Church Land Development - Galeria Korona ul. Warszawska

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 14 lutego 2007, o 19:07

Podoba mi sie to, ze nie planuje sie wykorzystania szkla refleksyjnego, podoba mi sie to, ze w jakims stopniu elewacja frontowa przypomina mi elewacje mojej ulubionej Agory (chodzi mi tez o te niewielkie brazowe elementy na tle szklanych tafli), podoba mi sie to, ze nie mamy plaskich betonowych powierzchni (przynajmniej na tych projektach, ktore mamy), podoba sie za to, ze w elewacji nie ma tandetnych materialow typu panele na Galerii Echo od strony Świętokrzyskiej.

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 14 lutego 2007, o 19:43

maciej pisze:Tom, odpowiem Ci pytaniem na pytanie: podaj mi JEDNĄ (1) lepszą (nowocześniejszą) realizację w Kielcach z ostatnich... ja wiem 10, 15 lat?
To akurat moim zdaniem nie jest trafiony argument, bo jeśli coś jest lepsze niż inne budynki, to nie znaczy że samo jest ładne :P Ale mnie osobiście też Galeria IX Wieków się podoba... tyle, że nie wiem dlaczego. Po prostu - podoba się i już :shock: :lol:
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

voodoo
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: voodoo » 14 lutego 2007, o 20:32

Mi się podoba bo jest to pierwsza tego typu inwestycja w Kielcach i z wyglądu też jest bardzo ładna :)

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 14 lutego 2007, o 20:37

Ja sie zgodze z maciejem, naprawde dawno w Kielcach nie powstal tak nowoczesny budynek. Projekt extra, mozna by go zaadoptowac pod nowy dworzec kolejowy ewentualnie port lotniczy ;)

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 14 lutego 2007, o 20:42

Aaaa oby projektanci nie zapomnieli o odpowiedniej zabawie swiatlem :) efekt moze byc fantastyczny.

Awatar użytkownika
tom
Kontakt:

Post autor: tom » 14 lutego 2007, o 22:24

Już miały być różne efekty na refleksach w Galerii Krakowskiej. A jak się skończyło to każdy może zobaczyć. Jakoś jestem sceptycznie nastawiony do tego projektu, bardzo mnie natomiast ciekawi ten "nowatorski" odrzucony projekt.
Komisja Rewizyjna czuwa!

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 14 lutego 2007, o 23:32

To że spieprzyli Galerię Krakowską, wcale nie znaczy, że i IX Wieków też muszą zepsuć

Adams931
Kontakt:

Post autor: Adams931 » 15 lutego 2007, o 20:56

Po co wogole dyskusja o nazwie tej galerii? Nie ma znaczenia czy będzie IX Wieków czy Warszawska, jak i tak będzie to tylko nazwa oficjalna.
Kielczanie mają w końcu ogromną słabość do nazywania galerii handlowych od nazw hipermarketów tam się mieszczących. Nie znam ani jednej osoby mówiącej na CH przy Świętokrzyskiej "Galeria ECHO", wszyscy mówią "Tesco" Podobnie jest z Realem i Centrum Radomska, czy choćby z leclerkiem i PŚ.
Dość śmieszna będzie sytuacja, gdy wielką galerię z ponad 100 sklepami ktoś nazwie "Almą" lub "Piotrem i Pawłem", a podejrzewam ze jak ktoś rozpowrzechni taką nawzę, wszyscy zaczną tak mówić, a nazwa "Galeria IX wieków" przejdzie do lamusa.
P.S. Tak w ogole to już spotkałem się z tym, że mój znajomy przeczytał tą nazwę jako "Galeria dziewięć wieków", a nie "Galeria dziewięciu wieków", jak być powinno.
Kielce - moje miejsce na Świecie...

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 15 lutego 2007, o 23:17

Nie sądzę, by nazywali ją po nazwie delikatesów xD Może wreszcie się nauczą mówić poprawnie ^^

Awatar użytkownika
tricky
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: tricky » 15 lutego 2007, o 23:22

Grzesiek pisze:Nie sądzę, by nazywali ją po nazwie delikatesów xD Może wreszcie się nauczą mówić poprawnie ^^
tez mi sie wydaje zeby tak ja nazywali,napewno "utrze" sie jakas nazwa ale nie taka :wink: skoro na GE mowi sie Tesco to moze ta bedzie poprostu Galeria :D

Awatar użytkownika
cm

Post autor: cm » 16 lutego 2007, o 08:33

Adams931 pisze:(...) Nie znam ani jednej osoby mówiącej na CH przy Świętokrzyskiej "Galeria ECHO", wszyscy mówią "Tesco" (...)
To już znasz pierwszą taką osobę :D Ja zawsze mówie o "galerii echo". Natomias faktycznie na real i wszystko inne w okolice mówię "do reala", "o realu", "w realu"....
Adams931 pisze:P.S. Tak w ogole to już spotkałem się z tym, że mój znajomy przeczytał tą nazwę jako "Galeria dziewięć wieków", a nie "Galeria dziewięciu wieków", jak być powinno.
Jestem pewien, że jeśli nazwa się przyjmie, to właśnie w wersji "galeria dziewięć wieków". Tak, jak popularnie nazywana jest przez kielczan ulica IX wieków. Z resztą - pożyjemy, zobaczymy.

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 16 lutego 2007, o 16:08

A może coś starego znajdą koło św. Wojciecha i galeria zmieni nazwę na X wieków :D

Awatar użytkownika
cm

Post autor: cm » 19 lutego 2007, o 10:11

Ale tu ciągle pusto...
Fotka na pamiątkę (mam nadzieję)
Obrazek

A tak na marginesie: czy ktoś pamięta że ten mur wzdłuż ul. Polnej był dłuższy i że było na nim hasło namalowane? (pytanie rzecz jasna do forumowiczów pamiętających lata 80.)

Otóż było tam napisane wielkimi literami białą farbą (były to czasy, kiedy spraje nie były jeszcze w powszechnym użyciu) "PRECZ Z ALKOCHOLEM" (pisownia "CH" oryginalna :D ). W tej postaci było przez wiele (kilka?) lat, a potem ktoś dopisał pod spodem "NA KARTKI" i... władza chyba uznała to za treści polityczne, bo resztkę muru wkrótce wyburzono :D

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 19 lutego 2007, o 16:02

coś mi się obiło o uszy, że MZD planuje wyburzenie tego muru aby móc poszerzyć ulicę Polną. Musi być ona szersza jeśli ma stanąć galeria

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 19 lutego 2007, o 21:22

Ja go nazywam zawsze "Murem Kieleckim" :D

ODPOWIEDZ