Echo Investment - Astra Office Park, Al. Solidarności
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
Ja bym sie zdecydowanie nie zgodził. Projekt jak dla mnie jest dobry. Takie realizacje to klasa wyzej nad szklem refleksyjnym itp. U nas moze przez to wywoluje takie reakcje, ze to pierwsza tego typu architektura nowobudowana.voodoo pisze:Projektanci Office Parku stawiali raczej na funkcjonalność tych budynków a wygląd to dla nich rzecz drugoplanowa-niestety
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Mnie tam się podoba, chociaż widziałbym te biurowce bliżej ulicy.
Tak w ogóle to nie trzeba takiej zabudowy w Kielcach porównywać z zabudową w Warszawie. Lepiej spójrzmy ile nowych biurowców buduje się w miastach wielkości Kielc. Myślę, że jeśli chodzi o ilość powierzchni biurowych wśród miast 200 tysięcznych to jesteśmy w czołówce.
Tak w ogóle to nie trzeba takiej zabudowy w Kielcach porównywać z zabudową w Warszawie. Lepiej spójrzmy ile nowych biurowców buduje się w miastach wielkości Kielc. Myślę, że jeśli chodzi o ilość powierzchni biurowych wśród miast 200 tysięcznych to jesteśmy w czołówce.
-
maciej
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Teraz właściwie dopiero zaczyna się "zabawa"
Mam na myśli że od wykończenia będzie zależało czy można te budynki zaliczyć do udanych czy nie. Jeśli skopią, to będziemy mieli trzy klocki, jeśli natomiast przyłożą się do detali to zabudowa tej części al. Solidarności wzbogaci się o 3 bardzo eleganckie, proste (nie prostackie) i nowoczesne biurowce. I nie wydaje mi się żeby jeden duży biurowiec robił lepsze wrażenie od 3 mniejszych, a wręcz przeciwnie - 3 małe lepiej uzupełnią nieużytki tej części ulicy.

Biurowce firm-gigantów
Największe firmy mające siedziby w Kielcach przeprowadzą się za kilka miesięcy do nowych budynków.
W Kielcach zostaną wkrótce oddane do użytku cztery duże, nowoczesne biurowce. Znajdą się w nich siedziby firm należących do biznesmena Michała Sołowowa oraz Grupy Kapitałowej Kolporter.
(...)
OFFICE PARK JESIENIĄ
Nieco później, jesienią, przy al. Solidarności zostaną oddane do użytku trzy sześciokondygnacyjne biurowce, w których siedzibę będą miały firmy należące do biznesmena Michała Sołowowa: Barlinek S.A., Cersanit S.A., Est-On Property Management Sp. z o.o., Echo Investment S.A. i North Fish Polska Sp. z o.o.
- Łączna kubatura budynków Office Park wyniesie prawie 79 tysięcy metrów sześciennych, a powierzchnia 18,1 tysięcy metrów kwadratowych. W biurowcach będzie pracowało około 700 osób - informuje Wojciech Gepner, public relations manager Echo Investment S.A.
Obecnie siedziby spółek Michała Sołowowa znajdują się w dzierżawionym od Polmo-SHL biurowcu przy ul. Zagnańskiej.