Dekom - Hotel Dal, ul. Piotrkowska (Centrum)

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
Daniel
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: Daniel » 21 grudnia 2006, o 14:09

voodoo pisze:Dobra wiadomość :). Choć Rozbudowywany to raczej nie będzie w górę tylko dolną częsc pewnie jakoś przerobią gdyby chcieli go podwyższyć to by musieli fundamenty i szkielet budynku poprawić, tak mi sie przynajmniej wydaje
tom pisze:On podobno ma być obniżony o 5 pięter.
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2006, o 14:12 przez Daniel, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
MAŁY
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: MAŁY » 21 grudnia 2006, o 14:09

Ale by bylo świetnie jakby go wydłuzyli :P podwyższyli i zrobić tam np. Hotel albo jakieś biura i żeby był przeszklony i ladnie oświetlony!Marzenia
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!
Obrazek

Boss

Post autor: Boss » 21 grudnia 2006, o 16:15

Daniel pisze:
voodoo pisze:Dobra wiadomość :). Choć Rozbudowywany to raczej nie będzie w górę tylko dolną częsc pewnie jakoś przerobią gdyby chcieli go podwyższyć to by musieli fundamenty i szkielet budynku poprawić, tak mi sie przynajmniej wydaje
tom pisze:On podobno ma być obniżony o 5 pięter.
na rynku ogromny deficyt mieszkań a jakiś cwierc inteligent wpada na pomysł likwidacji kilku pięter. skoro chcą go przerobic na budynek mieszkalny (mieszkalno\usługowo\biurowy) to po jaką cholere likwidowac piętra. przeciez tam chetnie zamieszkaliby ludzie którzy teraz niemaja gdzie mieszkac(czekaja na przydział na mieszkania socjalne lub komunalne - a takich rodzin w Kielcach jest ponad tysiąc)
CK|PL|EU

Oskar
Kontakt:

Post autor: Oskar » 21 grudnia 2006, o 18:05

ice pisze:(...)bank na Warszawskiej 44(...)
To jest sąd :wink:

Nie wydaje mi się, aby obniżali ten budynek. Możliwe, że były kiedyś takie plany, jednak po przestudiowaniu za i przeciw uznali (mam taką nadzieję) to za sporą głupotę.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 21 grudnia 2006, o 18:16

http://www.dekom.com.pl/in4.htm
Budynek Administracyjno-Biurowy w Kielcach mieoci się w samym centrum miasta w pobliżu Rynku. W promieniu 100 m od obiektu mieszczą się siedziby Urzędu Miejskiego, Sejmiku Wojewódzkiego, Zakładu Ubezpieczen Społecznych i Izby Skarbowej.

Powierzchnia użytkowa - 3.000 m2
Ilość kondygnacji - 9
Ilość pomieszczeń - 140 o powierzchni od 10,5 m2 do 55 m2

Główne przeznaczenie obiektu to działalność biurowa i usługi. Z naszych pomieszczen korzystają m.in. trzy banki, ZUS, restauracja, stacja radiowa oraz inne przedsiębiorstwa oferujące szeroki zakres usług. Oferujemy wynajmującym własny parking oraz garaże. Obiekt posiada centralę telefoniczną (z możliwoocią połączenia z internetem) oraz 24-godzinny dozór.

DEKOM Sp. z o.o.
80-365 Gdańsk, ul.Czarny Dwór 4
Centrala tel. 58 553-12-71 w. 333
tel. 58 558-01-75
tel./fax 58 553-20-16
e-mail: zarzad@dekom.com.pl

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 21 grudnia 2006, o 19:21

Ale piękna wiadomość :D Nienawidziłem tego budynku! Zawsze uważałem, że szpeci centrum! Nareszcie ktoś pomyślał :D Boję się tylko trochę, żeby nie było podobnie jak z Domem Rzemiosła, który nie dość, że został tylko pomalowany i to wcale nie jakoś super to jeszcze tylko z dwóch stron... Dwie pozostałe strony budynku pozostały takie jak kiedyś... Nie rozumiem takiego podejścia... Czy im naprawdę zabrakło pieniędzy na farbę? :| Przecież oni tam nic oprócz samego malowania nie robili, więc chyba nie olbrzymim wysiłkiem byłoby pomalować cały budynek... Wracając do budynku, który ma być przebudowany to w tamtym miejscu najlepiej by się prezentował w stylu ZUS'u, czyli gdyby był we szkle. Nie sądzę natomiast, żeby firma taka jak Dekom , która posiada takie 3 "wspaniałe obiekty" miała na taką rozbudowę pieniądze... Oby nie poszli na łatwiznę i nie skończyło się jedynie na pomalowaniu budynku...

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 21 grudnia 2006, o 19:35

Obawiam się że nasze wizje tego wieżowca będą odbiegać znacznie od rzeczywistości. Nie chciałbym żeby skończyło się na wymianie stolarki i pomalowaniu elewacji na kolor piaskowy lub obłożeniu jej płytami ceramicznymi jak biurowiec na Paderewskiego/Solna.
Chciałbym żeby efekt końcowy był co najmniej taki jak WSEiA na Jagiellońskiej.

voodoo

Post autor: voodoo » 21 grudnia 2006, o 19:36

Powinny być jakieś specjalne dofinansowania na remont budynków szpecących centrum miasta.

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 21 grudnia 2006, o 19:38

Jakby wyszło jak na WSEiA to byłbym przeszczęśliwy, bo to najlepsza kielecka przebudowa od niepamiętnych czasów :D Coś czuję, że nie będzie jednak bajecznie, ale ważne, że wreszcie pomyśleli o odnowie tego budynku i ja się z tego już cieszę :D
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2006, o 19:39 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz.

voodoo

Post autor: voodoo » 21 grudnia 2006, o 19:39

Ja bym wolał styl Exbudu i Zus-u taki nowocześniejszy mi sie wydaje :)

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 21 grudnia 2006, o 19:44

Nie miałbym nic przeciwko, ale nie wybiegalmy tak z tymi pomysłami, bo będziemy jeszcze bardziej rozczarowani :lol:

Co do tak zwanego "żółtego wieżowca" to jest to jeden z moich ulubionych budynków w mieście, choć nie jest zbyt zadbany mam do niego sentyment i bardzo bym się cieszył jakby odnowiono go z zewnątrz, np. tak jak na wizualce Ice'a :D Można by popisać do właścicieli (właśnie, kto jest jego właścicielem...?), prezydenta, że to po kominach najwyższy budynek w mieście i widać go z wielu miejsc w Kielcach, więc powinien się prezentować "dostojnie". Do listów wypadałoby podesłać wizualkę Ice'a - jak się ją zobaczy aż się chce przebudowywać :D

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 21 grudnia 2006, o 19:50

To kto teraz robi wizualkę nowej Piotrkowskiej? :)

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 22 grudnia 2006, o 08:48

Oskar pisze:
ice pisze:(...)bank na Warszawskiej 44(...)
To jest sąd :wink:
Sorki, mialem na mysli sad napisalem bank :)
Co do podwyzszenia "Piotrkowskiej" to raczej bym na to nie liczyl, nawet jakby byla taka mozliwosc. Chyba zbyt blisko rynku i starego centrum, mysle ze konserwator zabytkow by sie na to nie zgodzil.
Deo pisze:
Co do tak zwanego "żółtego wieżowca" to jest to jeden z moich ulubionych budynków w mieście, choć nie jest zbyt zadbany mam do niego sentyment i bardzo bym się cieszył jakby odnowiono go z zewnątrz,
Tez lubie ten wiezowiec i rzeczywiscie mogli by z nim cos zrobic, z zewnatrz jak i wewnatrz gdzie na niektorych pietrach jest bardzo obskurny :? Moglby byc reprezentacyjnym wiezowcem w miescie.
Sewgo czasu na ktorejs antence na dachu swiecilo czerwone swiatelko jak na prawdziwych wysokosciowcach :)

Awatar użytkownika
MAŁY

Post autor: MAŁY » 5 maja 2007, o 16:53

Michał pisze:Budynek związków zawodowych przestanie szpecić
Zapadły decyzje o jego modernizacji.

Betonowy wieżowiec przy ul. Piotrkowskiej należący do OPZZ oddano w 1976 roku. Dzisiaj jego elewacja straszy. Zarządca budynku, spółka DEKOM z Gdańska, podjęła decyzję o jego modernizacji.

- Właśnie podpisujemy umowę z biurem projektowym, które przygotuje koncepcję – mówi administrator związkowca Agnieszka Barankiewicz. – Dopiero po zapoznaniu się z nią zdecydujemy czy budynek będzie rozbudowywany czy zmieni się jego funkcja na np. mieszkalno-biurowo-usługową.

W przyszłym roku projekt będzie gotowy i zaczną się prace.

(Echo Dnia)
czy już coś wiadomo?? :?:
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!
Obrazek

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 5 maja 2007, o 20:48

MAŁY pisze:czy już coś wiadomo?? :?:
Projekt gotowy, sprawa na etapie "urzedowym".

ODPOWIEDZ