Ulica Sienkiewicza - modernizacje, zmiany, plany
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
co tam lwy! słonie! mamuty! tyrannosaurus rex! litości...
Już wystarczy tego rzeźbiarskiego szaleństwa, z 1 strony dziękuję bardzo za jakieś lwy a z 2 strony to wypowiedź pana Latosa jak dla mnie brzmi jednoznacznie jak obrona interesu miejscowych rzeźbiarzy [co nie powinno akurat dziwić bo taka jego rola] ale naprawdę co za dużo to i 'dzik' nie zeżre.
Już wystarczy tego rzeźbiarskiego szaleństwa, z 1 strony dziękuję bardzo za jakieś lwy a z 2 strony to wypowiedź pana Latosa jak dla mnie brzmi jednoznacznie jak obrona interesu miejscowych rzeźbiarzy [co nie powinno akurat dziwić bo taka jego rola] ale naprawdę co za dużo to i 'dzik' nie zeżre.
-
Oskar
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- Kontakt:
Spory placyk jest na koncu remontowanego deptaka. Usunieto kiosk i jak wyburza kamienice miedzy pasami Zelaznej to tak dziwnie pusto bedzie
Ulica w przeciwienstwie do drugiego konca nie bedzie zakonczona "kocimi lbami" lecz bedzie trawniczek, roslinki i klocki (widac na fotkach) zeby nie dalo rady wjechac.

- Jarek

Będzie kiermasz adwentowy na deptaku
Kiermasz adwentowy - dziesięciodniowa impreza na ulicy Sienkiewicza to kolejny pomysł radnego Władysława Burzawy.
Po sukcesie Jarmarku Świętokrzyskiego na ul. Sienkiewicza radny Burzawa postanowił rozruszać miejski deptak na przełomie jesieni i zimy. Od piątku do 10 grudnia odbędzie się tam "Kiermasz adwentowy". - Chciałbym, aby ta impreza jak najmniej kojarzyła się z komercją, chociaż oczywiście stragany będą - podkreśla Burzawa. Ale do ich zajęcia pomysłodawca kiermaszu zaprasza przede wszystkim domy pomocy społecznej, domy dziecka, warsztaty terapii zajęciowej i podobne instytucje, których pensjonariusze wykonują ozdoby świąteczne i inne formy rękodzieła. - Myślę, że na deptaku mają szanse sprzedać ich znacznie więcej niż wystawiając stoisko na przykład w Ratuszu, czy jakimś innym urzędzie. To ważne, bo przecież zgromadzone w ten sposób pieniądze idą na cele, z których korzystają wszyscy pensjonariusze, czy dzieci - argumentuje Burzawa. Podkreśla, że mieszkańcom Kielc daje to także szansę mieszkańcom regionu, którzy mogą za niewielkie pieniądze oryginalnymi ozdobami przywitać święta Bożego Narodzenia.
ziem
http://miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255,3755951.html
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.
- Sz.J.
Widzę, że radny Burzawa zmierza we właściwym kierunku.
Myślę, że po remoncie Rynku można będzie organizować tam coś na wzór niemieckich Weihnachtsmarkt.
Promować jakieś regionalne produkty.
Byłaby to pierwsza tego typu impreza w Polsce. Mogłaby osiągnąć rangę tego co jest w Norymberdze, gdzie zjeżdżają się ludzie z całych Niemiec.
Myślę, że po remoncie Rynku można będzie organizować tam coś na wzór niemieckich Weihnachtsmarkt.
Byłaby to pierwsza tego typu impreza w Polsce. Mogłaby osiągnąć rangę tego co jest w Norymberdze, gdzie zjeżdżają się ludzie z całych Niemiec.
-
Boss
o... dobre dobreSz.J. pisze:
albo stworzyc np odpowiednik niemieckiego octoberfest, też niema chyba takiego typowego "święta piwa" w Polsce.
CK|PL|EU