Ogólnie ogólne
Moderatorzy: Autor, sueno, Daniel, Sirek1
- Jarek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
O super! Własnie mi tego brakowało, bo zastanawiałem się co mi powycinali przy stacji Orlenu od trony osiedlaKiba69 pisze:Ta fotka mi sie bardzo spodobala ostatnio jak przegladalem galerie zdjec na stronie UM, na niej najbardziej widac jak nasze "Klerykowo" sie rozwijaprzydala by sie aktualna fotka dla porownania.
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.
-
Oskar
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- Kontakt:

I LO im. Śniadeckiego w Kielcach najwyżej w rankingu polskich szkół ponadgimnazjalnych
II LO im. Śniadeckiego w Kielcach zajęło najwyższe miejsce spośród świętokrzyskich placówek w "Rankingu szkół ponadgimnazjalnych 2007", tradycyjnie opublikowanym przez "Rzeczpospolitą" i "Perspektywy".
To kieleckie liceum uplasowało się najwyżej pierwszy raz od czterech lat - w 2003 roku było 21. w Polsce, a I LO im. Żeromskiego w Kielcach - 24. Teraz "Żeromski" zajął 50. miejsce, najgorsze od czterech lat, choć jeszcze dwa lata temu był 16. w kraju.
Pozostałe świętokrzyskie szkoły ponadgimnazjalne sklasyfikowano dużo niżej. Zadowoleni mogą być uczniowie i pedagodzy z kieleckiego LO im. św. Królowej Jadwigi - debiutujące w rankingu liceum zajęło 118. miejsce, co dało mu czwarte miejsce w województwie.
Wygrało, już po raz czwarty z rzędu, XIII LO w Szczecinie.
Świętokrzyskie w "Rankingu szkół ponadgimnazjalnych 2007" "Rzeczpospolitej" i "Perspektyw":
44. (w ubiegłym roku 96.) - II LO im. Śniadeckiego w Kielcach; 50. (44.) - I LO im. Żeromskiego w Kielcach; 117. (348.) - II LO im. Staszica w Starachowicach; 118. (-) - LO im. św. Jadwigi Królowej w Kielcach; 128. (125.) - I LO Collegium Gostomianum w Sandomierzu; 137. (169.) - IV LO im. Sawickiej w Kielcach; 169. (378.) - Zespół Szkół nr 2 w Opatowie; 184. (203.) - LO im. Curie-Skłodowskiej w Kazimierzy Wielkiej; 207. (188.) - I LO im. gen. Sikorskiego we Włoszczowie; 238. (151.) - I LO im. Słowackiego w Skarżysku-Kamiennej; 258. (-) - ZSP nr 2 we Włoszczowie; 261. (247.) - VI LO im. Słowackiego w Kielcach; 268. (-) - ZS Rolniczych w Sichowie Dużym (Rytwiany); 270. (137.) - III LO im. Broniewskiego w Ostrowcu; 332. (167.) - I LO im. Kościuszki w Starachowicach; 342. (-) - ZS Rolniczych w Cudzynowicach (Kazimierza Wielka); 346. (-) - LO im. kard. Wyszyńskiego w Staszowie. Sklasyfikowano 378 szkół.
A Wy tak na spotkaniu narzekaliście, że nas tylu z tego Śniadka