Stadion piłkarski - ul. Ściegiennego

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
CKfan
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: CKfan » 19 grudnia 2006, o 18:22

Krzesełka to na mecz z Armenią, ale telebim to mam nadzieje, że na stałe i że będzie odpowiedniej wielkości, aby dało się coś zobaczyć z drugiego rogu stadionu
Sorry, takiego mamy prezydenta...

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 19 grudnia 2006, o 19:21

"Na stadionie pojawi się też telebim, który powinien ucieszyć kibiców oczekujących na jak najwięcej informacji dotyczących meczu i drużyn" - oby ten telebim wyświetlał obraz z meczu a nie tylko informacje z meczu 8) ...coś boję się, że ten telebim nie będzie na razie na stałe :-/

Awatar użytkownika
CKfan

Post autor: CKfan » 19 grudnia 2006, o 21:02

Deo pisze:oby ten telebim wyświetlał obraz z meczu a nie tylko informacje z meczu
i oczywiście powtórki akcji, których PZPN nie zabroni, bo chyba pokazywanie spalonych, fauli itp. jest zabronione po kontrowersjach z koreańskiego mundialu.
Byleby nie chcieli wyświetlać na nim reklam zamiast meczu :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 19 grudnia 2006, o 21:04

Echo dnia pisze:Echo dnia, Data wydania: 19-12-2006

Kto płaci za światło na stadionie?
KIELCE. Mieszkańców w oczy kole nocna iluminacja kieleckiego stadionu. Przecież to my płacimy za prąd - mówią!
Ja nie wiem czy naprawde ludzie nie maja problemow czy sa zawistni czy jak?!

Awatar użytkownika
CKfan

Post autor: CKfan » 19 grudnia 2006, o 21:17

autor pisze:Ja nie wiem czy naprawde ludzie nie maja problemow czy sa zawistni czy jak?!
Nie stać ich na zasłonki do okien chyba :lol: A na niektórych osiedlach uważają, że mają ciemno i niebezpiecznie... a tu się okazuje, że niektórzy mieszkańcy Al. Legionów też by tak chcieli :lol:

Awatar użytkownika
tricky
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: tricky » 20 grudnia 2006, o 10:19

ale jakby nie byl oswietlony to by mieli pretensje ze czemu jest tak ciemno w jego okolicach :?

Awatar użytkownika
Jarek
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Jarek » 20 grudnia 2006, o 11:45

tricky pisze:ale jakby nie byl oswietlony to by mieli pretensje ze czemu jest tak ciemno w jego okolicach :?
Dokładnie, że nowy Stadion, że we wszystkich miejscowościach są podświetlone i wyeksponowane itp.

To Polska cała... tak źle i tak niedobrze...
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

Awatar użytkownika
tom
Kontakt:

Post autor: tom » 20 grudnia 2006, o 15:39

Telebim będzie prawdopodobnie bardzo podobny do tego w Bełchatowie.
A w tym artykule :arrow: http://www.naszaliga.pl/index.php?id=1491 jest opisana na przykładzie sytuacja z działaniem telebimu podczas meczu.
Komisja Rewizyjna czuwa!

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 20 grudnia 2006, o 18:15

Zacznijmy od tego, że sędziowie powinni być informowani w kontroweresjyjnych przypadkach co pokazał obraz w telewizji przez drugiego sędziego technicznego, który powinien oglądać ten mecz w telewizji - powinna być łączność słuchawkowa między wszystkimi sędziami a na stadionowych telebimach powinien być CAŁKOWITY obraz z telewizji emitującej mecz na żywo bez loga stacji i bez dźwięku. Natomiast teraz żeczywiście pomysł z pokazywaniem trybun zamiast powtórek jest bardzo dobry, mam tylko jedno zastrzeżenie... Powinny być pokazywane powtórki goli! Inne powtórki mogą być wyłączane, ale nie powtórki goli - gole to esencja piłki nożnej i każdy kibic chce je widzieć po kilka razy. Takie jest moje zdanie i uważam, że tak właśnie powinno być i mam nadzieję, że na naszym stadionie tak właśnie będzie :D

Oskar
Kontakt:

Post autor: Oskar » 20 grudnia 2006, o 18:48

tom pisze:Telebim będzie prawdopodobnie bardzo podobny do tego w Bełchatowie.
Na telebimach się nie znam, ale ten z Bełchatowa mnie nie zachwycił. Za mały, "tandeciarski", jakość obrazu nijaka. Osobiście również uważam, że niestety będzie taki sam, choć po cichu liczę na coś lepszego.
Deo pisze:Zacznijmy od tego, że sędziowie powinni być informowani w kontroweresjyjnych przypadkach co pokazał obraz w telewizji przez drugiego sędziego technicznego, który powinien oglądać ten mecz w telewizji - powinna być łączność słuchawkowa między wszystkimi sędziami a na stadionowych telebimach powinien być CAŁKOWITY obraz z telewizji emitującej mecz na żywo bez loga stacji i bez dźwięku. Natomiast teraz żeczywiście pomysł z pokazywaniem trybun zamiast powtórek jest bardzo dobry, mam tylko jedno zastrzeżenie... Powinny być pokazywane powtórki goli! Inne powtórki mogą być wyłączane, ale nie powtórki goli - gole to esencja piłki nożnej i każdy kibic chce je widzieć po kilka razy. Takie jest moje zdanie i uważam, że tak właśnie powinno być i mam nadzieję, że na naszym stadionie tak właśnie będzie :D
Co do pełnej kontroli gry przez sędziów to jestem zdecydowanie na NIE :!: Czym byłby ten sport gdyby nie te kontrowersyjne sytuacje i jeszcze bardziej kontrowersyjne decyzje sędziów? Ale to juz nie ten temat.

Jeśli zaś chodzi o telebim to zakładając, że będzie, ale powtórki nie będą pokazywane to jesem przekonany (no może na 95%), że w tym czasie zamiast trybun będą leciały reklamy.

Awatar użytkownika
Sz.J.

Post autor: Sz.J. » 20 grudnia 2006, o 20:35

Oskar pisze: Jeśli zaś chodzi o telebim to zakładając, że będzie, ale powtórki nie będą pokazywane to jesem przekonany (no może na 95%), że w tym czasie zamiast trybun będą leciały reklamy.
Tak jak w Bełchatowie.

voodoo

Post autor: voodoo » 21 grudnia 2006, o 13:50

Żeby były powtórki musi być zgoda telewizji transmitującej mecz w tym przypadku Canal+. W wielu ligach jest właśnie tak że zamiast meczu na telebimach wyświetlają się informacje dotyczące drużyn no i pewnie reklamy

raf

Post autor: raf » 21 grudnia 2006, o 18:48

A ja wrócę do napisu na wyremontowanej hali. Moim zdaniem jest zbyt duża w stosunku do budynku. Wpost nieproporcjonalnie. Niezbt ładnie to wygląda, moim zdaniem. Czy napis będzie podświetlony?

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 21 grudnia 2006, o 19:27

Jak się zaświeci światło w hali to chyba będzie ;-) :lol:

Awatar użytkownika
Sirek1

Post autor: Sirek1 » 25 grudnia 2006, o 00:15

Obrazek
Już jest Inżynierska Historia Budowy Stadionu!!

Na pewno każdy z nas chciałby jeszcze raz przypomnieć sobie, jak powstawał Stadion Kielce. Teraz jest taka możliwość! Dziś światło dzienne ujrzała, historia budowy stadionu autorstwa naszego kolegi z redakcji Piotra (Inżynier).

Wspólnie w redakcji postanowiliśmy nadać tej wspaniałej pracy nowy tytuł - "Inżynierska Historia Budowy Stadionu". Opowiada ona nie tylko o samej budowie, ale również o tym jak do niej doszło i jaki był jej finał. Jak sam autor podkreśla prace trwały około 5 miesięcy, podczas których był poganiany przez kolegów z redakcji.

A okiem innego redaktora było to tak... Pewnego dnia Piotrek wpadł na ciekawy pomysł. Chciał opisać historię budowy stadionu. Myślę, że taka idea zrodziła się dużo, dużo wcześniej. Wtedy, gdy ważyły się losy strony internetowej dotyczącej stadionu przy ulicy Ściegiennego, a dobiegała końca jego budową. Pomysł ten Piotr ujawnił dopiero podczas tworzenia serwisu KoronaKielce.net. Tym sposobem chciał uwiecznić nie tylko sam fakt budowy, ale myślę, że również istnienie strony internetowej na ten temat. Każdy w redakcji z podziwem przyglądał się pracom. Od czasu do czasu jej fragmenty pojawiały się na forum redaktorskim - a to nowe części, rozdziały, itp. Wspierany i poganiany przez kolegów z redakcji Inżynier w końcu zwieńczył swe dzieło. Po cichu przyznał się, że prace dobiegły końca i że chciałby, aby był to prezent. Taki skromny prezent pod choinkę. W imieniu nas wszystkich mogę powiedzieć - Dzięki Piotrek! Na pewno jest to najładniejszy prezent, jaki wszyscy mogliśmy dostać i myślę, że ta praca zasługuje na taki tytuł.

Dzięki pracy Piotrka możemy się dziś cofnąć się w czasie i wspominać, jak powstawał najpiękniejszy i najnowocześniejszy obiekt w Polsce - STADION KIELCE.

Zapraszamy do nowego działu Historia Stadionu. Powspominajmy jak to było

:arrow: Historia Stadionu

P.S.
Szkoda tylko że przy takich podsumowaniach nikt nie wspomina o ludziach którzy tam pracowali i pewnie nawet większość z was nie wie kto jest głównym sprawcą sukcesu tej inwestycji bo jak dla mnie to na pewno kierownik tej budowy i jego podejście do ludzi i firm współpracujących ze Skanską przy tej inwestycji.

ODPOWIEDZ