KSM - ul. Warszawska 49
Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1
ciekawe , ale tez skojarzylem to z zegarem z kukulkawloczykij pisze:
niepokoi mnie ta niższa cześć, ciekawe gdzie umieszcza kukulke i czy kuranty beda odgrywane co godzinę...
a ksztalt eliptyczny czesto pilnie poszukiwany pod wielkim cisnieniem
a tak naprawde to nawet w takiej formie niech budunja bo to zawsze bedzie dla miasta pozytek
A możesz mi wytłumaczyć co jest złego we wtykaniu budynkow w wolna przestrzeń? Mnie jakoś zal po zasranym przez pieski skwerku serca nie bedzie sciskał. Nasze miasto niestety ma zwarta zabudowę jedynie w centrum, dlatego cieszy mnie, ze zagęszcza sie na dalszych obszarach.KamilEm pisze: To będzie już czwarty budynek wetknięty w wolną przestrzeń przy Warszawskiej (W-wska/Stara, W-wska/Turystyczna, BGŻ i teraz to)
no no no...
bardzo dużo będzie zależało od wykończenia, parę drobiazgów bym zmienił, ale kierunek bardzo fajny. To lubię i tak trzymać
Bardzo mi zależy, żeby jak najwięcej "łamać" krajobraz okropnych blokowisk z lat 70-tych i 80-tych (co prawda Sady akurat nie są najgorsze) - przebudowywać już istniejące bloki, robić dobudówki, plomby, tworzyć pierzeje, klimatyczne zaułki. Z hektarów betonowych pudeł, od których bolą oczy, tworzyć mające swój charakter kawałki prawdziwego miasta.
Mogliby iść za ciosem i nadbudować pawilony na przeciwległym rogu.
Niech się Warszawska zmienia
(nie mam tu oczywiście na myśli nowych stacji benzynowych
)
bardzo dużo będzie zależało od wykończenia, parę drobiazgów bym zmienił, ale kierunek bardzo fajny. To lubię i tak trzymać
Bardzo mi zależy, żeby jak najwięcej "łamać" krajobraz okropnych blokowisk z lat 70-tych i 80-tych (co prawda Sady akurat nie są najgorsze) - przebudowywać już istniejące bloki, robić dobudówki, plomby, tworzyć pierzeje, klimatyczne zaułki. Z hektarów betonowych pudeł, od których bolą oczy, tworzyć mające swój charakter kawałki prawdziwego miasta.
Mogliby iść za ciosem i nadbudować pawilony na przeciwległym rogu.
Niech się Warszawska zmienia
- KamilEm
- Ranga: Kierownik budowy ;)
- Kontakt:
Co jest złego? No mnie się to po prostu nie podoba. Znalazło by się pare innych miejsc gdzie lepiej by pasował.wloczykij pisze:A możesz mi wytłumaczyć co jest złego we wtykaniu budynkow w wolna przestrzeń? Mnie jakoś zal po zasranym przez pieski skwerku serca nie bedzie sciskał. Nasze miasto niestety ma zwarta zabudowę jedynie w centrum, dlatego cieszy mnie, ze zagęszcza sie na dalszych obszarach.
-
maju
- Kontakt:
mnie tam się podoba...zobaczymy jak bedzie na żywo :))
...nie narzekajcie, projekt wyglada na ambitny, zobaczymy czy nię będzie ta ambicja za bardzo w ceny wliczona, generalnie podoba mi się , że KSM poszedł z prądem obecnej hossy i kolejną inwestycję przedstawił, mam nadzieję ,że nie ostatnią...a reszta spółdzielnie w Kielcach, przecież podejrzewam,że każda z nich znalazłaby kawałek terenu, i ceny by spadły i ludnośc miasta by wzrosła, i miasto by się rozwijało- przecież popyt jest, jeno podaż nie bardzo...i praca by była, i mieszkania
( qrcze jak za Gierka)
-
voodoo
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Re: mnie tam się podoba...zobaczymy jak bedzie na żywo :))
Niestety z nią coraz gorzej cały czas spadamaju pisze: i ludnośc miasta by wzrosła
-
maju
- Kontakt:
hmmmm....no w sumie też się do tego przyczyniłem..
...no , ale trzeba się w takim razie postarać o zwiekszenie populacji
osobiście uważam , że otworzenie kierunku pielęgniarskiego było już dużym krokiem w tym kierunku
trzebaby jeszcze jakoś przybliżyc budynki wydziału medycznego do Politechniki
....mam nadzieję że sie nikt nie obrazi, ostatnio chodzi za mną mocno Pythonowski humor