No jeżeli to co tutaj piszesz to coś więcej niż tylko domysły to naprawdę szykuje nam się spory postęp w rozwoju miasta zarówno cywilizacyjny jak i ekonomiczny i kulturalny. Teraz z niecierpliwością czekamy na dalsze wieści dotyczące realizacji tychże planów.Ben pisze:Ja nie obrazam rowerzystów jako takich ale w przenosni .Informacje są pewne i tylko czekają na rozstrzygnięcie.Niedawno podawałem różne informacje na tematy różne a związane z Kielcami i wszystkie się sprawdziły choć jeszcze nie są realizowane np.Galeria Warszawska,hotel na Tarnowskiej w trakcie realizacji,wieża widokowa i nowy wygląd placu przy katedrze NMP.
Tramwaj będzie i to na bank.... !!! Kto wie jak dobrze będzie to i operetka będzie .Będzie nowy duży zakład elektroniki przemysłowej i to z bogatym włascicielem......
Kielce - Budowa linii tramwajowej
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1, MeehoweCK, Masmix
.....
Ben !
Obok samego projektu linii '' tramu ''
potrzeba jeszcze - jednoczesnego opracowania ( stworzenia )
tzw . zintegrowanego planu ( projektu ) komunikacji miejskiej
oraz - podmiejskiej .
Czyli - integracja szybkiego oraz ( uwaga ! ) - NOWOCZESNEGO !
tramwaju z liniami - kolejowymi i zredukowanym ( nowoczesnym ! )
taborem - autobusowym ( w '' starym centrum '' np : mikrobusy ) .
Data rozruchu '' tramu '' ( jak piszesz - koniec 2009 roku )
jest realna - ale pod warunkiem rozpoczynania
profesjonalnych prac nad tym wszystkim - w tej chwili ! (
) !
Obok samego projektu linii '' tramu ''
potrzeba jeszcze - jednoczesnego opracowania ( stworzenia )
tzw . zintegrowanego planu ( projektu ) komunikacji miejskiej
oraz - podmiejskiej .
Czyli - integracja szybkiego oraz ( uwaga ! ) - NOWOCZESNEGO !
tramwaju z liniami - kolejowymi i zredukowanym ( nowoczesnym ! )
taborem - autobusowym ( w '' starym centrum '' np : mikrobusy ) .
Data rozruchu '' tramu '' ( jak piszesz - koniec 2009 roku )
jest realna - ale pod warunkiem rozpoczynania
profesjonalnych prac nad tym wszystkim - w tej chwili ! (
A w tej chwili cisza... Ja to czekam na środową rozmowę z prezydentem na antenie radia Fama - wysłałem maila do radia z pytaniami do pana Lubawskiego o tramwaje i takie tam, może przeczytają go na antenie, albo chociaż coś z niego wybiorą. Środowe rozmowy trwają przecież po około pół godziny, więc jest szansa 
-
msz1
- Ranga: Kierownik budowy ;)
O której godzinie są te rozmowy?Grzesiek pisze:A w tej chwili cisza... Ja to czekam na środową rozmowę z prezydentem na antenie radia Fama - wysłałem maila do radia z pytaniami do pana Lubawskiego o tramwaje i takie tam, może przeczytają go na antenie, albo chociaż coś z niego wybiorą. Środowe rozmowy trwają przecież po około pół godziny, więc jest szansa