Echo Investment - Astra Office Park, Al. Solidarności

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
tricky
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: tricky » 19 stycznia 2007, o 17:35

no ale biorac pod uwage ogolna architekture to takie 3 "klocki" :( na pewno nie beda szokowaly swoim wygladem

voodoo
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: voodoo » 19 stycznia 2007, o 17:41

Projektanci Office Parku stawiali raczej na funkcjonalność tych budynków a wygląd to dla nich rzecz drugoplanowa-niestety

Detvin

Post autor: Detvin » 19 stycznia 2007, o 18:49

Jak dla mnie te trzy ''klocki'' mogły by byc jako jeden wysoki i nowoczesny budynek. Ale są jakie są i trzeba się już z tym pogodzic. Mimo wszystko robi się bardzo ciekawa okolica.

Awatar użytkownika
Sirek1
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: Sirek1 » 19 stycznia 2007, o 20:38

Na zdjęciach Detvina widać doskonale że "sąsiedzi" nie zaszkodzili Biurowcowi Exbudu, a wręcz przeciwnie dopiero teraz widać urodę tej budowli :wink:

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 19 stycznia 2007, o 20:55

voodoo pisze:Projektanci Office Parku stawiali raczej na funkcjonalność tych budynków a wygląd to dla nich rzecz drugoplanowa-niestety
Ja bym sie zdecydowanie nie zgodził. Projekt jak dla mnie jest dobry. Takie realizacje to klasa wyzej nad szklem refleksyjnym itp. U nas moze przez to wywoluje takie reakcje, ze to pierwsza tego typu architektura nowobudowana.

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 19 stycznia 2007, o 21:07

Mnie tam się podoba, chociaż widziałbym te biurowce bliżej ulicy.
Tak w ogóle to nie trzeba takiej zabudowy w Kielcach porównywać z zabudową w Warszawie. Lepiej spójrzmy ile nowych biurowców buduje się w miastach wielkości Kielc. Myślę, że jeśli chodzi o ilość powierzchni biurowych wśród miast 200 tysięcznych to jesteśmy w czołówce.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 19 stycznia 2007, o 21:13

AR pisze:Myślę, że jeśli chodzi o ilość powierzchni biurowych wśród miast 200 tysięcznych to jesteśmy w czołówce.
Podsumowujac 2007 rok bedziemy numerem 1 :)

maciej

Post autor: maciej » 20 stycznia 2007, o 17:23

Teraz właściwie dopiero zaczyna się "zabawa" ;) Mam na myśli że od wykończenia będzie zależało czy można te budynki zaliczyć do udanych czy nie. Jeśli skopią, to będziemy mieli trzy klocki, jeśli natomiast przyłożą się do detali to zabudowa tej części al. Solidarności wzbogaci się o 3 bardzo eleganckie, proste (nie prostackie) i nowoczesne biurowce. I nie wydaje mi się żeby jeden duży biurowiec robił lepsze wrażenie od 3 mniejszych, a wręcz przeciwnie - 3 małe lepiej uzupełnią nieużytki tej części ulicy.

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 21 stycznia 2007, o 02:12

...oby "cztery" małe 8)

Awatar użytkownika
tricky

Post autor: tricky » 21 stycznia 2007, o 10:17

AR pisze:Myślę, że jeśli chodzi o ilość powierzchni biurowych wśród miast 200 tysięcznych to jesteśmy w czołówce.
teraz powstaje OP biurowiec Kolportera,Becher, ale kiedy one beda oddane do uzytku to juz chyba nie ma zadnych kolejnych inwetsycji biurowych :(

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 21 stycznia 2007, o 10:47

Beda. Na pewno nie tak duze jak te, ale beda :)

Awatar użytkownika
tricky

Post autor: tricky » 21 stycznia 2007, o 11:19

autor pisze:Beda. Na pewno nie tak duze jak te, ale beda :)
moze pojawi sie jakis inwestor ktory wybuduje biurowiec tylko po to zeby wynajmowac powierzchnie mniejszym firmom :roll:

voodoo

Post autor: voodoo » 21 stycznia 2007, o 14:08

Czytałem w Gazecie Wyborczej w jakimś dodatku że na biurowce inwestorzy nie szukają już tak bardzo terenów w dużych miastach lecz w mniejszych więc może i do Kielc jakiś trafi

Awatar użytkownika
Sirek1

Post autor: Sirek1 » 25 stycznia 2007, o 15:08

Obrazek
Biurowce firm-gigantów

Największe firmy mające siedziby w Kielcach przeprowadzą się za kilka miesięcy do nowych budynków.

W Kielcach zostaną wkrótce oddane do użytku cztery duże, nowoczesne biurowce. Znajdą się w nich siedziby firm należących do biznesmena Michała Sołowowa oraz Grupy Kapitałowej Kolporter.
(...)

OFFICE PARK JESIENIĄ

Nieco później, jesienią, przy al. Solidarności zostaną oddane do użytku trzy sześciokondygnacyjne biurowce, w których siedzibę będą miały firmy należące do biznesmena Michała Sołowowa: Barlinek S.A., Cersanit S.A., Est-On Property Management Sp. z o.o., Echo Investment S.A. i North Fish Polska Sp. z o.o.

- Łączna kubatura budynków Office Park wyniesie prawie 79 tysięcy metrów sześciennych, a powierzchnia 18,1 tysięcy metrów kwadratowych. W biurowcach będzie pracowało około 700 osób - informuje Wojciech Gepner, public relations manager Echo Investment S.A.

Obecnie siedziby spółek Michała Sołowowa znajdują się w dzierżawionym od Polmo-SHL biurowcu przy ul. Zagnańskiej.

:arrow: http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... tokrzyskie

Boss

Post autor: Boss » 25 stycznia 2007, o 15:50

a czwarty biurowiec przy dawnej manifestu a obecnej solidarności kiedy powstanie :roll: :?:
na pierwszy "rzut oka" na te nartykuł ucieszyłem sie że powstanie 4 biurowiec przy solidarnosci(manifetu) ale to jednak chodzi o biurowiec kolportera :cry:
CK|PL|EU

ODPOWIEDZ