Jeżeli tramwaj w Kielcach to szybki
Kielce - Budowa linii tramwajowej
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1, MeehoweCK, Masmix
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
To jest rondo przy dzisiejszych bazarach? Piękne zdjęcie. Ikarka widać i Jelczyka, szkoda że niewiele pamiętam z tych czasów jak miały takie kolory. A co do tramwajów: jakby wtedy wybudowali, to byśmy mieli przestarzałe linie kolidujące z każdym skrzyżowaniem, do tego raczej teraz dużo nowych tramwajów byśmy nie mieli, a dużo 30-latków.
Sorry, takiego mamy prezydenta...
.....
No jasne ....
Obecne projekty komunikacji tramwajowej
to istne '' starocie '' ....
a to metro wybudujmy jeszcze w tak ekspresowym tempie
w jakim sobie pomyka .. np : '' samurajski Shinkasen '' ....
albo miecz Takeshi Kitano w filmie '' Zatoichi '' .... (
) (
) .
Obecne projekty komunikacji tramwajowej
to istne '' starocie '' ....
a to metro wybudujmy jeszcze w tak ekspresowym tempie
w jakim sobie pomyka .. np : '' samurajski Shinkasen '' ....
albo miecz Takeshi Kitano w filmie '' Zatoichi '' .... (
Oczywiście macie rację, ale my nie mieszkamy w Wielkiej Brytanii, czy Francji i jeśli najbardziej odwiedzane przez turystów miasto w Polsce (Kraków) nie może mieć metra a stolica nie może się doczekać drugiej linii to wybaczcie, ale nawet nie ma o czym rozmawiać... Pozatym jeśli by się pojawiły takie plany to szybko by je rozwiały telewizje typu TVN porównując te plany do nowej stacji kolejowej we Włoszczowie..
Zdaje się że tramwaj, wbrew temu co niektórzy mówią, to wcale nie jest przeżytek. Pod rozwagę włodarzom miasta:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 98089.html
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 98089.html
bernard
- MAŁY
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
na jednej "stacji"jest tablica na fotce i chyba wyświetla czas przyjazdu już sie nei moge doczekać kiedy u nas coś takiego zamontują
. Mnie sie marzy coś takiego np. tramwaj zaczyna jazde na Świetokrzyskim, lun na stoku i sobie jedzie potem tunelami (takie mini metro jak w Krakowie robią), i koniec na Ślichowicach!
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!