Centrum Tenisowe Roko - ul. Jurajska 1/Kaznowskiego

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

tokade

Post autor: tokade » 25 października 2006, o 20:29

autor pisze:Z bezpieczeństwem jest tak, ze przy SP 25 zbieraly sie (przynajmniej kiedys) grupy mlodziezy, jednak pewnym jest, ze gdyby na tym terenie wybudowano park to mieszkancy sami by sobie pluli w twarz, bo na 100% mielibysmy identyczną sytuację jak w parku na Śliowicach I.
Młodzież będzie się zbierać jak nie w praku to pod blokami. Z tego co widzę nadal siedzą pod szkołą, ale nie zauważyłam, żeby byli szkodliwi, darli się, czy rozrabiali.
autor pisze:Poza tym na przyjazd na korty i inne atrakcje sportowe nie moze sobie pozwolic kazdy, wiec akurat docelowa grupa uzytkownikow powinna byc dla mieszkancow bardziej pozadana niz uzytkownicy parku.
Spoko, popierajmy inwestycje dla VIP-ów! Cóż, my, szarzy ludzie, możemy tylko popatrzeć jak się elita bawi.

Rubi23

Post autor: Rubi23 » 26 października 2006, o 00:10

jsli chodzi o bandytyzm na osiedlu i chec izolowania sie przez mieszkańców bloku na tektonicznej to raczej przez młodych gniewnych z malikowa oraz parkujace na wewnetrznym dziedzincu samochody mieszkańców innych bloków

a co do wspominanego tu parku na slichowicach 1 to niewiem ile mieszkacie na tym osiedlu ale ja pamietam czasy jak za nim prawie nic niebyło i wtedy była bandziorka a teraz grupy małolatów siedza bo niemaja innej alternatywy budowanie krtów tenisowych z wejsciowka za 70 zł to niedlanich ani nie dla wiekszosci zwykłych mieszkańców tego osiedla argument o specyficznej klienteli która bedzie odwiedzac to miejsce jakos mnie nie rusza bo zasadniczo w d... mam gdzie grają a wolałbym z dzieckiem wyjsc na spacer na jakies alejki

voodoo
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: voodoo » 26 października 2006, o 13:01

Rubi23 pisze: a co do wspominanego tu parku na slichowicach 1 to niewiem ile mieszkacie na tym osiedlu ale ja pamietam czasy jak za nim prawie nic niebyło i wtedy była bandziorka a teraz grupy małolatów siedza bo niemaja innej alternatywy
Nie wiem gdzie tu u nas na Ślichowicach 1 bandziorka była :shock:

Gość

Post autor: Gość » 26 października 2006, o 18:52

no była była jakies 6 lat temu kiedy to echo pisało o orle w artykułach na pierwszej stronie były tez wymuszenia od sklepikarzy była spalona budka z piwem a jej własciciel pobity była brac hotelarska z puscha i kowalczewskiego przedsiadująca w okolicach sklepu dolny i przedszkola
działo sie działo teraz juz raczej wszyscy powyrastali z tego

j'k
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: j'k » 3 listopada 2006, o 17:34

Opis centrum...

http://www.tenis.kielce.pl/?ppg=start

Galeria...

http://www.tenis.kielce.pl/?ppg=galeria

W dzisiejszym Echu Dnia jest reklama kompleksu (nieduża) z zaproszeniem do odwiedzin.

Awatar użytkownika
Gandalf
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: Gandalf » 3 listopada 2006, o 18:41

Powiem krótko: w środku wygląda lepiej niż na zewnątrz. :P

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 3 listopada 2006, o 19:27

Po prostu hala :) też nie ma się czym zachwycać - bardziej ineterowałaby mnie część zaplecza - szatnie, łazienki :)
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

Awatar użytkownika
Sirek1
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: Sirek1 » 8 listopada 2006, o 23:02

Ciekawe kto ten obiekt dopuścił do użytkowania :shock: :?: Dziś przechodziłem obok i parking w rozsypce układają kostkę, na dachu docinali blachę i zakładali obróbki blacharskie, teren wokół budynku jeszcze niezagospodarowany, dobudówka z tyłu (przodu :( )budynku w stanie niewykończonym. Jednym słowem plac budowy pełną parą.

tokade

Post autor: tokade » 9 listopada 2006, o 10:13

a ja przez nich nie miałam wczoraj ciepłej wody wieczorem, bo mpec coś tam w rurach grzebie:)
Plac budowy wygląda świetnie. Pomogła im zima. Błoto po kolana nawet na chodniku obok. BRRR

Awatar użytkownika
Sirek1

Post autor: Sirek1 » 18 listopada 2006, o 09:35

Obrazek
Rura ciepłownicza na Ślichowicach już bezpieczna
joge2006-11-17, ostatnia aktualizacja 2006-11-17 21:04

Właściciel kompleksu sportowo-rekreacyjnego na Ślichowicach zmienił projekt. Tam, gdzie miała być droga, będzie teren zielony. Ta zmiana sprawi, że rura ciepłownicza, która przebiega przez nieruchomość, będzie bezpieczna.
Miesiąc temu nadzór budowlany wstrzymał inwestycje na tym odcinku, bo Miejskie Przedsiębiorstwo Energetyki Cieplnej w Kielcach zgłosiło zastrzeżenia. Podczas robót ziemnych okazało się, że rura ciepłownicza ułożona jest bardzo płytko pod ziemią i uszkodziła ją koparka. MPEC interweniował w nadzorze budowlanym, zażądał wstrzymania inwestycji z obawy, że może dojść do awarii, która tuż przed sezonem grzewczym na kilka dni wyłączy z dostawy wody większą część Ślichowic. Nadzór budowę na tym odcinku wstrzymał, a teraz chce sprawę umorzyć. - Inwestor uzgodnił z MPEC warunki, które pozwolą na bezpieczne funkcjonowanie ich urządzeń. Zastosował się do ich zaleceń, a kilka dni temu wystąpił do nas o umorzenie postępowania o wstrzymaniu inwestycji. Wydamy pozytywną decyzje, bo nie ma sensu dalej blokować przedsięwzięcia - tłumaczy Wiesław Krzyk, powiatowy inspektor nadzoru budowlanego w Kielcach.

- Potwierdziły się nasze obawy, że to podczas zagospodarowywania działki zbyt dużo ziemi wybrano i dlatego ciepłociąg został uszkodzony - mówi Jan Karwasiński, dyrektor techniczny MPEC. Dodaje, że w związku z tym nakazano inwestorowi, by zabezpieczył sieć ciepłowniczą. - Na całym jej przebiegu mają zostać usypane skarpy ziemi, tak by sieci nie zagrażały żadne uszkodzenia, czy to mechaniczne czy wynikające z warunków pogodowych - podkreśla dyrektor Karwasiński.
:arrow: http://miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255,3742585.html

Oskar
Kontakt:

Post autor: Oskar » 25 listopada 2006, o 21:46

Obrazek Obrazek

voodoo

Post autor: voodoo » 13 stycznia 2007, o 13:47

Trwają prace nad kortami na zewnątrz kompleksu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 15 lutego 2007, o 23:04

Obrazek

Bardzo duzo widac xD

voodoo

Post autor: voodoo » 16 lutego 2007, o 08:53

Czy wie ktoś kiedy ma sie zacząc drugi etap?? Bo na razie wygląda to tragicznie a cały teren wokół jeszcze gorzej :?

voodoo

Post autor: voodoo » 1 kwietnia 2007, o 13:42

Te korty, które mają być na zewnątrz są współfinansowane z Unii jest tablica która to potwierdza ale zapomniałem jej fotki zrobić. Zdjęcia z budowy kortów na zewnątrz:
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ