SM Domator - Ślichowice II etap III

Inwestycje zakończone.

Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1

Awatar użytkownika
sueno
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: sueno » 23 października 2006, o 14:39

Ja nawet nie wiem ile ale zrezygnowałem ze wszystkiego :P
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

kielcek

Post autor: kielcek » 24 października 2006, o 11:05

A czy ktos mierzyl powierzchnie mieszkania. Bo ja pomierzylem i mam 1,10 mniej niz wedlug planu. Musze isc do Spoldzielni zapytac sie jak bedzie z rozliczeniem. W koncu to jest te pare tysiecy.

sueno: a ty na protokole odbioru miales podawany nowy obmiar, czy wedlug tego z projektu odbierales mieszkanie w protokole?

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 25 października 2006, o 09:50

kielcek: Wg projektu miałem wymiar mieszkania. Szczerze to nie miałem jeszcze czasu na dokładne wymierzenie.

Mam taki mały apel do tych co odebrali mieszkanka bo ja sam nie mam siły przebicia w SM. Może potrulibyście troche o to, żeby włączyli wreszcie ciepło. Ściany nie chcą schnąc, jest wilgotno i farba/klej nie schnie, zaprawa "bryli się" i w ogóle nieciekawie jest :( Może jak parę osób zgłosi chęć włączenia ciepła to ugną się i włączą. Zresztą zaczyna się robić już zimno i pewnie wy też będziecie mieć podobne problemy.

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

krzysztof jarzyna

Post autor: krzysztof jarzyna » 25 października 2006, o 14:09

:twisted: Niech ten Novbud się zawja i robi lipę innym! Nie chce Was załamywac ale u mnie jest wszystko do kitu! To co pisaliscie o Masterkorcie to prawda!- super firma! Na Fałdowej 5 wszyscy są zadowoleni w przeciwieństwie do Tektonicznej! Sciany nie schły i spadały sufity podczas robót wykończeniowych! Nie chce mi się gadać ! Jak odbiorę mieszkanie to powiem co było zle!@ jesli chodzi o zwroty to na 60m będzie ok 3000 zł! Pozdro dla sąsiadów!

stefano italiano

Post autor: stefano italiano » 26 października 2006, o 10:26

krzysztof jarzyna pisze::twisted: Niech ten Novbud się zawja i robi lipę innym! Nie chce Was załamywac ale u mnie jest wszystko do kitu! To co pisaliscie o Masterkorcie to prawda!- super firma! Na Fałdowej 5 wszyscy są zadowoleni w przeciwieństwie do Tektonicznej! Sciany nie schły i spadały sufity podczas robót wykończeniowych! Nie chce mi się gadać ! Jak odbiorę mieszkanie to powiem co było zle!@ jesli chodzi o zwroty to na 60m będzie ok 3000 zł! Pozdro dla sąsiadów!
skoro nie odebrałeś mieszkania to nie mów, że wszystko jest do kitu.
Na tektonicznej też budował masterkort :) Może Ci z Fałdowej nie są tacy upierdliwi i dlatego nie marudzą, a może wywalili tyle kasy i wstyd się przyznać, że coś nie tak :)

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 26 października 2006, o 13:31

Krzysztof Jarzyna:Nie przesadzaj, nie jest aż tak źle. Przynajmniej u mnie w 4A2 :)

agawa

Post autor: agawa » 30 października 2006, o 11:12

Dzisiaj się dowiedziałam, że na dwa dni przed ostatecznym odbiorem przez Domatora mają włączyć ogrzewanie. Jest szansa na koniec tygodnia :lol:

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 31 października 2006, o 08:01

6-7 listopada ma być odbiór więc pewnie na weekendzie włączą :*

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 31 października 2006, o 16:20

Prąd wyłaczyli i nie można nic robić :(

Marinka

Post autor: Marinka » 2 listopada 2006, o 11:43

Byłam właścicielką mieszkania na Fałdowej 5. Rzeczywiście chwalę master kort. Mieszkania były ogrzewane w trakcie prac wykńczeniowych wykonywane przez budowlańców. Wszystko wyschło super. Ścianki prościutkie. Żadnych usterek. Teraz kupiłam mieszkanie w nowym bloku, tym, który dopiero zaczeli budować. Jak czytam Wasze opinie to zaczynam się bać :cry:
Jeśli chodzi o nadpłaty, to też właściwie ze wszystkiego rezygnowałam. Zostawiłam tylko kuchenkę gazową. Nadpłaty miałam ok. 2000.... ale do budowy była dopłata więc wszystko rozeszło się po kościach. Per saldo oddali mi 90 zł.
Pilnujcie ogrzewania, bo mnie przy mieszkaniu 66 m za cały sezon wyszło 3500. Więc do zaliczek, które wpłaciłam muszę dopłacić 1300 zł. A powiem, że naprawdę oszczędzałam. zakręcałam grzejniki, nie suszyłam prania na grzejnikach itp.
Oczywiście nie poddam się bez walki :)
Marinka

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 4 listopada 2006, o 08:42

Już 6 listopada ma się odbyć pełny odbiór budynków :)

stefano italiano

Post autor: stefano italiano » 6 listopada 2006, o 11:23

[quote="Marinka"]Byłam właścicielką mieszkania na Fałdowej 5. Rzeczywiście chwalę master kort. Mieszkania były ogrzewane w trakcie prac wykńczeniowych wykonywane przez budowlańców. Wszystko wyschło super. Ścianki prościutkie. Żadnych usterek. [/quote]

Ludzie!!!
Po co wykonawca miał ogrzewać budynek skoro wszytskie prace wykonczeniowe skonczyl jak na dworze było około 15 stopni!!!

gosciu

Post autor: gosciu » 6 listopada 2006, o 18:15

Po co wykonawca miał ogrzewać budynek skoro wszytskie prace wykonczeniowe skonczyl jak na dworze było około 15 stopni!!!
Czlowieku co Ty opowiadasz wczesniejszy odbior mieszkan nastapil okolo 10 listopda 2004 r. i wtedy na pewno nie bylo 15 stopni, a raczej 5 stopni. A pozniej tempertatury spadly ponizej 0 stopni. Pamietam jaku mnie ekipa pracowala w grudniu i styczniu to byl snieg. I pamietam jak w grudniu robili u mnie gladzie i wszystko schlo, a przy tektonicznej kilka osob dogrzewalo bo jakos nie chcialo.

Oczywiscie pierwsza klatka byla dobudowywana i faktycznie zostala odebrana na wiosne kiedy bylo juz dosc cieplo ale nikt o niej nie mowil (no moze poza Marinka, ktora domniemam ze tam wlasnie mieszkala).

Fakty sa takie ze Novbud jest znacznie gorszym deweloperem pod wzgledem jakosci niz Masterkort. Zreszta sami sie przekonacie jak odbierzecie mieszkania i zaczniecie w nich robic. Na schodach na klatce zamiasta lastriko sa plytki - juz widze jak przetrwaja wiecej niz 10 lat, chory pomysl. Ten szeroki chodnik tez niezle zrobiony jak teraz sa deszcze to czarna ziemia nimi plynie bo takie krawzeniki zrobili.

Ja o nich zdania nie zmienie no chyba ze czyms pozytywnym mnie zaskocza, ale nie sadze...

stefano italiano

Post autor: stefano italiano » 7 listopada 2006, o 11:00

gosciu pisze:
Fakty sa takie ze Novbud jest znacznie gorszym deweloperem pod wzgledem jakosci niz Masterkort. Zreszta sami sie przekonacie jak odbierzecie mieszkania i zaczniecie w nich robic. Na schodach na klatce zamiasta lastriko sa plytki - juz widze jak przetrwaja wiecej niz 10 lat, chory pomysl. Ten szeroki chodnik tez niezle zrobiony jak teraz sa deszcze to czarna ziemia nimi plynie bo takie krawzeniki zrobili.
W mieszkaniach od kilku dni jest już ciepło więc po problemie:)
Co do płytek to masz rację. Nie dość, że słabo z wytrzymałością, to są cholernie śliskie, a to że na schodach są płytki to raczej wina inwestora niż wykonawcy.

stefano italiano

Post autor: stefano italiano » 7 listopada 2006, o 11:03

gosciu pisze:
Czlowieku co Ty opowiadasz wczesniejszy odbior mieszkan nastapil okolo 10 listopda 2004 r. i wtedy na pewno nie bylo 15 stopni, a raczej 5 stopni.
No człowieku napisałem o aktualnie oddawanym bydynku na fałdowej. Po co Nowbud miał go ogrzewać skoro swoje prace zakończył jak było ciepło.

ODPOWIEDZ