Echo Investment - Pasaż Świętokrzyski
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
Ach,aż się marzy z prawdziwego zdarzenia galeria jak ta w Warszawie np. na Mokotowie z jakimś Carrefurem lub Auchanem.
Ale może dla dzielnic zachodnich i przyległości Pasaż Świętokrzyski jest akurat w sam raz?Czekamy na dalsze hipermarkety,raczej na obrzeżach miasta,w centrum niech powstają piękna galeria bez hipermarketów.
Aż dziwne,że kupcy kieleccy nie wybudowali żadnej swojej galerii handlowej,w Lublinie istnieje np.Olimp ostatnio rozbudowany,obecnie buduje się dużą galerię z artykułami dla wykonczenia wnętrz i budownictwa-dawna Gala/też kupców lubelskich/.Dziwi mnie inercja kieleckich kupców i sklepikarzy.
Ale może dla dzielnic zachodnich i przyległości Pasaż Świętokrzyski jest akurat w sam raz?Czekamy na dalsze hipermarkety,raczej na obrzeżach miasta,w centrum niech powstają piękna galeria bez hipermarketów.
Aż dziwne,że kupcy kieleccy nie wybudowali żadnej swojej galerii handlowej,w Lublinie istnieje np.Olimp ostatnio rozbudowany,obecnie buduje się dużą galerię z artykułami dla wykonczenia wnętrz i budownictwa-dawna Gala/też kupców lubelskich/.Dziwi mnie inercja kieleckich kupców i sklepikarzy.
- Jarek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Widzę że kolega nie jest na bieżącodarek pisze: Aż dziwne,że kupcy kieleccy nie wybudowali żadnej swojej galerii handlowej,w Lublinie istnieje np.Olimp ostatnio rozbudowany,obecnie buduje się dużą galerię z artykułami dla wykonczenia wnętrz i budownictwa-dawna Gala/też kupców lubelskich/.Dziwi mnie inercja kieleckich kupców i sklepikarzy.
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.
Jarek pisze:Widzę że kolega nie jest na bieżącodarek pisze: Aż dziwne,że kupcy kieleccy nie wybudowali żadnej swojej galerii handlowej,w Lublinie istnieje np.Olimp ostatnio rozbudowany,obecnie buduje się dużą galerię z artykułami dla wykonczenia wnętrz i budownictwa-dawna Gala/też kupców lubelskich/.Dziwi mnie inercja kieleckich kupców i sklepikarzy.przeciez powstała Galeria Czarnowska
![]()
Galeria Czarnowska sądząc z wizualizacji i zdjęć ma tak się do galerii Olimp w Lublinie jak pięść do oka.Może i ona dobra jest dla miasta wielkości Włoszczowy lub Jedrzejowa ale nie Kielc.
www.transhurt.com.pl
Byłem dzisiaj jak już cały szum minął i muszę powiedzieć, że jak byłem w dzień otwarcia wyglądało to lepiej... Teraz to na prawdę przypomina Real'a... Zastanawiam się ciągle jak doszło do tego, że coś takiego powstało na tak atrakcyjnej działce na największym kieleckim osiedlu z bogatym i częstym połączeniem autobusowym z centrum? Przecież tam mogli zrobić pod ziemią parking, na parterze duży hipermarket (ten E.Leclerc jest po prostu malutki i bardzo ciasny) i kilka mniejszych sklepików (mniejszych, nie maleńkich jak jest teraz, sporą część działki przeznaczyli na parking, co jestpo prostu śmieszne i żałosne). Na pierwszym piętrze powinno być dużo różnych sklepów połączonych z parterem eleganckimi schodami ruchomymi i windami. Jak by się znalazł chętny na drugim piętrze mogliby zrobić kino z kilkoma salami i częścią "konsupcyjną" wśród zieleni, nad którą byłby zaszklony dach. Taka galeria powinna powstać w tym miejscu... A tu jeszcze nie dość, że obecna jest malutka, to jeszcze kolorystycznie po prostu jest skopiowana z Galerii Echo, na terenie "Pasażu" jest ochydny budynek myjni ręcznej i jeszcze te kłopoty z wyjazdem... Ten obiekt wogóle nie powinien się nazywać pasażem...
- Jarek
Nie jest tak źle. Natomiast odnośnie pytania o poziomy - nie wem czy na osiedlu wśród bloków buduje się sklepy wielkopowierzchniowe kilkupoziomowe.Deo pisze:Byłem dzisiaj jak już cały szum minął i muszę powiedzieć, że jak byłem w dzień otwarcia wyglądało to lepiej... Teraz to na prawdę przypomina Real'a...
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.
Ślichowice pod wzgledem atrakcyjnosci (patrzac pod katem inwestycji handlowej) to istny raj, dlatego, ze po pierwsze zachodnią czesc miasta zamieszkuje kilkadziesiat tysiecy osob, w przyszlosci bedzie pewnie tedy biegla droga na Czestochowe itd. Nie mozna patrzec na ten teren przez pryzmat osiedla, lecz miasta. Ta dzialka to hit, tylko nie zostala odpowiednio spozytkowana.
Caly czas licze, ze po drugiej stronie powstanie kiedys cos sensownego, takie duze uzupelnienie.
Przykład galerii przy osiedlu - Wola Park.
Caly czas licze, ze po drugiej stronie powstanie kiedys cos sensownego, takie duze uzupelnienie.
Przykład galerii przy osiedlu - Wola Park.
- cochi
tam juz nawet na ta droge ladnych pale lat czeka widukt nad obowdnica... ciekawe czy szybciej ta droge wybuduja czy on sie rozsypie...?autor pisze: w przyszlosci bedzie pewnie tedy biegla droga na Czestochowe
Niech korzystaja teraz z okazji i niech zrobia szajanowicza szersa... [przynajmniej dwa pasy w jednym kierunku....
cochi