Inwestycje PSS "Społem" - Kielce
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
-
maju
- Kontakt:
naPiS Tęcza
kolorowy, mieniący się , w kolorach Parady Równości napis Tęcza jest już od pewnego czasu....na znajomych ,którym pokazywałem Kielce zrobił nie mniejsze wrażenie niż Pomnik pomordowanym na Plantach Żydom, tablice na Kadzielni itp. Podobno Post-modernizm pełną gębą
Kadzielnia, Wzgórze Zamkowe i okolice wraz z Sienkiewicza też sie podobały , ale nie tak
Kadzielnia, Wzgórze Zamkowe i okolice wraz z Sienkiewicza też sie podobały , ale nie tak
Re: Inwestycje Społem Kielce
Wreszcie PSS Społem udało się wykupic lokal, dzieki czemu to zamierzenie bedzie realizowane.heysel pisze:2) W miejscu baru Smak na Sienkiewicza ma powstać restauracja nawiązująca do XIX wiecznych Kielc.
Radio Kielce pisze:Miasto sprzedało dwa lokale użytkowe przy ulicy Sienkiewicza w Kielcach. Chodzi o Bar Smak, który kupiło PSS Społem, w ręce najemcy powędrował też lokal w którym mieści się agencja Orbisu. Akt notarialny w sprawie sprzedaży obiektu dla biura podróży podpisano dzisiaj. Transakcje oznaczają m.in: że nieruchomości znajdujące się przy głównej ulicy miasta zostaną wyremontowane - uważa Jerzy Mielnik z kielcekiego ratusza.
Radio Kielce
- Jarek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
ehhh tydzień nieobecności i takie dobre informacjeautor pisze:Miasto sprzedało dwa lokale użytkowe przy ulicy Sienkiewicza w Kielcach. Chodzi o Bar Smak, który kupiło PSS Społem, w ręce najemcy powędrował też lokal w którym mieści się agencja Orbisu. Akt notarialny w sprawie sprzedaży obiektu dla biura podróży podpisano dzisiaj. Transakcje oznaczają m.in: że nieruchomości znajdujące się przy głównej ulicy miasta zostaną wyremontowane - uważa Jerzy Mielnik z kielcekiego ratusza.
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.
Kamienica, w której mieści się Orbis ma chyba najgorszą elewację ze wszystkich kamienic na Sienkiewicza. Niedawno napisałem do Echa,żeby zajęli się sprawą usunięcia ze ściany tej kamienicy tego urządzenia,które miało być informacją turystyczną i można było z niego wysyłać smsy ale od kilku lat jest zepsute.
-
Oskar
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- Kontakt:
W środku zaczęli remont.autor pisze:Wreszcie PSS Społem udało się wykupic lokal, dzieki czemu to zamierzenie bedzie realizowane.heysel pisze:2) W miejscu baru Smak na Sienkiewicza ma powstać restauracja nawiązująca do XIX wiecznych Kielc.
Radio Kielce pisze:Miasto sprzedało dwa lokale użytkowe przy ulicy Sienkiewicza w Kielcach. Chodzi o Bar Smak, który kupiło PSS Społem, w ręce najemcy powędrował też lokal w którym mieści się agencja Orbisu. Akt notarialny w sprawie sprzedaży obiektu dla biura podróży podpisano dzisiaj. Transakcje oznaczają m.in: że nieruchomości znajdujące się przy głównej ulicy miasta zostaną wyremontowane - uważa Jerzy Mielnik z kielcekiego ratusza.
Radio Kielce

Kielecki deptak bez Smaku
marc, 12-04-2007Rozpoczął się remont jednego z najsłynniejszych lokali gastronomicznych w Kielcach - należącego do PSS "Społem" baru Smak przy ul. Sienkiewicza 13.
- Będzie tam bar restauracyjny i cukiernia. Wystrój lokalu ma umownie nawiązywać do dawnych Kielc - mówi Wiesław Berka, dyrektor do spraw administracji Powszechnej Spółdzielni Spożywców "Społem". Na razie nie wiadomo, jak nowy lokal będzie się nazywał. - Zastanawialiśmy się nad nazwą "Royal", bo taka restauracja działała przed wojną w Kielcach. Ale decyzji jeszcze nie ma - mówi Berka. Na pewno miejsce to zmieni się nie do poznania. Przed godz. 17 będzie barem samoobsługowym. Wieczorem ma się zamieniać w restaurację. Pierwotnie planowano, że remont potrwa do końca czerwca. - Niestety przedłużają się negocjacje z mieszkańcami kamienicy. Mamy kłopoty nawet z uzyskaniem zgody na remont elewacji na kondygnacjach nad restauracją - tłumaczy Berka. - Myślę jednak, że prace uda się zakończyć w lipcu - dodaje.
Nie wydaje mi sie, ze cala. Pewnie beda robic cos, co nieco wejdzie na linie powyzej parteru. A nazwa Royal chyba pasujevoodoo pisze:Fajnie bo reprezentatywnie nie wyglądał ten bar a do tego wyremontują kolejną całą kamienicę
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2007, o 20:12 przez Autor, łącznie zmieniany 2 razy.