KSM - ul. Warszawska 49

Inwestycje zakończone.

Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1

Awatar użytkownika
Sirek1
Ranga: Dyrektor budowy ;)

KSM - ul. Warszawska 49

Post autor: Sirek1 » 17 grudnia 2006, o 10:54

Inwestycje na osiedlu Sady.
Obrazek
Przygotowujemy nową inwestycję na działkach nr ewid. 866/1 i 866/15 u zbiegu ulic Warszawskiej i Wojewódzkiej w osiedlu Sady.

Wykonany został projekt koncepcyjny budynku mieszkalno-usługowo-biurowego. Koncepcja architektoniczno-funkcjonalna przewiduje budynek o zróżnicowanej bryle. Na podstawie parteru z 3-ma lokalami użytkowymi postawiono (od strony południowo-wschodniej) 8-piętrowy budynek mieszkalny z 16-ma lokalami mieszkalnymi, a od strony zachodniej (od ulicy Wojewódzkiej) 6-piętrowy budynek biurowo-usługowy z 14-ma lokalami. Obie części połączone są przeszklonym łącznikiem komunikacyjnym. W piwnicy zlokalizowano otwarty parking podziemny dla samochodów osobowych. Układ komunikacji pionowej z klatką schodową oraz dźwig osobowy ma obsługiwać również osoby niepełnosprawne poruszające się na wózkach.

Spółdzielnia zamierza wystąpić do Urzędu Miasta z wnioskiem o wydanie decyzji o warunkach zabudowy i zagospodarowania terenu dla przedmiotowej inwestycji.

Przyjmujemy oferty od członków Spółdzielni na uczestnictwo w procesie inwestycyjnym, które można składać w Punkcie Informacyjno - Obsługowym ul. Kujawska 26 pok. nr 12.

Bliższych informacji udziela Punkt Informacyjno - Obsługowy oraz Dział Techniczny pok. nr 44.

Obrazek
Na tej działce powstanie nowy, nowoczesny obiekt mieszkalno-usługowy
Obrazek

:arrow: http://www.ksm.pl/inwestycje.php

Lokalizacja :arrow: http://www.gis.kielce.eu/geoportal_tool ... p?link=802
Ostatnio zmieniony 18 marca 2012, o 18:27 przez Sirek1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
tricky
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: tricky » 17 grudnia 2006, o 11:35

nareszcie troche polotu w projekcie 8) mi sie podoba :wink: wysoki jest to moze zuraw by sie pojawil :D

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 17 grudnia 2006, o 11:56

O kurde jaki smieszny projekt. A czy osoby, ktore nie sa czlonkami spoldzielni rowniez moga kupowac mieszkania? Ciekawe jaka cena bedzie. Swoja droga to nie sadze, by dostali zgode na zjazd z Jesionowej. Zuraw bedzie konieczny.

Aaa i zaczyanaja sie jak widac budowy wyzsze niz cztery pietra. Master Kort tez chyba planuje ok. XII pietrowy obiekt teraz.
Ostatnio zmieniony 3 czerwca 2007, o 22:59 przez Autor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Danon
Kontakt:

Post autor: Danon » 17 grudnia 2006, o 12:13

wreszcie coś ładnego się zbuduje..
bo patrząc na asy architektury, to Kielce nie mają się czym chwalić.
projekt bardzo ładny, może okolica mało reprezentatywna, ale czy ja wiem...

Awatar użytkownika
tom
Kontakt:

Post autor: tom » 17 grudnia 2006, o 12:21

Oby tylko to ładnie wykończyli, szczególnie okna, a nie białym plastikiem. Wygląda całkiem fajnie, choć mogłoby to stać w bardziej reprezentacyjnym miejscu, np. róg Warszawskiej i Jesionowej.
Poza tym ten daszek nad niższą częścia nie wygląda dobrze.
Komisja Rewizyjna czuwa!

Awatar użytkownika
tricky

Post autor: tricky » 17 grudnia 2006, o 12:39

nie wiem ale troche mi to japonska architekture przypomina :lol: szczegolnie ten nizszy budynek :) no moze zacznie sie wkoncu era wysokich budowli w naszym miescie :roll:

Awatar użytkownika
tom
Kontakt:

Post autor: tom » 17 grudnia 2006, o 12:41

Jak dla mnie to mogą budować nisko, byle by było ładnie. Nie wiem czy mnie wzrok nie myli, ale na niższym budynku na dachu rosną drzewa :lol:.
Komisja Rewizyjna czuwa!

Awatar użytkownika
tricky

Post autor: tricky » 17 grudnia 2006, o 12:48

hehe no jakies krzaczki tam widac :lol: a jeszcze lepiej bedzie jak beda budwac ladne i wysokie 8)

voodoo
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: voodoo » 17 grudnia 2006, o 12:49

Projekt jest fajny i do tego wieżowiec. Może w końcu zacznie się w Kielcach budować wysoka architektura :wink:

Awatar użytkownika
MAŁY

Post autor: MAŁY » 17 grudnia 2006, o 13:23

No, no budować budować :lol:
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!
Obrazek

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 17 grudnia 2006, o 16:39

Projekt bardzo mi się podoba. Natomiast jedna rzecz mnie martwi póki co - to już druga inwestycja zlokalizowana przy Warszawskiej. IMHO przy samej ulicy powinny być lokale usługowe a nie mieszkalne. Jakoś nie wyobrażam sobie odpoczynku mieszkając przy tak ruchliwej ulicy.
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

Boss

Post autor: Boss » 17 grudnia 2006, o 18:17

bardzo fajny projekt :wink: gratulauje :P
autor pisze:A czy osoby, ktore nie sa czlonkami spoldzielni rowniez moga kupowac mieszkania?
napewno każdy będzie mógł bez względu na to czy jest członkiem spółdzielni czy nie z tym że ww członkowie zpewnościa będą mieli profity w postaci pierwokupu/dzierżawy mieszkań/lokali
autor pisze:Ciekawe jaka cena bedzie.

no ciekawe ciekawe
autor pisze:Swoja droga to nie sadze, by dostali zgode na zjazd z Jesionowej.
z jesionowej :?: :idea: :arrow: raczej z wojewódzkiej, ten bud. będzie zlokalizowany przy skrzyżowaniu warszawska/wojewódzka

ps. fajnie że budynek jest stosunkowo wysoki, będzie sie harmonizował z wysokościa sąsiadujących z nim wieżowcy a i mieszkańcy tego budynku będa mieli więcej spokoju i prywatności mieszkając na wyższych kondygnacjach (ze względu na lokalizacje tuz przy ruchliwej ulicy warszawskiej)
CK|PL|EU

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 17 grudnia 2006, o 18:32

Boss pisze:z jesionowej :?: :idea: :arrow: raczej z wojewódzkiej, ten bud. będzie zlokalizowany przy skrzyżowaniu warszawska/wojewódzka
Bo na poczatku mi sie wydawalo, ze to przy Jesionowej ma byc :)

Fajnie sie bedzie mieszkalo na najwyzszych pietrach, widok super i w sumie Warszawska nie jest az tak bardzo glosna.

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 17 grudnia 2006, o 18:53

autor pisze:w sumie Warszawska nie jest az tak bardzo glosna.
Ty to spaczony jesteś Warszawą :P Zarówno M.Lipcowego (i niech nikt nie poprawia mnie że Al. Solidarności bo nie trawię tej nazwy :evil: ) jak i Warszawska są głośnymi ulicami.
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 17 grudnia 2006, o 19:03

Jarek pisze:Ty to spaczony jesteś Warszawą :P
No moze... ale jak nie dzwonia tramwaje to jest wystarczajaco cicho, by mieszkac.

ODPOWIEDZ