Nie, póki co nic nie dostałem. Życzenia swiąteczne były ostatnią korespondencjąlucas pisze: Jarek, a dostałeś może już fakturę z wpłatą, którą mieliśmy dokonać na 31 grudzień 2006?
Kolporter Development (Herby, Sł. Wzgórze, Podkarczówka) [M]
Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1
To pewnie będzie zależało od mieszkańców. Jest co prawda sporo talerzy Cyfry w tamtym rejonie, ale napewno nie wszyscy korzystają z tego typu telewizji. W blokach na Słonecznym na 100 proc. mają kablówkę z UPC więc dla operatora nie będą to duże koszty przeciągnięcia kabla na drugą stronę ulicy.damzaw pisze:Jestem ciekawy jak to będzie z podłączeniem kablówki na Domaniówce, słyszałem, że ludzie którzy tam mieszkają w nowych blokach mają cyfre bo nie mogą podpisać umowy z żadną kablówką. Kablówka, internet czy ktoś wie jak to jest, czy będą z tym problemy?
narta
Temat poruszymy na zebraniu wspólnoty i masz mój głos za kablówką
A internet, można albo radiowy (na Słonecznym jest), z kablówki UPC albo z neostrady.
Łukasz
- Jarek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Dostałem.... Otowrzyłem kopertę i się załamałem. Korekta korekty... już nie potrafię zliczyć która to. A każda kolejna dla mnie mniej czytelna. Ale popodpisywałem i odesłałem. Mam nadzieję, że to już ostatnie korekty...lucas pisze: Jarek, a dostałeś może już fakturę z wpłatą, którą mieliśmy dokonać na 31 grudzień 2006?
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.
Ważne, że cyferki się zgadzająJarek pisze: Dostałem.... Otowrzyłem kopertę i się załamałem. Korekta korekty... już nie potrafię zliczyć która to. A każda kolejna dla mnie mniej czytelna. Ale popodpisywałem i odesłałem. Mam nadzieję, że to już ostatnie korekty...
Byłem dziś na Strycharskiej. Pan Kamil zaprezentował mi drzwi wejściowe do wyboru i zaproponował rozkład punktów elektrycznych. Będzie nawet wideodomofon
Cena za każdy dodatkowy (poza projektem) punkt świetlny to 80 zł, wydaje mi się nieco dużo.
Na plus zaskoczyło mnie, że w standardzie są drzwi antywłamaniowe z atestowanymi zamkami, całość z odpowiednim certyfiaktem. Są co prawda jeszcze bardziej wzmacniane drzwi już za dopłatą odpowiednio 450 zł i 750 zł + VAT ale chyba pozostanę przy standardzie. Do końca miesiąca mam się zastanowić.
Aha, w mieszkaniach będzie gniazdo telewizji kablowej czyli budynki są do tego przystosowane od ręki.
Łukasz
No właśnie czy podłączenie kablówki to nie problem?
Znajomi którzy mieszkają na wojska polskiego w nowym bloku kablówki nie mają żadnej. TPSA niechce dierżawić (nie wiem łączy, studzienek).
Bloki nowe które znajdują się poniżej też chyba nie mają kablówki.
Blok może mieć instalacje ale co jeśli nie ma gdzie jej podłączyć.
Czyżby został tylko tależ??
Może ktoś ma jakieś informacje.
Znajomi którzy mieszkają na wojska polskiego w nowym bloku kablówki nie mają żadnej. TPSA niechce dierżawić (nie wiem łączy, studzienek).
Bloki nowe które znajdują się poniżej też chyba nie mają kablówki.
Blok może mieć instalacje ale co jeśli nie ma gdzie jej podłączyć.
Czyżby został tylko tależ??
Może ktoś ma jakieś informacje.
W blokach na Słonecznym na 100 proc. mają kablówkę z UPC więc dla operatora nie będą to duże koszty przeciągnięcia kabla na drugą stronę ulicy.
Mam jeszcze jedno pytanko.
Jak to jest z odbiorem części wspólnych budynku, czyli korytarze plac wokół budynku itp.
Nie chodzi mi o to jaka jest szerokość korytarzy bo to odbiera nadzór budowlany (chyba), czy też straż pożarna odbiera budynek ze względów bezpieczeństwa pożarowego ale o jakość i estetykę wykonania robót które nie należą do mieszkania a należą do budynku lub jego otoczenia.
Jak to jest z odbiorem części wspólnych budynku, czyli korytarze plac wokół budynku itp.
Nie chodzi mi o to jaka jest szerokość korytarzy bo to odbiera nadzór budowlany (chyba), czy też straż pożarna odbiera budynek ze względów bezpieczeństwa pożarowego ale o jakość i estetykę wykonania robót które nie należą do mieszkania a należą do budynku lub jego otoczenia.
Nie da się tego określić jednoznacznie. Wszystko wyjdzie w praniu. Najpierw trzeba powołać zarząd wspólnoty, potem zatrudnić administratora. Opłaty za części wspólne czyli np światło w garażu, czy woda do podlewania trawników dookoła to będą groszowe sprawy wliczone w tzw. fundusz administracyjny. Wspólnota ustala taki koszt na zebraniu. Np. w mojej wspólnocie fundusz administracyjny to ok. 2,25 zł za metr kw. a fundusz remontowy to 0,50 zł za metr kw.zyzio pisze:Czy nie orientuje się ktoś z przyszłych mieszkańców na ul. Domaniówka 4 jakie będą opłaty związane z utrzymaniem części wspólnych oraz opłaty za ogrzewanie.
Dziękuje za odpowiedzi na temat ogrzewania podłogowego. Chyba zrezygnuje i nie będe montował.
Jeśli chodzi o ogrzewanie to prawdopodobnie będzie opomiarowanie licznikami mierzącymi energię cieplną zużywaną przez dane mieszkanie. Ja przynajmniej tak mam i wiem np jak ilość zużytych przeze mnie GJ (gigadżuli) energii cieplnej (ciepła woda plus ogrzewanie) wpłynie na mój comiesięczny rachunek dostarczany przez administratora budynku. Np obecnie mam 42 metry kw. i w sezonie grzewczym płacę dodatkowo ok. 150 zł/mc za ogrzewanie mieszkania. Oczywiście poza sezonem nie płacę nic. Tylko za wodę (za którą płacę też zimą rzecz jasna), plus jakiś ekwiwalent za ciepłą wodę. Ale to drobne pieniądze są. Także nie ma co się na razie zastanawiać.
Na Domaniówce na pewno za to zapłacimy za windy (ja teraz nie płacę bo nie mam). Nie wiem czy będziemy mieli jakąś ochronę... ja obecnie nie mam i uważam że to zbyteczny wydatek w bloku zaopatrzonym w bramy na piloty, domofony i wideodomofony.
Łukasz
Fajny pomysł z tą wirtualną wspólnotąlucas pisze:A powitać sąsiada1RYSZARD pisze:WITAM WSZYSTKICH SĄSIADÓW Z DOMANIÓWKI 4!!
Dopiero wczoraj dowiedziałem się o istniejącym forum i postanowiłem do Was przyłączyć.Jeszcze tak parę osób i wirtualnie założymy wspólnotę mieszkaniową
Dzięki Lukasz za odpowiedź dot. opłat , troche mnie uspokiłeś bo jak wyliczyłem po poniesieniu wszystkich opłat powinno mi zostać pare złotych na chleb
Pozdro dla Rysia.
Witam sąsiadów.zyzio pisze:Fajny pomysł z tą wirtualną wspólnotąlucas pisze:A powitać sąsiada1RYSZARD pisze:WITAM WSZYSTKICH SĄSIADÓW Z DOMANIÓWKI 4!!
Dopiero wczoraj dowiedziałem się o istniejącym forum i postanowiłem do Was przyłączyć.Jeszcze tak parę osób i wirtualnie założymy wspólnotę mieszkaniową
Można rzec "Mieszkańcy Domaniówka 4 łączcie się"
![]()
Dzięki Lukasz za odpowiedź dot. opłat , troche mnie uspokiłeś bo jak wyliczyłem po poniesieniu wszystkich opłat powinno mi zostać pare złotych na chleb![]()
Pozdro dla Rysia.
Zima jest łagodna to i prace na budowie chyba idą bez opóźnień
Czy ktoś był już na budowie? Podobno można pójść i pooglądać czy zmiany i przesunięcia w ściankach zostały uwzględnione itd.
Ostatnio nie mam czasu na aktualizację galerii. A dla tych co nie wiedzą jest ona tu: http://domaniowka.pcet.pl
Piotrek
Witam domaniówka 4
No właśnie a ja tak czekam i czekam.
Becher ostro atakuje w górę z domaniówką, Czy ktoś wie a może był na budowie i widział jak daleko stoi bloczek bechera od naszego.
No a tą wspólnotę to możemy zawiązać
Ostatnio nie mam czasu na aktualizację galerii. A dla tych co nie wiedzą jest ona tu: http://domaniowka.pcet.pl
No właśnie a ja tak czekam i czekam.
Becher ostro atakuje w górę z domaniówką, Czy ktoś wie a może był na budowie i widział jak daleko stoi bloczek bechera od naszego.
No a tą wspólnotę to możemy zawiązać