Zagnańska po "Zakładach Mięsnych Kielce SA"
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
-
kamil olak
Zagnańska po "Zakładach Mięsnych Kielce SA"
3- hektarowa działka po Zakładach Mięsnych przy ulicy Zagnańskiej w Kielcach znalazła nowego właściciela Mariusz Walczyk syndyk masy upadłościowej zakładu powiedział Radiu Kielce, ze do podpisania ostatecznej umowy sprzedaży gruntu dojdzie najpóźniej w maju. Do tego czasu nie może zdradzić kto jest nabywcą terenu. „Jest to firma handlowo- produkcyjna z Lublina. Właściciel nie wyklucza sprzedania działki innemu inwestorowi. Po uporządkowaniu i wygruzowaniu terenu będzie taka możliwość. Wówczas ten kto kupi plac, będzie mógł zainwestować”- dodał Walczyk.
Z naszych informacji wynika, ze lubelska firma rozważa sprzedanie działki deweloperowi zajmującemu się budową galerii handlowych. Terenem interesuje się także sieć parków wodnych. Zakłady Mięsne, które w najlepszym okresie zatrudniały 1200 osób, upadły w 2005 roku. Teraz pracują tam tylko portierzy i księgowa. Od dwóch lat działka przy ulicy Zagnańskiej jest niezagospodarowana, a znajdujące się tam zabudowania niszczeją.
Kamil Olak- Polskie Radio Kielce
Z naszych informacji wynika, ze lubelska firma rozważa sprzedanie działki deweloperowi zajmującemu się budową galerii handlowych. Terenem interesuje się także sieć parków wodnych. Zakłady Mięsne, które w najlepszym okresie zatrudniały 1200 osób, upadły w 2005 roku. Teraz pracują tam tylko portierzy i księgowa. Od dwóch lat działka przy ulicy Zagnańskiej jest niezagospodarowana, a znajdujące się tam zabudowania niszczeją.
Kamil Olak- Polskie Radio Kielce
- tom
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Re: Zagnańska po "Zakładach Mięsnych Kielce SA"
Ciekawa wiadomość. Może będzie wreszcie jakiś impuls do rewitalizacji tych okolic i remontu Zagnańskiej.kamil olak pisze:Z naszych informacji wynika, ze lubelska firma rozważa sprzedanie działki deweloperowi zajmującemu się budową galerii handlowych. Terenem interesuje się także sieć parków wodnych.
Komisja Rewizyjna czuwa!
-
kamil olak
ruszyło:D
Jeszcze w tym miesiącu dojdzie do podpisania umowy pomiędzy syndykiem masy upadłościowej Kieleckich Zakładów Mięsnych, a spółką z Lublina w sprawie zakupu nieruchomości przy ulicy Zagnańskiej. Po kilku latach 3 hektarowa działka zostanie zatem zagospodarowana. Nowy nabywca Marek Szczygielski poinformował Radio Kielce, że rozważane jest przeznaczenie terenu pod obiekty handlowe.
„Niewielką część działki przeznaczymy pod naszą działalność, a resztę sprzedamy deweloperowi. 25 tysięcy metrów kwadratowych to spory teren. Nie można tu budować mieszkań, ale rozważane są handel i usługi”- dodał Szczygielski.
Zakłady Mięsne, które w najlepszym okresie zatrudniały 1200 osób, upadły w 2005 roku. Teraz pracują tam tylko portierzy i księgowa. Od dwóch lat działka przy ulicy Zagnańskiej jest niezagospodarowana, a znajdujące się tam zabudowania niszczeją.
Kamil Olak- Radio Kielce
„Niewielką część działki przeznaczymy pod naszą działalność, a resztę sprzedamy deweloperowi. 25 tysięcy metrów kwadratowych to spory teren. Nie można tu budować mieszkań, ale rozważane są handel i usługi”- dodał Szczygielski.
Zakłady Mięsne, które w najlepszym okresie zatrudniały 1200 osób, upadły w 2005 roku. Teraz pracują tam tylko portierzy i księgowa. Od dwóch lat działka przy ulicy Zagnańskiej jest niezagospodarowana, a znajdujące się tam zabudowania niszczeją.
Kamil Olak- Radio Kielce
No i nie wiem, czy z upadłości Kieleckich Zakładów Mięsnych trzeba się cieszyć... Dobre wędliny, minimalnie nasączone saletrą i E???.... Chciałbym się dowiedzieć jaki sk*** stał za tym wszystkim... W każdym razie, kupujcie kiełbasy, szynki "kuleczki" bez grama tłuszczu, łopatkę., karczek i wiele innych wyrobów. Kiedyś w Michale" przy Zagórskiej można było kupić dobre jakościowo wędliny... Nie jak w Waszych postach, Kupujecie najtańsze kiełbasy...
-
maju
- Kontakt:
cena za dobrą jakość...
...to było jednym z istotniejszych powodów ich upadku..wędliny które zawierały powyżej 85% mięsa są raczej droższe w produkcji niż podobne z wyglądu, identyczne z nazwy wędliny które zawierają 55% mięsa (ostatnio widziałem taką polędwicę sopocką na promocji w Carrefourze)...poza tym mala zawartośc antyutleniaczy i konserwantów wymaga świeżego mięsa do produkcji i sterylnych warunków powstawania wyrobu...inaczej byłaby produktem o krótkim okresie przydatności do spożycia....no i mamy zagadkę rozwiązaną....
P.S. Ja teraz mieszkając tuż obok Carrefoura(innnych sklepów w okolicy oczywiście już nie ma) jestem własciwie zmuszony korzystać z jego usług i kupowanie wędliny zajmuje mi około 25min czytania małych druczków....generalnie na podstawie zdobytej w ten sposób wiedzy polecam obecni produkty Constaru.....najlepszy stosunek mięsa do ceny w produkcie...i smakowo OK. , podejrzewa też ,że po calej aferze mają obecnie najczystszy zaklad w Polsce
P.S. Ja teraz mieszkając tuż obok Carrefoura(innnych sklepów w okolicy oczywiście już nie ma) jestem własciwie zmuszony korzystać z jego usług i kupowanie wędliny zajmuje mi około 25min czytania małych druczków....generalnie na podstawie zdobytej w ten sposób wiedzy polecam obecni produkty Constaru.....najlepszy stosunek mięsa do ceny w produkcie...i smakowo OK. , podejrzewa też ,że po calej aferze mają obecnie najczystszy zaklad w Polsce