D&J technology - CitiPark - ul. Padarewskiego 4

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
KamilEm
Ranga: Kierownik budowy ;)
Kontakt:

Post autor: KamilEm » 30 października 2006, o 22:18

misterxy pisze:Dobrze by było, gdyby dobudowali jeszcze jedną kamienice lub biurowiec (plombę) w lukę pomiędzy CitiParkiem a kamienicą sąsiadującą z sexschopem- na miejce tego ostatniego.
Widzę że kolega trochę niedoinformowany
http://inwestycje.jupiter.superhost.pl/ ... .php?t=592
A swoją drogą to sex shopu to mi troche szkoda :wink:

Awatar użytkownika
Jarek
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Jarek » 30 października 2006, o 23:01

KamilEm pisze: A swoją drogą to sex shopu to mi troche szkoda :wink:
Masz jeszcze jeden na Placu Wolnośći :P Ale wypożyczalnie Ci zamkną 8) :roll:
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

Awatar użytkownika
KamilEm
Kontakt:

Post autor: KamilEm » 30 października 2006, o 23:19

Jarek pisze:
KamilEm pisze: A swoją drogą to sex shopu to mi troche szkoda :wink:
Masz jeszcze jeden na Placu Wolnośći :P Ale wypożyczalnie Ci zamkną 8) :roll:
O tym na Placu Wolności to mi nawet nie przypominaj :evil:

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 30 października 2006, o 23:26

KamilEm pisze: O tym na Placu Wolności to mi nawet nie przypominaj :evil:
Ja nie wiem, ja się nie znam :roll:

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 30 października 2006, o 23:27

temat zboczency jest o CitiParku!!! :roll:

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 30 października 2006, o 23:32

autor pisze:temat zboczency jest o CitiParku!!! :roll:
A CitiPark jest blisko istniejącego sex-shopu! :D Widać że w stolicy siedzi i nie leży Ci na serce dobro społecznoći lokalnej! :twisted: :roll:

Awatar użytkownika
cochi

Post autor: cochi » 31 października 2006, o 15:14

moja znajoma jak wraca z metra do domu to mija po drodze 8 takch sklepikow... :wink:
cochi

voodoo

Post autor: voodoo » 31 października 2006, o 16:52

cochi pisze:moja znajoma jak wraca z metra do domu to mija po drodze 8 takch sklepikow... :wink:
Jeśli to w Warszawie to pewnie na Alejach Jerozolimskich :lol:

Awatar użytkownika
KamilEm
Kontakt:

Post autor: KamilEm » 31 października 2006, o 16:59

voodoo pisze:
cochi pisze:moja znajoma jak wraca z metra do domu to mija po drodze 8 takch sklepikow... :wink:
Prędzej na Jana Pawła :roll:

Oskar
Kontakt:

Post autor: Oskar » 31 października 2006, o 20:33

Skoro rozmowa juz zeszla na temat sklepikow z akcesoriami to tez obok Citi Parku tyle ze od strony Silnicy (nie tak dawno byl tam skate-shop) powstal nowy sex-shop (?), a przynajmniej zwie sie to skelpik erotyczny czy jakos tak.

Awatar użytkownika
cochi

Post autor: cochi » 31 października 2006, o 21:17

KamilEm pisze:
voodoo pisze:
Prędzej na Jana Pawła :roll:
no coz, az tak zaintersowany nie bylem...

ale ale...

moge zapytac :P

[rzecz dzieje sie w Warszawie - w koncu tylko tam jest metro :lol: ]
cochi

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 31 października 2006, o 22:39

I znowu tyle do kasowania!!! Ja pisalem wyzej, ze mamy temat!!!

Awatar użytkownika
KamilEm
Kontakt:

Post autor: KamilEm » 31 października 2006, o 22:49

cochi pisze:[rzecz dzieje sie w Warszawie - w koncu tylko tam jest metro :lol: ]
A nie może znajoma za granicą mieszkać? :lol:

j'k

Post autor: j'k » 6 listopada 2006, o 07:27

2006-11-05 Korona w "Citi Parku" (Korona Media Team)

(.....)

Głównym inwestorem nowopowstałego obiektu przy ul. Paderewskiego jest Koreańczyk Lee Choong Won. Jak przyznaje, negocjacje z Kolporterem Koroną trwają.
- Rozmawiamy z klubem w sprawie umożliwienia piłkarzom korzystania z całego kompleksu, także z obu restauracji, jakimi dysponujemy – wyjawia. W japońskiej „Akasace” zawodnicy Korony mogą skosztować chociażby tradycyjnego „Sushi”, korzystając z takich samych pałeczek, jakimi posługują się mieszkańcy dalekiego wschodu.
- Serwujemy tradycyjne jedzenie japońskie, ale nasz jadłospis zawiera także potrawy koreńskie – opowiada kierownik „Akasaki”, Piotr Kotoński. Cała restauracja ma iście azjatycki styl, co nadaje jej niepowtarzalny klimat.

Polskie posiłki serwuje natomiast druga restauracja w „Citi Parku” – „Happy Day”.
– Naszym klientom podajemy typowe, staropolskie potrawy. Jesteśmy otwarci na nowych gości, takich jak zawodnicy Korony – zapewnia menedżer restauracji, Małgorzata Wojcieszek. Trzeba dodać, że obsługa w obu restauracjach jest bardzo fachowa i uprzejma.

„Żółto – czerwoni” na razie nie próbowali jeszcze potraw żadnej z restauracji. Czas spędzony w basenie i saunie poświęcili na rozmowy na tematy typowo sportowe. Ich bezpieczeństwa strzegła pani ratownik Małgorzata Machel.
– Basen funkcjonuje od naprawdę niedawna, a Korona Kielce jest pierwszą drużyną piłkarską, która u nas zawitała – informuje Anna Pietrzyk, kierownik nowopowstałych atrakcji wodnych.

Zawodnicy Korony nie ukrywają, że „Citi Park” jest dobrym miejscem dla regeneracji sił nie tylko fizycznych, ale i mentalnych. Dzisiaj mieli okazję zapomnieć o wczorajszym wyniku i skupić się na tym, by jak najlepiej przygotować się do kolejnego pojedynku. Za tydzień spotkanie z wymagającym ŁKS Łódź. Piłkarzom potrzeba przede wszystkim wyciszenia, by ponownie mogli uwierzyć w swoje siły, co pozwoli im zwyciężyć łodzian.

Artur Wiśniewski
Informacja własna – Korona Media Team

http://www.korona-kielce.pl/

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 17 listopada 2006, o 00:00

Obrazek
Restauracja japońska w Kielcach

Obrazek Anna Roży, 17-11-2006

Wielbiciele sushi nie muszą już wyjeżdżać do Warszawy czy Krakowa, żeby spróbować swojej ulubionej potrawy. Przy ul. Paderewskiego otwarta została restauracja Akasaki, której specjalnością są kuchnie japońska i koreańska.

- Przygotowując projekt całego kompleksu City Park, właściciel Chong Won Lee nie myślał o otworzeniu restauracji japońskiej. To nie było tak, że najpierw planowaliśmy otwarcie lokalu, a potem szukaliśmy kucharza. Tutaj było odwrotnie. Najpierw był kucharz. JJ, czyli Jong Jin, jest przyjacielem właściciela. Ten zapytał go, czy chciałby być szefem restauracji japońskiej w Polsce, a JJ się zgodził. Wyjeżdżał na specjalne szkolenia do Japonii, a potem przyjechał do Polski i przeszkolił nasz personel. Teraz mamy trzech kucharzy - opowiada Piotr Kotański, menedżer restauracji.

Podstawę kuchni japońskiej stanowią ryby. Te kupowane są w Kielcach. - Tuńczyk, ryba maślana, węgorz, łosoś, kałamarnica - z tych ryb najczęściej przygotowujemy potrawy - opowiada Sebastian Jędrzejkiewicz, jeden z kucharzy. Dodaje, że w domu trudno jest przygotować np. sushi, bo wiele przypraw i produktów trzeba sprowadzać z zagranicy. - Ale kuchnią wschodnią interesowałem się od dawna - dodaje.

Przyprawy i część trwałych produktów właściciele sprowadzają prosto z Japonii. Z Japonii i Korei przyjechały też elementy wystroju. W menu można znaleźć kilka rodzajów sushi, spory wybór zup - np. sojową czy rosół jajeczny z warzywami.

Restauracja jest czynna od godz. 12 do 22. Do godz. 16 jest promocja - zestaw kosztuje do 35 zł. Jeśli ktoś woli tradycyjną kuchnię, w City Parku działa też restauracja Europejska.

Jak się robi sushi
Przygotowuje się je z ryżu oraz różnych rodzajów owoców morza, ryb, warzyw, grzybów i jajek. Ryż powinien być zakropiony octem ryżowym. Maki - przygotowuje się, układając ryż oraz ryby, często także ogórek, na płacie wodorostu nori.

Potem zawija się go razem z zawartością z pomocą bambusowej maty. Rulon kroi się na kawałki. Długość kawałków powinna być większa od ich średnicy.

Sushi można jeść palcami. Ważne jest jednak, by zjadać całe kawałki naraz. Niedozwolone jest pozostawianie nadgryzionego kawałka na talerzu. Do sushi zawsze podaje się sos sojowy, w którym można moczyć kawałki, a także wasabi oraz marynowany imbir. Gdy jemy kilka rodzajów sushi - po zjedzeniu jednego rodzaju gryziemy imbir, bo oczyszcza kubki smakowe. Dopiero wtedy kosztujemy innego rodzaju.

ODPOWIEDZ