwie :D
Obrazek

Ash

Post autor: Ash » 28 marca 2007, o 10:05

Mam kolejne pytanie odnośnie ruder.
Może ktoś wie co jest z .. no właśnie nie wiem dokładnie co to jest.
Ulica Sandomierska skrzyżowanie z Solidarności po prawej stronie to już chyba nawet XI wieków jest.
Takie stare opuszcozne pomieszczenia z cegły , prawie się to rozleciało już, a teren ciekawy też pod coś fajnego.
Wie ktoś coś o tym ?
" W jedności siła "

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 28 marca 2007, o 23:36

Tam takie graffiti kota jest? ;-) Też się nad tym miejsce zastanawiałem. Fajny obszar na hotel, lub biurowiec :D

Martin

Post autor: Martin » 29 marca 2007, o 08:21

To resztki warsztatów mechanicznych Kluźniaka. Podejrzewam, że teren jest własnością prywatną a właściciele nie mają lepszego pomysłu na jego zagospodarowanie. Będzie stało aż się zawali.
Pozdr.
PS. Niezbyt ładnie wygląda również początek Starodomaszowskiej (od IX Wieków).

woj

Post autor: woj » 30 marca 2007, o 17:55

halny pisze:Przy skrzyżowaniu Ściegiennego/Husarska stoi dom jednorodzinny z ogrodzeniem w coraz gorszym stanie.Sam dom tez wyglada że opuszczony i chyba obiekt do wyburzenia.Może skrzyżowanie poszerzą>

Tam jest chyba skup złomu. Z tego co zauważyłem to na balkonie jest nowa antena satelitarna :shock: więc nie jest on tak całkiem opuszczony.

woj

Post autor: woj » 30 marca 2007, o 17:59

Kolejna "ruderka" zakończyła swój żywot. Na rogu Podklasztornej-Kołłataja stał taki mały drewniany dom. Dzisiaj została po nim sterta cegieł. Podejrzewam, że Kolporter czyści teren przed kolejnymi blokami.

Awatar użytkownika
cm

Post autor: cm » 31 marca 2007, o 08:34

woj pisze:Kolejna "ruderka" zakończyła swój żywot. Na rogu Podklasztornej-Kołłataja stał taki mały drewniany dom. Dzisiaj została po nim sterta cegieł. Podejrzewam, że Kolporter czyści teren przed kolejnymi blokami.
Czy chodzi o ten? Chwała Kolporterowi :wink:

Obrazek

Awatar użytkownika
cm

Post autor: cm » 31 marca 2007, o 22:47

Sirek1 pisze:Wyprowadzka z ...cmentarza
(...)- Dom jest już pusty i szykujemy się do jego wyburzenia, ponieważ do innego wykorzystania się nie nadaje. Wiosną zostanie rozebrany – informuje Krzysztof Miernik, zastępca dyrektora Miejskiego Zarządu Budynków w Kielcach.
31.03.2007 - nadal stoi. Domostwo do wglądu:

Obrazek

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 31 marca 2007, o 23:04

Serce się raduje jak człowiek widzi, że z krajobrazu miasta znikają takie rudery :D :D :D

Awatar użytkownika
Sirek1

Post autor: Sirek1 » 12 kwietnia 2007, o 21:28

KamilEm pisze:Żeby mieć porównanie "przed" i "po" zrobiłem zdjęcia budynkom przeznaczonym do rozbiórki w centrum
Bodzentyńska 7:
http://i11.tinypic.com/2d80xs9.jpg
http://i12.tinypic.com/4ckgb4k.jpg
Zaczęło się :wink:
Rozbiórka budynku mieszkalno-usługowego przy ul. Bodzentyńskiej 7 w Kielcach
TERMIN WYKONANIA ZAMÓWIENIA: do 29 czerwca 2007 r.
OTWARCIE OFERT NASTĄPI:dnia 20 kwietnia 2007 r.
:arrow: http://www.mzb.kielce.pl/przetargiw/p00 ... 5_2007.htm

kon_rad

Post autor: kon_rad » 12 kwietnia 2007, o 21:44

Nie wiem czy mam rację, ale szykują się chyba do wyburzenia tego ostatniego domku z czerwonej cegły obok pętli autobusowej przy Grunwaldzkiej...

seba_ck

Post autor: seba_ck » 12 kwietnia 2007, o 23:49

W Kielcach wyburzą kolejne rudery

Z krajobarzu Kielc zniknie niebawem kolejna rudera. Chodzi o obiekt w ścisłym centrum, przy ulicy Bodzentyńskiej w pobliżu Rynku. Plany dotyczące rozbiórki nieruchomości istnieją od kilku lat. Sprawę rozpatrywał Wojewódzki Sąd Administracyjny w Krakowie. Obecnie jest już prawomnocna decyzja, obiekt może zostać wyburzony - mówi Krzysztof Miernik z-ca dyrektora Miejskiego Zarządu Budynków w Kielcach. Chętni by zająć się rozbiórką oferty w przetargu mogą składać do 20 kwietnia. Rudera ma zniknąć do końca czerwca. Zdaniem z-cy dyrektora znacznie poprawi to wygląd tej okolicy, zwłaszcza, że teren przy ruderze jest obecnie miejscem składowania śmieci. W najbliższym czasie wyburzony zostanie też budynek gospodarczy przy ulicy Jagiellońskiej między szkołą , a budynkiem socjalnym.

2007-04-13 00:40:06
:arrow: http://www.radio.kielce.pl/index.php?go=3&id_k=3290
Zmieniaj świat na taki, jaki sobie wymarzyłeś.

Awatar użytkownika
cm

Post autor: cm » 13 kwietnia 2007, o 07:55

kon_rad pisze:Nie wiem czy mam rację, ale szykują się chyba do wyburzenia tego ostatniego domku z czerwonej cegły obok pętli autobusowej przy Grunwaldzkiej...
Wolałbym, żeby zniknęły te drewniaczki po zachodniej stronie dawnej pętli (wzdłuż ul. Piekoszowskiej). To jest dopiero trzeci świat... :?

ODPOWIEDZ