Czyli impreze czas zacząć!
RUDERY - wyburzenia, rozbiórki
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
Na początku byłem za zlikwidowaniem go, ale teraz uważam, że jakby go odnowić i usunąć z niego paskudne reklamy
to mógłby pozostać. Tylko, że to mało prawdopodobne, więc może i lepiej, że go już nie będzie, będzie za to ładny widok na hotel
Tylko fotkę trzeba jeszcze mu zrbić zanim go zrównają z ziemią...
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Rozpoczęło się wyburzanie budynku pomiędzy jezdniami ul. Żelaznej
Kamienica pomiędzy jezdniami ul. Żelaznej szpeciła okolicę.
Budynek, który kiedyś należał do PKP, a potem został przejęty za długi przez miasto, zniknie do 20 grudnia tego roku. - To dosyć odległy termin, ale liczymy na to, że wykonawca wyrobi się wcześniej - mówi Krzysztof Miernik, zastępca dyrektora Miejskiego Zarządu Dróg. Nie będzie jednak łatwo, bo budynek jest z trzech stron otoczony ruchliwymi ulicami. - Większość prac trzeba będzie przeprowadzić ręcznie. Poza tym trzeba będzie zająć część jezdni, wyznaczyć tymczasową organizację ruchu i teren dosyć mocno zabezpieczyć - wylicza Miernik. Cała operacja będzie kosztowała ponad 200 tys. zł.
"gazeta"
PS. ...a mnie szkoda tego budynku. W dodatku teraz tak ładnie będzie widać salon łazienkowy Cersanitu i "wieżowiec" Polmozbytu :/
Kamienica pomiędzy jezdniami ul. Żelaznej szpeciła okolicę.
Budynek, który kiedyś należał do PKP, a potem został przejęty za długi przez miasto, zniknie do 20 grudnia tego roku. - To dosyć odległy termin, ale liczymy na to, że wykonawca wyrobi się wcześniej - mówi Krzysztof Miernik, zastępca dyrektora Miejskiego Zarządu Dróg. Nie będzie jednak łatwo, bo budynek jest z trzech stron otoczony ruchliwymi ulicami. - Większość prac trzeba będzie przeprowadzić ręcznie. Poza tym trzeba będzie zająć część jezdni, wyznaczyć tymczasową organizację ruchu i teren dosyć mocno zabezpieczyć - wylicza Miernik. Cała operacja będzie kosztowała ponad 200 tys. zł.
"gazeta"
PS. ...a mnie szkoda tego budynku. W dodatku teraz tak ładnie będzie widać salon łazienkowy Cersanitu i "wieżowiec" Polmozbytu :/
Trudno mi się z tym pogodzić, bo była to zawsze jedna z moich ulubionych kamienic. Jedyna podobna w Kielach to policyjna izba dziecka przy Staszica (dawna łaźnia). A jak jeszcze z tego forum dowiedziałem się od Corso, ze 10 lat temu chciał ją wyremontować Deutsche Bank, ale nie mógł się dogadać z beznadziejną PKP... Smutno
Tym bardziej, że ja zawsze potrafię sobie wyobrazić budynek w wersji wyremontowanej - przy nowej elewacji hotelu doskonale by z nim harmonizował...
Tym bardziej, że ja zawsze potrafię sobie wyobrazić budynek w wersji wyremontowanej - przy nowej elewacji hotelu doskonale by z nim harmonizował...
Rzeczywiście dopiero z góry widać jaki stylowy i klasyczny byłtom pisze:Dopiero z góry widać jak absurdalnie wygląda ten budynek i cieszę się, że wkrótce zniknie:
P.S.
Ziemia jest płaska
- tom
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Dziwię się, że nikt nie mówi o kilku (2-3?) kamienicach przy IX Wieków zaraz za Urzędem Wojewódzkim w stronę Warszawskiej. Niby miejsce jest niewidoczne od ulicy, zasłonięte drzewami, ale te "niewiele warte" kamienice tam stoją.
PS. Od kilku już lat stoi parkan na rogu IX Wieków i Warszawskiej. Po co?
PS. Od kilku już lat stoi parkan na rogu IX Wieków i Warszawskiej. Po co?
Komisja Rewizyjna czuwa!
Jest to teren Dorbudu, miał tam powstać biurowiec dorbudutom pisze:Od kilku już lat stoi parkan na rogu IX Wieków i Warszawskiej. Po co?