Inwestycje zakończone.
Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1
-
Oskar
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
-
Kontakt:
-
zuzka
czy ktoś wie dlaczego na stronie kolportera w dalszym ciągu widnieją jako wolne, mieszkania które są już sprzedane??
Czy oni nie aktualizują strony??
-
j'k
- Ranga: Kierownik budowy ;)
zuzka pisze:czy ktoś wie dlaczego na stronie kolportera w dalszym ciągu widnieją jako wolne, mieszkania które są już sprzedane??
Czy oni nie aktualizują strony??
Mieszkania są "zarezerwowane" umową przedwstępną.
W pierwszym etapie Panoramy dość długo niektóre mieszkania już zarezerwowane widniały jako "wolne" tylko dlatego, że ktoś dość długo załatwiał formalności kredytu bankowego, jak załatwił to "wolne" zmieniało się na "sprzedane". W 2 etapie kredyt można brać dopiero w marcu, jak Kolporter bedzie miał pozwolenie na budowe. Ludzie jak wezmą kredyt to zmieni się "wolne" na "sprzedane".
-
Jarek
Nie wiem cyz ktoś widział - na stronie mieszkania.kolporter.pl wyszukiwarka mieszkań się pojawiła

Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.
-
Oskar
-
Kontakt:
Masz na myśli tą, o której mowa od kilku postów czy może coś nowego czego nie widzę

-
Jarek
Oskar pisze:Masz na myśli tą, o której mowa od kilku postów czy może coś nowego czego nie widzę

Hmmm, osobno są oznaczenie "sprzedane" a osobną sprawą jest wyszukiwarka z możliwością definicji metrażu, balkonu itp. Ja nie widzę żeby ktoś wcześniej o tej funkcjonalnosci pisał.

-
Oskar
-
Kontakt:
Jarek pisze:Hmmm, osobno są oznaczenie "sprzedane" a osobną sprawą jest wyszukiwarka z możliwością definicji metrażu, balkonu itp. Ja nie widzę żeby ktoś wcześniej o tej funkcjonalnosci pisał.

Przyjrzyj się dobrze

To nie miało zabrzmieć zgryźliwie
Jak nic w wyszukiwarce nie wpiszesz to wyskakują 83 mieszkania, wszystkie wolne i o tym właśnie mowa.
-
Sirek1
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
autor: Sirek1 » 14 stycznia 2007, o 11:54
Ceny mieszkań rosną i nadal będą rosnąć
[...]
Mieszkania budowane przez kieleckich developerów sprzedają się błyskawicznie. Jeden z największych - Kolporter Development - w ciągu kilku dni od rozpoczęcia przyjmowania zamówień na II etap osiedla Panorama ma już sprzedanych połowę z 83 mieszkań przewidzianych do oddania do użytku latem 2008 roku.
[...]
- Rozpoczęliśmy sprzedaż mieszkań II etapu osiedla Panorama, na który składają się 3 bloki 3-piętrowe z windami. Rzeczywiście, popyt przerósł nasze oczekiwania - mówi Daniel Sztobryn, prezes Kolportera Development. - Oferujemy mieszkania dwu- i trzypokojowe od 42 metrów kwadratowych do 70 metrów kwadratowych oraz trzy apartamenty pięciopokojowe. Cena wynosi od 3550 do 3800 złotych brutto za metr kwadratowy. Do tego trzeba doliczyć co najmniej kilkaset złotych za metr na wykończenie i dodatkowe kilkanaście tysięcy - na miejsce garażowe.
Artur POTACZAŁA
-
Jarek
Sirek1 pisze:Do tego trzeba doliczyć co najmniej kilkaset złotych za metr na wykończenie i dodatkowe kilkanaście tysięcy - na miejsce garażowe.
A te ceny odnośnie miejsca garażowego nie wiem skąd się p. Arturowi wzieły. O ile dobrze pamiętam, to miejsce postojowe przed blokiem to 5k, miejsce garażowe to 25k.
-
Jarek
Powrocie tradycyjnie skierowałem się na budowę i muszę przyznać że jestem zadowolony z postępów

Dziś zdjęcia dwa - ogólnie trzy budynki i dodatkowo do archiwum mój blok

Na zdjeciach średnio widać, ale parter i pierwsze piętro w środkowym bloku już mają okna.

-
hey
Myślę,że jedną z kolejnych inwestycji Kolportera będzie przebudowa starej siedziby przy Strycharskiej na mieszkania.
-
damzaw
autor: damzaw » 16 stycznia 2007, o 20:28
Witam
Mam pytanko: Czy ktoś wie jak na Domaniówce będzie zagospodarowany teren?
Bo to że teren będzie ogrodzony i będzie droga ppoż no to ok. ale czy będzie oświetlenie i gdzie, chodzi mi o jakiś szczegółowy plan zagospodarowania terenu.
-
Jarek
Wielki plus dla Kolportera. Wczoraj zadzwonił pan i zaprosił mnie dziś na wybó drzwi i ew. poprawki w elektryce. Nie byłoby może w tym nic dziwnego, ale zamiast drzwi płycinowych z wkładką, w standardzie dali drzwi antywłamaniowe i do wyboru ew. dwa zamienniki z dopłatą 450 i 700 PLN/netto.
Jak dla mnie to oszczędność rzędu 1,5k, bo tyle myślałem żeby przeznaczyć na drzwi.
Oby tak dalej!
-
Milena
autor: Milena » 17 stycznia 2007, o 11:33
Jarek pisze:Wielki plus dla Kolportera. Wczoraj zadzwonił pan i zaprosił mnie dziś na wybó drzwi i ew. poprawki w elektryce. Nie byłoby może w tym nic dziwnego, ale zamiast drzwi płycinowych z wkładką, w standardzie dali drzwi antywłamaniowe i do wyboru ew. dwa zamienniki z dopłatą 450 i 700 PLN/netto.
Jak dla mnie to oszczędność rzędu 1,5k, bo tyle myślałem żeby przeznaczyć na drzwi.
Oby tak dalej!
My już oddaliśmy nasz projekt elektryki, ale drzwi jeszcze nie wybieraliśmy.
Fajnie Jarku, że wkleiłeś aktualne zdjęcia, ja ostanio nie mam czasu, aby tam pojechać

Cieszę się, że w tym roku zima nie dopisuje, prace na budowie postępują bardzo szybko.
Pozdrawiam
-
lucas
Jarek pisze:Wielki plus dla Kolportera. Wczoraj zadzwonił pan i zaprosił mnie dziś na wybó drzwi i ew. poprawki w elektryce. Nie byłoby może w tym nic dziwnego, ale zamiast drzwi płycinowych z wkładką, w standardzie dali drzwi antywłamaniowe i do wyboru ew. dwa zamienniki z dopłatą 450 i 700 PLN/netto.
Oby tak dalej!
A widzisz, a do mnie jeszcze nie dzwonili w tej sprawie
Jarek, a dostałeś może już fakturę z wpłatą, którą mieliśmy dokonać na 31 grudzień 2006? Do tej pory te faktury przychodziły dość szybko, a tej jeszcze nie dostałem?
Łukasz