Najlepiej jakby byli przedstawiciele firm budowlanych i developerskichb@rtek pisze:Miło, że trafił nam się ekspertPrzydałby się nam jeszcze kilku w różnych dziedzinach, a wtedy wiedzielibyśmy więcej
Echo Investment - Astra Office Park, Al. Solidarności
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
-
msz1
- Ranga: Kierownik budowy ;)
A z czego będzie ta okładzina elewacyjna wykonana? Czy to będą płyty granitowe jak np: na Babka Tower w Warszawie?lekomin pisze:Otwierać się mają jedynie do mycia. Zobaczycie jak będzie wyglądał efekt końcowy, z okładzinami i kamieniemEcho przykłada straszną uwagę do tzw. koncepcji architektonicznej. I bardzo dobrze, bo to ich pieniądze, i ich siedziba.
-
maciej
- Ranga: Kierownik budowy ;)
To i ja pozwolę sobie wykorzystać nowego forumowego speca
Mianowicie chodzi mi o te, hm... zaślepki? Nie wiem jak to nazwać, poniżej samych okien są te szare panele, które stanowią w zasadzie dużą częśc elewacji. Czego się najbardziej przy tym projekcie obawiam to właśnie tego że "to szare" będzie wyglądało jak w przypadku np. Citi Parku...

To jest system fasadowy, tzn. że słupy wiszą na specjalnych stalowych łapach, przymocowanych do stropu. Do tych słupów przymocowane są w poziomie rygle. W kwatery stworzone przez pionowe słupy i poziome rygle wkłada się szkło.
To "szare" to jest nieprzezierny panel. Bo jak się zastanowisz, to gdyby było tam zwykłe szkło, to widać byłoby strop.. a tak wrzuca się taki panel, i wygląda to dużo bardziej estetycznie.
Na Echu nie stosuje się systemu aluminium fasadowego a aluminium drzwiowe, tzn. aluminiowe okna wbudowuje się w otwory z żelbetu. Stosuje się oczywiście stalowe wzmocnienia.
Na echu nie będzie paneli w fasadzie. Tuż pod oknami będzie okładzina, a "obwódki" będą w kamieniu. Bardzo trudno to wytłumaczyć, nie patrząc na rysunki, więc uzbrojcie się w cierpliwość. Gdzieś tak w lutym - marcu będzie wszystko skończone
To "szare" to jest nieprzezierny panel. Bo jak się zastanowisz, to gdyby było tam zwykłe szkło, to widać byłoby strop.. a tak wrzuca się taki panel, i wygląda to dużo bardziej estetycznie.
Na Echu nie stosuje się systemu aluminium fasadowego a aluminium drzwiowe, tzn. aluminiowe okna wbudowuje się w otwory z żelbetu. Stosuje się oczywiście stalowe wzmocnienia.
Na echu nie będzie paneli w fasadzie. Tuż pod oknami będzie okładzina, a "obwódki" będą w kamieniu. Bardzo trudno to wytłumaczyć, nie patrząc na rysunki, więc uzbrojcie się w cierpliwość. Gdzieś tak w lutym - marcu będzie wszystko skończone
-
maju
- Kontakt:
witamy fachowca...
widze ,że merytoryczny poziom forum się nam podnosi... i gut
, no to witam serdecznie 
Uffff, ja sie balem, ze jest inaczaj, ale zdecydowanie mnie uspokoiles. Elewacja jest z piaskowca?lekomin pisze:Echo przykłada straszną uwagę do tzw. koncepcji architektonicznej. I bardzo dobrze, bo to ich pieniądze, i ich siedziba.
PS. Gdybys mial jakies zdjecia z wnetrz obiektow to ja bym z checia zamiescil na stronie!
Dzieki za wypowiedzi!