Centrum Tenisowe Roko - ul. Jurajska 1/Kaznowskiego

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
Sirek1
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: Sirek1 » 23 października 2006, o 20:50

Rozebrano ogrodzenie placu budowy domalowano jakieś pasy na elewacji, trochę to się różni od wizualizacji :?
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 24 października 2006, o 09:22

Chyba TO jednak będzie lepiej wyglądało jak zamontują tam te reklamy :|

Rubi23

Post autor: Rubi23 » 24 października 2006, o 16:11

witam jestem nowy na forum jednak na pewno zywo zainteresowany sytuacja na slichowicach mieszkam tam juz 10 lat obecnie na triasowej i prawde mowiac budynek wtej formie architektonicznej powinien zostac wyburzony a odpowiedzialni za wydanie pozwolenia na budowe ukarani niejest to tylko moje zdanie lecz duzej czesci moich znajomych mieszkających w okolicy
czytajac ten temat zauwazyłem kilka postów w ktorych piszacy niekryli zdziwienia ze mieszkancom nieodpowiada ta inwestycja jak i inne np pasaz swietokrzyski stymze nikt niepytał dlaczego kupujac mieszkanie na slichowicach myslałemze bedzie to spokojne osiedle typowa sypialnia i taka miałem nadzieje kielce sa tak małe ze dojazd do galerii echo wcale mi nieprzeszkadza gdyby ten "kurnik " został postawiony na stoku tez by dojechał gdybym miał potrzebe a teraz dzieki takim wspaniałym inwestycją moje musze chodzic z dzieckiem na spacer na oddalone alejki a panorama z mojego balkonu jest tak wspaniała ze az na niego niewychodze

ktos poruszył tez problem blokersów i chuliganów gdzie oni są bo jakos ich niewiduje siedza przed szkołą a co mają robic tylko niech nikt niemowi ze postawienie hali cos zmieni bo widzac ceny karnetów niesadze aby tłumy młodziezy tam przebywały

Awatar użytkownika
Gandalf
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: Gandalf » 24 października 2006, o 16:24

Dzisiejsze zdjęcia:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prace są już na ukończeniu.
A to, że "to" coś nie powinno było wogóle w takiej formie powstać to zupełnie inna para kaloszy.

Awatar użytkownika
tom
Kontakt:

Post autor: tom » 24 października 2006, o 16:28

Te białe dobudówki zostaną zrealizowane w II etapie?:
Obrazek
Komisja Rewizyjna czuwa!

tokade

Post autor: tokade » 24 października 2006, o 16:58

II etap będzie jak kurnik na siebie zarobi, co może potrwać.

A co do młodzieży to ja też nie widzę problemu. Mam niedaleko do boiska przy szkole, często wracałam z basenu wieczorem, chodzę na spacery też raczej późno i nigdy nie spotkałam się z jakimś chamstwem z ich strony. Naprawdę nigdy.

Awatar użytkownika
Sirek1

Post autor: Sirek1 » 24 października 2006, o 17:03

Wg mnie jedna już jest zaczęta, widac to na zdjeciu zrobionym przezemnie wczoraj, tylko brakuje mi tam wejścia głównego :shock: . A na zdjęciach zrobionych przez Gandalfa brakuje dobudówki zasłaniającej wejście z boku.
Ogólnie patrząc na wizualizację i na efekt końcowy to są duże zmiany z wizualizacją a "modelem wykonanym w skali 1:1" :wink:

Rubi23

Post autor: Rubi23 » 24 października 2006, o 17:04

tak ajk pisałem mieszkam na triasowej i raczej niemiałem nigdy problemu z łebkami pozatym niezapominajmy o jednym w znakomitej wiekszosci sa to dzieci naszych sasiadów i znajomych z osiedla :)

a słyszeliscie cos o wstawianiu bram w tym kwadratowym bloku na tektonicznej ?? słyszałem ze jest taka inicjatywa mieszkańców

Awatar użytkownika
Sirek1

Post autor: Sirek1 » 24 października 2006, o 17:20

tokade pisze:II etap będzie jak kurnik na siebie zarobi, co może potrwać.
Nie do końca się z tym zgodzę, po zdjęciach Gandalfa widać że drugi etap jest już realizowany i na dodatek dotowany z funduszy UE,
Wiosną 2007 roku rozpocznie się realizacja kolejnego etapu inwestycji, w którym powstanie sześć zewnętrznych, oświetlonych kortów tenisowych
a następne etapy to już kwestia wewnętrznego zagospodarowania obiektu
To nie koniec planów inwestora. Docelowo w obiekcie ma powstać kręgielnia, fitness, siłownia, będzie można także zagrać w squasha. Całkowita powierzchnia hali będzie miała ponad 2,3 tys. m2
P.S.
Wg mnie klasyczne mydlenie oczu: wyciągnięcie terenu od miasta, wyciągnięcie kasy z UE, i można już bileciki sprzedawać. Pewnie te zewnętrzne oświetlone korty też będą płatne bo obiekt trzeba będzie jakoś utrzymać. A młodzież niech sobie siedzi pod blokami, a co tam :wink:

tokade

Post autor: tokade » 24 października 2006, o 22:52

Rubi23 pisze:a słyszeliscie cos o wstawianiu bram w tym kwadratowym bloku na tektonicznej ?? słyszałem ze jest taka inicjatywa mieszkańców
chodzi Ci o Tektoniczną 2? Ja mieszkam w tym bloku i nic o tym mi nie wiadomo. To wcale nie byłby głupi pomysł. Z pewnością byłoby bezpieczniej i mniej ulotak miałabym pod drzwiami.

A co do kurnika, to plan nie za bardzo przypomina to co mam za oknem. Ta brama, która jest na wizualizacji jest (chyba) od strony żółtego bloku (Tektoniczna 2), ale wejście będzie raczej od drugiej strony. To już nawet nie chodzi o tą blechę, ale brakuje nadal paru elementów (budynków)

Gość

Post autor: Gość » 25 października 2006, o 09:11

tak podobno było jakies spotkanie lokatorów a przedstawicielami administracji miedzy innymi z Pania Prezes

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 25 października 2006, o 09:17

Wiadmości pisane w trybie "Gość" są usuwane w ciągu 24h

Oskar
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Kontakt:

Post autor: Oskar » 25 października 2006, o 18:10

tokade pisze: A co do młodzieży to ja też nie widzę problemu. Mam niedaleko do boiska przy szkole, często wracałam z basenu wieczorem, chodzę na spacery też raczej późno i nigdy nie spotkałam się z jakimś chamstwem z ich strony. Naprawdę nigdy.
tokade pisze:To wcale nie byłby głupi pomysł. Z pewnością byłoby bezpieczniej i mniej ulotak miałabym pod drzwiami.
Troszke nie na temat, ale jak to w koncu jest z tym bezpieczenstwem? Tak wiem "strzezonego Pan Bog strzeze", ale skoro nie bylo nigdy problemow to troche nie bardzo na miejscu jest ten argument za odnosnie jakiejs bramy. I czy az tak bardzo Ci te ulotki przeszkadzaja :?:

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 25 października 2006, o 18:17

Z bezpieczeństwem jest tak, ze przy SP 25 zbieraly sie (przynajmniej kiedys) grupy mlodziezy, jednak pewnym jest, ze gdyby na tym terenie wybudowano park to mieszkancy sami by sobie pluli w twarz, bo na 100% mielibysmy identyczną sytuację jak w parku na Śliowicach I. Poza tym na przyjazd na korty i inne atrakcje sportowe nie moze sobie pozwolic kazdy, wiec akurat docelowa grupa uzytkownikow powinna byc dla mieszkancow bardziej pozadana niz uzytkownicy parku.

tokade

Post autor: tokade » 25 października 2006, o 20:21

oskar_mks pisze:Troszke nie na temat, ale jak to w koncu jest z tym bezpieczenstwem? Tak wiem "strzezonego Pan Bog strzeze", ale skoro nie bylo nigdy problemow to troche nie bardzo na miejscu jest ten argument za odnosnie jakiejs bramy. I czy az tak bardzo Ci te ulotki przeszkadzaja :?:
Ulotki mi przeszkadzają, ponieważ to sterta makulatury, którą muszę wurzycać i zbierać po klatce. Bulwersuje mnie jeszcze jedna rzecz. Dotyczy to ulotek w skrzynkach na listy.

A o bramie pomyślałam nie ze względu na młodzież, której się niektórzy boją, ale ze względu na grubsze kradzieże (np: okradanie piwnic z rowerów).

ODPOWIEDZ