W starym też było to częścowe nawiązanievoodoo pisze:Na pewno lepsze od poprzedniegoW tym logo jest nawiązanie do nowego wejścia na teren targów
Targi Kielce
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
- tom
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:

Pierwsze starcie: Kielce - Poznań 1:0
Kielce wygrały z Poznaniem pierwsze bezpośrednie starcie na rynku targowym po rozwodzie w końcu ubiegłego roku. Kieleckie targi Agro-Tech okazały się dwa razy większe od poznańskich Agro-Premier.
Wczoraj rozpoczęły się w Kielcach XIII Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej "Agrotech". Już wiadomo, że będą rekordowe. - Nie dość że zgromadziliśmy najwięcej jak do tej pory wystawców, to wykupili prawie całą powierzchnię - w halach i na otwartych terenach. Już wiadomo, że pod względem powierzchni te targi wejdą do dziesiątki największych imprez wystawienniczych w Polsce - mówi Andrzej Mochoń, prezes Targów Kielce.
Powód do radości jest podwójny. Jesienią ubiegłego roku doszło do rozstania Targów Kielce z Międzynarodowymi Targami Poznańskimi. Nikt nie ukrywał, że oznacza to początek ostrej, bezpośredniej konkurencji między "numerem dwa" z Kielc a "numerem jeden" na polskim rynku targowym. Na pierwsze kroki nie trzeba było długo czekać. Poznań zmodyfikował swój kalendarz targowy, wprowadzając do niego w bezpośredniej bliskości kilka imprez konkurencyjnych wobec Kielc. Na dwa tygodnie przed odbywającymi się w Kielcach po raz trzynasty targami Agrotech Poznań zorganizował po raz pierwszy targi Agro-Premiery, wydzielone z Polagry.
- Nie mieliśmy wątpliwości, że to bezpośredni cios w naszą imprezę. Tematyka praktycznie pokrywa się w stu procentach - mówi Mochoń.
Na swojej stronie internetowej MTP informowały: "Lutowa Polagra to nowość w wydarzeniach organizowanych przez Międzynarodowe Targi Poznańskie. Z dużej Polagry-Farm wyodrębniono specyficzną ofertę maszyn, urządzeń i materiałów potrzebnych producentom rolnym przed rozpoczęciem prac polowych i specjalnie dla wystawców tych grup towarowych zorganizowano zupełnie nowe targi, w zupełnie nowym terminie - Agro-Premiery".
W informacji prasowej MTP szumnie zapowiadały: "Agro-Premiery na dobry początek". Okazało się, że początek wcale dobry nie był. Poznańska impreza była ponad dwa razy mniejsza od kieleckiej. Do Kielc przyjechało 392 wystawców, do Poznania tylko 135. Wynajęta powierzchnia wystawiennicza w Kielcach to 18 tys. 700 m kw., w Poznaniu - niewiele ponad 10 tys. Tę złą statystykę Poznań próbował poprawić liczbą gości: "Odbywające się po raz pierwszy Międzynarodowe Targi Mechanizacji Rolnictwa Polagra Agro-Premiery zaskoczyły nie tylko ilością nowoczesnego sprzętu wykorzystywanego w rolnictwie, ale także liczbą zwiedzających" - czytamy na stronie MTP.
- Udało nam się obronić, to powód do dumy. Ale krok Poznania oznacza, że musimy być czujni i przygotowani na ostrą walkę - komentuje Mochoń.
Wczoraj nikt z zarządu Międzynarodowych Targów Poznańskich ani odpowiedzialny za Agro-Premiery pracownik nie znalazł czasu na rozmowę z "Gazetą".
Dla rolników i leśników
XIII Międzynarodowym Targom Techniki Rolniczej "Agrotech" towarzyszą VII Targi Przemysłu Drzewnego i Gospodarki Zasobami Leśnymi "Las-Expo". Impreza rozpoczęła się wczoraj, zakończy się w niedzielę. Ekspozycję można zwiedzać w godzinach 10-17 w sobotę i 10-16 w niedzielę. Bilety kosztują 6 zł (ulgowy 3 zł). W sobotę Targi odwiedzi wicepremier Andrzej Lepper. Z wystawą związane są liczne seminaria i konferencje, poświęcone m.in. technikom i technologiom w rolnictwie zrównoważonym, rolnictwu ekologicznemu, znaczeniu drewna dla regionu świętokrzyskiego i Programowi rozwoju obszarów wiejskich na lata 2007-2013.
-
seba_ck
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Jak widać konkurencja dobrze na nas działa. Targi Kielce rozwijają się bardzo szybko. Wydaje mi się, że za pare lat powinniśmy prześcignąc Poznań. Początek mamy obiecujący. Teraz pora na regularne zdobywanie coraz większej części rynku. Aha nowe logo mi się podoba. Jest bez niepotrzebnych udziwnień. W sposób rzeczowy przedtawia dziedzinę, którą prezentuje. Urzekło mnie również nawiązanie do wejścia.
- Gandalf
- Ranga: Kierownik budowy ;)
I przydałoby się jakoś odnowić te silosy. Szczególnie ten odrapany z lewej strony na zdjęciu mocno psuje ogólną estetykę.
-----------------------------------------------------------
Mój setny post
-----------------------------------------------------------
Mój setny post
Ostatnio zmieniony 10 marca 2007, o 16:04 przez Gandalf, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzisiejsza gazeta.pl/kielce
Gigantyczne korki na ul. Łódzkiej
Kiedy z sukcesu targów rolniczych cieszyli się ich organizatorzy, kierowcy przeklinali stojąc w korkach lub szukając parkingu pod Targami Kielce.
Od piątku do niedzieli nie sposób było szybko wyjechać z Kielc w kierunku Łodzi. Ulica Łódzka korkowała się czasami już od Skrzetli.
Taka sytuacja na ul. Łódzkiej powtarza się regularnie, szczególnie przy okazji większych imprez targowych [...]
- Dobrze, że chociaż skończą przed salonem przemysłu obronnego - mówi prezes Targów Kielce Andrzej Mochoń. - Ja dzisiaj normalnie nie mogłem do pracy dojechać. Bardzo żałuję, że nie udało się tego drugiego pasma Łódzkiej zrobić. A bardzo istotne jest jeszcze przedłużenie dwupasmówki do obwodnicy Kielc. To dopiero ułatwi dojazd - mówi Mochoń.
Łódzka to jedno, parkingi drugie. Goście i zwiedzający targi zablokowali praktycznie ulice Zakładową i Batalionów Chłopskich oraz tereny obok hurtowni Makro. - Z tego co widzę, to nawet planowany przez miasto parking wielopoziomowy. Może przygotujemy większe tereny pod parkingi - mówi Mochoń.
http://miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255,3978990.html
Czy w planach rozbudowy TK znajdują się nowe parkingi, obsługiwane przez targi a nie przez okolicznych posiadaczy działek? Dziś z ciekawości wszedłem na stronę z informacjami o najbliższych targach edukacyjnych w TK. Ciekawostka: bilet wstępu na targi - 2 zł. Parking: 5 zł za pierwsze 2 godz., 2 zł za każdą rozpoczętą następną. Wiem, że te targi mają akurat tanie bilety wstępu, ale bez przesady. Często jestem na targach w innych miastach i marnym pocieszeniem jest to, że w Polsce jest wszędzie tak samo - czyli problem z miejscami parkingowymi, dojazdem itd. Powinniśmy równać do najlepszych ośrodków targowych, jak np. Frankfurt. Tam parkingi znajdują się ok. 1,5 km od terenów targowych - autobusy odjeżdżają co mniej więcej 5-7 minut, na parkingu jest wystarczająco miejsca dla wszystkich. Messe Frankfurt są na moje oko tak ze 20 razy większe niż TK, i nie ma problemu z dojazdem. Żadnego. Tak więc Panie Mochoń - niech Pan przygotuje większe tereny pod parkingi, a wtedy może dojedzie Pan normalnie do pracy
Gigantyczne korki na ul. Łódzkiej
Kiedy z sukcesu targów rolniczych cieszyli się ich organizatorzy, kierowcy przeklinali stojąc w korkach lub szukając parkingu pod Targami Kielce.
Od piątku do niedzieli nie sposób było szybko wyjechać z Kielc w kierunku Łodzi. Ulica Łódzka korkowała się czasami już od Skrzetli.
Taka sytuacja na ul. Łódzkiej powtarza się regularnie, szczególnie przy okazji większych imprez targowych [...]
- Dobrze, że chociaż skończą przed salonem przemysłu obronnego - mówi prezes Targów Kielce Andrzej Mochoń. - Ja dzisiaj normalnie nie mogłem do pracy dojechać. Bardzo żałuję, że nie udało się tego drugiego pasma Łódzkiej zrobić. A bardzo istotne jest jeszcze przedłużenie dwupasmówki do obwodnicy Kielc. To dopiero ułatwi dojazd - mówi Mochoń.
Łódzka to jedno, parkingi drugie. Goście i zwiedzający targi zablokowali praktycznie ulice Zakładową i Batalionów Chłopskich oraz tereny obok hurtowni Makro. - Z tego co widzę, to nawet planowany przez miasto parking wielopoziomowy. Może przygotujemy większe tereny pod parkingi - mówi Mochoń.
Czy w planach rozbudowy TK znajdują się nowe parkingi, obsługiwane przez targi a nie przez okolicznych posiadaczy działek? Dziś z ciekawości wszedłem na stronę z informacjami o najbliższych targach edukacyjnych w TK. Ciekawostka: bilet wstępu na targi - 2 zł. Parking: 5 zł za pierwsze 2 godz., 2 zł za każdą rozpoczętą następną. Wiem, że te targi mają akurat tanie bilety wstępu, ale bez przesady. Często jestem na targach w innych miastach i marnym pocieszeniem jest to, że w Polsce jest wszędzie tak samo - czyli problem z miejscami parkingowymi, dojazdem itd. Powinniśmy równać do najlepszych ośrodków targowych, jak np. Frankfurt. Tam parkingi znajdują się ok. 1,5 km od terenów targowych - autobusy odjeżdżają co mniej więcej 5-7 minut, na parkingu jest wystarczająco miejsca dla wszystkich. Messe Frankfurt są na moje oko tak ze 20 razy większe niż TK, i nie ma problemu z dojazdem. Żadnego. Tak więc Panie Mochoń - niech Pan przygotuje większe tereny pod parkingi, a wtedy może dojedzie Pan normalnie do pracy
crex
>>The UNIX Guru`s view of Sex:
>>unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep
>>The UNIX Guru`s view of Sex:
>>unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep
- MAŁY
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Nowe drogowskazy do Targów Kielce
Kilkadziesiąt nowych tablic wskazujących kierunek dojazdu do Targów Kielce pojawi się już niebawem w stolicy świętokrzyskiego. Zostaną one zainstalowane na drogach dojazdowych, od granic miasta. Obecne oznakowanie, jak przypomina prezes Targów Andrzej Mochoń- ustawione jest tylko od strony centrum. Zdaniem Mochonia ułatwi to dojazd, który zwłaszcza przy najbardziej obleganych targach jest sporym utrudnieniem. Dyrektor do spraw administracyjno- technicznych firmy- Jacek Nowak mówi, że na tablicach będzie herb Kielc i nowe logo targów. Niektóre znaki będą podświetlane. Andrzej Mochoń zapowiedział, też że Targi bedą się bardziej promować. W mieście- zwłaszcza tam gdzie jest wielu pieszych mają pojawić się billboardy i duże tablice z informacją o planowanych imprezach. Trwają rozmowy by wielkoformatowa reklama pojawiła się m.in na ścianie hali przy ulicy Żytniej.
RADIO KIELCE
Kilkadziesiąt nowych tablic wskazujących kierunek dojazdu do Targów Kielce pojawi się już niebawem w stolicy świętokrzyskiego. Zostaną one zainstalowane na drogach dojazdowych, od granic miasta. Obecne oznakowanie, jak przypomina prezes Targów Andrzej Mochoń- ustawione jest tylko od strony centrum. Zdaniem Mochonia ułatwi to dojazd, który zwłaszcza przy najbardziej obleganych targach jest sporym utrudnieniem. Dyrektor do spraw administracyjno- technicznych firmy- Jacek Nowak mówi, że na tablicach będzie herb Kielc i nowe logo targów. Niektóre znaki będą podświetlane. Andrzej Mochoń zapowiedział, też że Targi bedą się bardziej promować. W mieście- zwłaszcza tam gdzie jest wielu pieszych mają pojawić się billboardy i duże tablice z informacją o planowanych imprezach. Trwają rozmowy by wielkoformatowa reklama pojawiła się m.in na ścianie hali przy ulicy Żytniej.
RADIO KIELCE
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!

Zastanawiam się czy plany rozbudowy Targów zakładają przejęcie sąsiadujących z targami obiektów w stronę Batalionów.Jest tam między innymi budynek biurowy,chyba jednopiętrowy a na wizualkach prezentujących rozbudowę targów budynku brak.Poza tym jest chyba jeszcze jedna czy dwie hale,które można odkupić i zaadaptować.
Super wiadomości
"Kilkadziesiąt" znaczy co najmniej pięćdziesiąt
Czyli naprawdę spora reklama
Tym bardziej, że drogowskazy mają być nietypowe
Bardzo mi się spodobał pomysł dużej reklamy na hali przy ulicy Żytniej
Obecna elewacja i reklama Lafrage jest pomazana sprayem i niezbyt ładnie się prezentuje... Mogli by też jakoś zagrodzić wejście na daszek przy hali od strony przystanków - to tam wspinają się ci "artyści" i mażą po hali...