Stadion piłkarski - ul. Ściegiennego
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
Czy ktoś wie kiety skończą stadion:?: , po prostu kiedy zabudują pasaże od AL. Legionów i co tam ostatecznie się znajdzie(miała być knajpa i jakieś solarium czy coś takiego), Została jeszcze do zabudowania przestrzeń pod trybunami od ul. Gagarina oraz kiedy dokończą parkingi i co powstanie na placu od ul, Gagarina (podobno kiedyś słyszałem ża za mało miejsca tam na boisko treningowe, podobno miał być zlokalizowany tam kolejny parking).
- MeehoweCK
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
a mnie się wydaje, że dokończenie stadionu jest po cichu planowane za kilka lat, ale specjalnie nie upieńkszano budowli wcześniej. To zwykła decyzja polityczna. Popatrzcie na to w ten sposób: Można zbudować stadion, oszklić go, pomalować, zrobić iluminację i zamknąć się w kwocie 60 mln złotych. Tylko po co? Lepiej jest go wybudować tak, żeby wyglądał jakby był w stanie surowym, udać idiotę i powiedzieć, że jest bardzo ładny zzewnątrz i za całość zapłacić 48 mln złotych. Co rok skapywać po milionie na jakieś tam drobne retusze, za parę lat zrobić gruntowny remont elewacji i efekt jest ten sam. I co? Nadal każdy powie, że stadion kosztował 48 mln! Proste, prawda?
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji
.....
Normy stadionowe - ok .. na '' FIFA - rafa '' .....
za to .. owa '' Madame '' .....
nie ma pewnej '' normy '' .
Mianowicie .. jak to z wieloma kobietami bywa ( bez obrazy )
nie posiada ona .. '' szlachetnego genu futbolu '' .....
ale .. na pewno '' nosi '' ( dziedziczy ? ) inne .....
niestety - ja nie wiem jakie (
) .
za to .. owa '' Madame '' .....
nie ma pewnej '' normy '' .
Mianowicie .. jak to z wieloma kobietami bywa ( bez obrazy )
nie posiada ona .. '' szlachetnego genu futbolu '' .....
ale .. na pewno '' nosi '' ( dziedziczy ? ) inne .....
niestety - ja nie wiem jakie (
-
voodoo
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
A Radom znów nam pozazdrościł i próbują nam dorównać budując stadion
Więcej tutaj:
http://www.inwestycje.radom.pl/z_0005.php
Więcej tutaj:
http://www.inwestycje.radom.pl/z_0005.php
Voodoo, nie tylko Radom
W Polsce powstaje mase projektów stadionów, tylko nigdzie żaden nie powstaje i niestety możliwe, że prędko nie powstanie... Co do naszego stadionu, to nie byłoby szans, żeby zbudować w Kielcach stadion na miarę mistrzostw Europy, czy Świata, nie byłoby na to pieniędzy, więc niech ta pani nie wybrzydza, bo jak na razie stadion na normalnym europejskim poziomie mamy tylko my w całej Polsce. Na 1.000.000% za kadencji tej pani nie powstały żaden stadion a co dopiero mówić o stadionie spełniającym jakieś tam wymogi światowe, czy europejskie, więc radzę tej pani, żeby znalazła swoje miejsce w szeregu i nie mówiła tyle o sprawach, na temat których nie ma bladego pojęcia...
-
voodoo
Deo czy ja wiem że tak prędko nie wybudują.
Cytuję:
"Zasadnicza część inwestycji ruszy najprawdopodobniej w 2007r. Ze względu na duże znaczenie obiektu najprawdopodobniej będzie współfinansowana z funduszy centralnych. Istnieje możliwość, że znaczna część kosztów inwestycji sfinansowana będzie ze zródeł unijnych, ponieważ obszar, na którym stoi stadion wpisany został do miejskiego programu rewitalizacji."
A ciekawe jest w tym to że trybuny będą miały pojemność
15. tys widzów
Cytuję:
"Zasadnicza część inwestycji ruszy najprawdopodobniej w 2007r. Ze względu na duże znaczenie obiektu najprawdopodobniej będzie współfinansowana z funduszy centralnych. Istnieje możliwość, że znaczna część kosztów inwestycji sfinansowana będzie ze zródeł unijnych, ponieważ obszar, na którym stoi stadion wpisany został do miejskiego programu rewitalizacji."
A ciekawe jest w tym to że trybuny będą miały pojemność
15. tys widzów
-
Oskar
- Kontakt:
I tu sie z Toba nie zgodze.Deo pisze:jak na razie stadion na normalnym europejskim poziomie mamy tylko my w całej Polsce
Co do stadionu w Radomiu to sie wstrzymajmy z opiniami az nie zobaczymy jakichs prac. Wiele mialo byc juz takich obiektow w Polsce, w wiekszych miastach, z bogatszymi klubami i za wiele ich nie powstalo. Jesli jednak uda sie doprowadzic stadion do takiej formy jak na wizualizacji to tylko pogratulowac bo to oznacza, ze wladze miasta/sponsorzy zainteresuja sie Radomiakiem bo po co stadion taki w 3 lidze i bedzie kolejny ciekawy wyjazd